Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот 1914.1902 » 14 окт 2025 21:32

blue avalanche написа:
blue avalanche написа:
1914.1902 написа:Няма как всички да станат шампиони или да вземат ШЛ, без значение дали в състава разчитат предимно на играчи от държавата си или на чужденци. Следвах думите на НОМЕР14, а след това и някакво сравнение, като това ме накара да пусна съставите от последните седмици на няколко тима с по-високи цели в държавите си.

Само година по-рано Реал с чужденците взе ШЛ, Ла Лига и Суперкупата на Испания. Като първия трофей им даде шанс да участват в битката за тези 'въшливи' купи.

Това, че ти не броиш определени трофеи за постижение, не означава, че всеки гледа така на нещата. Да ги закрият, ако са толкова безсмислени.

Титлата на Барселона я броим, но тези на Байерн и Наполи не. Страшна логика. :lol:

Изображение

ПП. Нещо ми подсказва, че Байерн и Наполи не се натъпкаха с чужденци, за да спечелят местната титла. Че ПСЖ не събраха Меси, Неймар и Мбапе, за да спечелят титлата. Ама, какво ли разбирам аз?

Наполи сигурно са се натъпкали с чужденци, за да вземат Шампионската лига? И то начело с Конте, който е доказан евробоец. 8-) Иначе миналия сезон те не участваха в ШЛ.

ПСЖ взе ШЛ с чужденците, Байерн не взе ШЛ с тези чужденци, Барселона не взе ШЛ с тези испанци. Какво точно искаш да коментираме?

Как да го напиша, че да е по-ясно: не може всички тези отбори да спечелят едновременно трофея от Шампионската лига. Най-вероятно ще го вземат съвсем скоро и Барселона, и Байерн Мюнхен, но няма как да се докаже, че това зависи дали играеш с чужденци или с играчи от твоята държава.

trex
Контакти:

Мнениеот trex » 14 окт 2025 23:23

Не искам да се намесвам в този спор, но нито всички отбори с чужденци, нито всички отбори с играчи от държавите си взимат Шампионска лига(само 1 за година) или дори някоя купа. Взимаш целия национален отбор на България и колко титли, колко купи, колко игри в европейските клубни турнири ще имаме? Смята се, че това са най-добрите български футболисти. За да станат това, което са футболистите на Барселона колко хора, средства, селекция и конкуренция е създадена там. Колко време е необходимо. Школите в България са под всякаква критика. Трябват поне 10 години правилна работа за истински резултати. Но още след 3-5 години може да има сериозно повишаване в качеството на юношите ни. Много ми се иска в школата да работят холандски и испански треньори. Всички деца да искат да тренират при нас. Може би ще дадат за пример Лудогорец, школа-първи отбор. Всеки си има гледна точка и е прав, дано в бъдеще се случи промяна, но няма такива индикации.

На линия
Bet_Expert
Контакти:

Мнениеот Bet_Expert » 15 окт 2025 02:34

Гледам национала и си казвам "Надежда всяка тука оставете".
Умряла държава, умрял народ, умрял футбол.
На толкова години съм, и ако някой ми беше казал, че 2025 България ще е такова посмешище във всичко, щях да му се изсмея преди години.
Но истината е грозна и страшна!
България е станала за смях и на кучетата.
Ние сме толкова отчайващо изостанали от нормалните нации, че още 200 години не можем да ги стигнем.
Буквално бяхме спаринг - тимче за вечерната тренировка на Турция и Испания.
Да ти вкарат в два мача 10 гола и да изпуснат още поне толкова.
Тук нещата са напълно погубени.
Оправяне няма!

