Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот blue avalanche » 11 окт 2025 19:21

В момента, в България, с чужденци, без чужденци - все тая! С изключение на Лудогорец!

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 11 окт 2025 19:57

Всички отбори от държави, които се праскат, че са голямата работа, не могат без чужденци. Да не кажа, че играят почти само с такива. Дори родните им футболисти не са много-много родни.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 11 окт 2025 20:47

Само за сравнение:
Барселона титуляри:
Joan Garcia (Исп)
Jules Koundé (Фр)
Eric Garcia (Исп)
Cubarsí (Исп)
Alejandro Balde (Исп)
Pedri (Исп)
Frenkie de Jong (Нид)
Lamine Yamal (Исп)
Dani Olmo (Исп)
Raphinha (Бра)
Robert Lewandowski (Пол)
Реал (срещу Виляреал)
1. Courtois (Бел)
8. Valverde (Арж)
3. Militao (Бра)
24. Huisjen (Исп)
18. Carreras (Исп)
19. Ceballos (Исп)
15. Guler (Тур)
14. Tchouaméni (Фра)
30. Mastantuono (Арж)
9. Mbappe Фра)
7. Vini Jr. (Бра)
Открийте разликите.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 11 окт 2025 21:54

honda написа:https://sportal.bg/news-2025100709092051383

Това не е новина, вече сме коментирали ГФО-то на Левски, още преди няколко месеца, когато излезе от клуба.
Притеснителното за мен е, че
..според информация на Sportal.bg, в Левски има служители, които получават част от парите си през фирми на спонсора, а не директно от клуба...

, което също не е новост за мен и не е практика от вчера. Явно някои приказки тук и там в крайна сметка все пак се оказват истина.
Според теб е добре, че бюджетът на Левски е (бил) под този на основните ни конкуренти, което според теб е успех на ръководството. Може и така да е.
Обаче какво правим, ако някои приказки в тази връзка се окажат верни, като например, че щедрият ни спонсор плаща премии, бонуси и други допълнителни благинки на играчите и треньорите, удобно наречени "служителите" от страна на въпросния сайт? Ще споделя своите сериозни притеснения:
- Щедрият ни спонсор съвсем случайно е букмейкър на спортни залози, в това число и тези на любимия ни Левски. Предвид богатството от букмейкърски пазари на мачовете в наши дни (корнери над/под, картони, дузпи, пропуснати дузпи и т.н.), не замирисва ли малко на конфликт на интереси и прекрасен лост за манипулиране на туй-онуй? Разбира се, същото важи с пълна степен и за Тирето, Чорбата и други, но днес коментираме Левски.
- Подобно "двойно счетоводство" дали не е основателна причина УЕФА да ни опъне много сериозно ушите във връзка с ФФП?
- Какво печели щедрият ни спонсор от подобен щедър жест, или по-скоро какво прибира в замяна? Надявам се, че не е необходима последваща дискусия за това дали в съвременния вълчи свят някоя организация/бизнесмен/тарикат си раздава парите ей така, от родолюбиви подбуди.
- Каква ще я свършим, ако някой хубав ден въпросният щедър спонсор си набие камшика? Кой ще "обере" разликата, така че бюджетът на клуба да не гръмне. За мен това не е добро стратегическо планиране, но да приемем, че засега работи.
- С интерес очаквам ГФО-то за тази година, особено ФРЗ и трансферните пера, и прогнозирам, че ще има доста горещи дискусии в този форум.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 11 окт 2025 22:38

TristaNNN написа:
honda написа:https://sportal.bg/news-2025100709092051383

Това не е новина, вече сме коментирали ГФО-то на Левски, още преди няколко месеца, когато излезе от клуба.
Притеснителното за мен е, че
..според информация на Sportal.bg, в Левски има служители, които получават част от парите си през фирми на спонсора, а не директно от клуба...

, което също не е новост за мен и не е практика от вчера. Явно някои приказки тук и там в крайна сметка все пак се оказват истина.
Според теб е добре, че бюджетът на Левски е (бил) под този на основните ни конкуренти, което според теб е успех на ръководството. Може и така да е.
Обаче какво правим, ако някои приказки в тази връзка се окажат верни, като например, че щедрият ни спонсор плаща премии, бонуси и други допълнителни благинки на играчите и треньорите, удобно наречени "служителите" от страна на въпросния сайт? Ще споделя своите сериозни притеснения:
- Щедрият ни спонсор съвсем случайно е букмейкър на спортни залози, в това число и тези на любимия ни Левски. Предвид богатството от букмейкърски пазари на мачовете в наши дни (корнери над/под, картони, дузпи, пропуснати дузпи и т.н.), не замирисва ли малко на конфликт на интереси и прекрасен лост за манипулиране на туй-онуй? Разбира се, същото важи с пълна степен и за Тирето, Чорбата и други, но днес коментираме Левски.
- Подобно "двойно счетоводство" дали не е основателна причина УЕФА да ни опъне много сериозно ушите във връзка с ФФП?
- Какво печели щедрият ни спонсор от подобен щедър жест, или по-скоро какво прибира в замяна? Надявам се, че не е необходима последваща дискусия за това дали в съвременния вълчи свят някоя организация/бизнесмен/тарикат си раздава парите ей така, от родолюбиви подбуди.
- Каква ще я свършим, ако някой хубав ден въпросният щедър спонсор си набие камшика? Кой ще "обере" разликата, така че бюджетът на клуба да не гръмне. За мен това не е добро стратегическо планиране, но да приемем, че засега работи.
- С интерес очаквам ГФО-то за тази година, особено ФРЗ и трансферните пера, и прогнозирам, че ще има доста горещи дискусии в този форум.

Мисля че не отдавна се излезе и се каза, че договора за управление е прекратен и вече няма служители на Левски които получават заплати от Palmsbet. Може и да греша разбира се, но на Спортал не бих им вярвал безрезервно.

Венелин
Контакти:

Мнениеот Венелин » 11 окт 2025 23:33

blue avalanche написа:В момента, в България, с чужденци, без чужденци - все тая! С изключение на Лудогорец!

Така е, защото те първи откриха този модел и се възползваха от него. Първият винаги печели. Ние едва от 2-3 години тръгваме по този път и е логично, че няма да постигнем резултати веднага, но това е пътят за да се осигури на Левски финансово спокойствие и развитие. Освен това доста от българските отбори също приеха такава стратегия като видяха, че това носи добри резултати. Така сега конкуренцията е по-голяма.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 12 окт 2025 00:00

От тези 8 отбора, които са пльоснати, не знам защо, по-горе Марсилия, Айнтрахт, Милан, Арсенал, Ман Сити миналия сезон спечелиха сумарно една кръгла нула.

Потребителски аватар
gdlk
Контакти:

Мнениеот gdlk » 12 окт 2025 00:10

Е видяхте ги големите български таланти ..

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 12 окт 2025 00:11

Нали сравняваме състави от някои от последните им мачове само, а не какво са спечелили.

Ако търсим трофеи ... Сити и Милан взеха по една купа миналия сезон. ПСЖ има ли нужда от коментар?

По-нагоре виждам чужденците на Реал, ако говорим и за тях - две купи спечелиха през изминалата кампания.

Върни се в “Левски”