helic написа:дали националните държави са нещо лошо, дали някой се стреми към унищожаването им лично на мен ми е много трудно да кажа. Може да са просто едната страна на люшкащото се махало.
Но все пак отбелязвам, че реално в по-голямата си част от "писаната" история Европа и кажи речи всичко до Индия и Атлантическия океан е прекарала в многонационални такива, т.е. в империи.
Ама в какви империи, че е важно - едни такива, подтиснически ли, тип робски? Щото сега пак сме в империя, тип ЕСССР, ама уж не е подтисническа, само дето отменят цели избори в правова държава като Румъния!!! Изобщо масата умнокрастави дали осъзнава какво означва да се отменят избори в правова държава, членка на ЕС? Ма мина и замина, всичко е точно.
П.С. И ми е много интересно, поради что и копейките, и умнокраставите се срамуват да нарекат България от 681 до 1018 Първа българска империя, ми ѝ викат със скромното царство? И за Втората - пак същото? Аре копейките са ясни, те да не засенчат матушката са готови на всичко, ама умнокраставите, при положение че този термин Първа българска империя е широка въведен и застъпен на Запад? Ъ?
проблем с мангалите или маймуните, които бачкат, аз нямам, но това не значи, че бих бил щастлив децата ми да домъкнат нещо такова вкъщи - който го кефи, да си взема зет-мамуна и да твърди, че е човек, да си го взема, аз такъв не ща и възпитавам децата си в тази посока. И не съм фарисей, като мои познати, които са страшни либералЕ у Нуева Йорка-та, ама искат децата им да учат в училище с бели, та си купиха нова къща на 50 км от старата, щото там училищата били само с бели - теорията е едно, практиката е съвсем друго, нали? Вече давах примера за едновременно отфлеждане на човек и маймуна - не майнумата се качва до човека, а човекът слиза до нея и става примат. С мамуните в Европа е същото - то си и личи де - за някои това е опция да скрият природната си тъпота сред масовата неграмотност на мамуните, за умните като нас е просто идваща срещу нас буря, на която трябва да се противопоставим и да устоим!