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 15 окт 2025 07:52

trex написа:Не искам да се намесвам в този спор, но нито всички отбори с чужденци, нито всички отбори с играчи от държавите си взимат Шампионска лига(само 1 за година) или дори някоя купа. Взимаш целия национален отбор на България и колко титли, колко купи, колко игри в европейските клубни турнири ще имаме? Смята се, че това са най-добрите български футболисти. За да станат това, което са футболистите на Барселона колко хора, средства, селекция и конкуренция е създадена там. Колко време е необходимо. Школите в България са под всякаква критика. Трябват поне 10 години правилна работа за истински резултати. Но още след 3-5 години може да има сериозно повишаване в качеството на юношите ни. Много ми се иска в школата да работят холандски и испански треньори. Всички деца да искат да тренират при нас. Може би ще дадат за пример Лудогорец, школа-първи отбор. Всеки си има гледна точка и е прав, дано в бъдеще се случи промяна, но няма такива индикации.

От моя страна няма никакъв спор. Аз просто обективно реших да извадя съставите на няколко тима от големите първенства, които имат високи цели, за да видим те на какви футболисти залагат, а и защото от страна на НОМЕР14 беше написано това ''Всички отбори от държави, които се праскат, че са голямата работа, не могат без чужденци. Да не кажа, че играят почти само с такива.''

Всеки иначе сам може да види на какви играчи залагат големите отбори. Тук се дава едно изключение, което не е коректно, тъй като наистина е по-добре да се разгледат по-подробно нещата.

Трофеите след това нямаха нищо общо, но един потребител реши да ги брои и то крайно безумно (титлите на едни отбори не ги брои, тази купа не топли никой, онази е въшлива - макар до тези въшливите да се стига с успех в ШЛ! ... и т.н.). По тази логика и аз мога да казвам, че на Барселона титлата е спечелена в един от най-слабите сезони на Реал Мадрид в историята, където кой ли не им изнесе футболна лекция. Ама не го правя и уважавам това, че предимно с испанци взеха титла, купа и суперкупа.

Прав си за работата в школата, че са необходими поне 10 години отлична работа, за да се постигне каквото и да е.

Svilen
Контакти:

Мнениеот Svilen » 15 окт 2025 11:14

Bet_Expert написа:Гледам национала и си казвам "Надежда всяка тука оставете".
На толкова години съм, и ако някой ми беше казал, че 2025 България ще е такова посмешище във всичко, щях да му се изсмея преди години.
Ние сме толкова отчайващо изостанали от нормалните нации, че още 200 години не можем да ги стигнем.
Оправяне няма!

България не е футболна нация и българите не обичат футбола. Може да сме заблудени в този форум и да си живеем със спомени от 90-те, но ако се огледаме около нас ще го разберем. Поколението след мен (дете съм на 80-те), просто не обича, не се интересува и не играе / гледа футбол. Погледнете Лудоходец, 321 години шампион, крЕМвирши и един катун хора не могат да съберат на стадиона за мач от евротурнирите. Чичкото от Микре, колко години налива в ЛЕКС, същата работа по 20-30 безработни на стадиона. И в личен план, нито едно от децата след мен в рода има някакъв интерес съм футбол. Спортуват, даже много, но футбола е за “старците”… феномен в България …

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 15 окт 2025 11:24

https://www.youtube.com/watch?v=IYBEPdx__Ig

УлтраСпорт - недоволство след загубата на Левски от Славия, март 2003г.

На линия
Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 15 окт 2025 11:40

Svilen написа:
Bet_Expert написа:Гледам национала и си казвам "Надежда всяка тука оставете".
Оправяне няма!

България не е футболна нация и българите не обичат футбола. Може да сме заблудени в този форум и да си живеем със спомени от 90-те, но ако се огледаме около нас ще го разберем. Поколението след мен (дете съм на 80-те), просто не обича, не се интересува и не играе / гледа футбол. Погледнете Лудоходец, 321 години шампион, крЕМвирши и един катун хора не могат да съберат на стадиона за мач от евротурнирите. Чичкото от Микре, колко години налива в ЛЕКС, същата работа по 20-30 безработни на стадиона. И в личен план, нито едно от децата след мен в рода има някакъв интерес съм футбол. Спортуват, даже много, но футбола е за “старците”… феномен в България …

И двамата имате право. Първо - футболът много добре отразява случващото се у нас - с държавата, обществото, всичко. Упадък! Над 20-годишен упадък. Чалга, неграмотност, циганизация, Бойко и Шиши. Преди 20 години се ядосвахме как сме изпуснали да бием Белгия, днес сме доволни на равен с Люксембург. Даже не споменавам времето преди 2000-та година.
От друга страна така и не съм разбирал защо футболът именно е в устата на всички у нас, след като не това е силния спорт у нас. Все едно финландците да говорят за футбол. На тях силата си им е хокея, зимните спортове и това им е по вестниците. Ние сме силни в силовите спортове, волейбола, художествената гимнастика. Но не тези спортове са на първите страници на спортните вестници. А обикновено назад. Сбъркана работа.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 15 окт 2025 12:18

metodito написа: Ние сме силни в силовите спортове, волейбола, художествената гимнастика. Но не тези спортове са на първите страници на спортните вестници. А обикновено назад. Сбъркана работа.

ся тва е леко несериозно.
От тия гореизброените само волейбола е колективен спорт, чието първенство и игри са да кажем почти на ежеседмична база.
Ако на първите страници по спортните вестници трябва да са успешните спортове - силовите и художествената гимнастика, то предвид спецификата на календара тия вестници трябва да са с издание веднъж месечно най-много :)
Футбола е най-популярния и комерсиален спорт в света. Точка. Дали сме силни или слаби в него, той ще си остане такъв и интереса към него ще е най-голям. Светът последните 30-40 години се промени ужасно много. Днес имаш възможност да гледаш футбол от големите първенства постоянно, да имаш любимци и любими играчи от тях.
Всеки редови привърженик на Левски от 80те е гледал много повече мачове на Гиби, отколкото на Румениге или Марадона.
Сега хващаш едно произволно дете от тия дето играят в училищните дворове и ще е с фанелка я на Меси, я на Роналдо, я на Ямал и т.н. и ще е изгледало много повече мачове на гореизброените, отколкото на Левски, припоците, Ботев и Локо Пловдив взети заедно!
Това е положението :)

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 15 окт 2025 12:26

Футболът не случайно се нарича цар Футбол :) Останалото са словоблудствания - очеизвадно е защо е на първо място на страниците Удивителното е, че при парите, които се дават, не се намират достатъчно желаещи, които да се вложат в този спорт истински, а не до първите 5-10 000 лева и коврите след това, а до големите пари и после коврите. Удивителното е, че такива няма и сред нашите емигранти, та може и да сме малко сбъркани генетично - знам ли, макар че комунетата с техните успехи и във футбола показват други неща

А ето ви една мамуна колко може да е тъпа - не че белчото, който я е похвалил и ѝ се кефи, не е по-малко тъп де! Видяла мамуната нещо за Адолф и се обидила, а белчото просто искал да я похвали каква невероятна мамуна. Все едно аз да се обидя, ако някой мамун ми рече, че съм белият Шака Зулу :mrgreen:

Изображение
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

helic
Контакти:

Мнениеот helic » 15 окт 2025 12:39

tmanolov написа:Футболът не случайно се нарича цар Футбол :) Останалото са словоблудствания - очеизвадно е защо е на първо място на страниците Удивителното е, че при парите, които се дават, не се намират достатъчно желаещи, които да се вложат в този спорт истински, а не до първите 5-10 000 лева и коврите след това, а до големите пари и после коврите. Удивителното е, че такива няма и сред нашите емигранти, та може и да сме малко сбъркани генетично - знам ли, макар че комунетата с техните успехи и във футбола показват други неща

А ето ви една мамуна колко може да е тъпа - не че белчото, който я е похвалил и ѝ се кефи, не е по-малко тъп де! Видяла мамуната нещо за Адолф и се обидила, а белчото просто искал да я похвали каква невероятна мамуна. Все едно аз да се обидя, ако някой мамун ми рече, че съм белият Шака Зулу :mrgreen:

Изображение

ся извинявай, ама тва е ужасно тъпо
Кое точно би ти дало основанието той да е мамуна, а пък ти да не си :)

Върни се в “Левски”