Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот tmanolov » 10 окт 2025 15:08

tiamat написа:Я каква тема имало :)
Значи, на какво попаднах днес
Изображение
За сефте научавам, че имало места по света, където мъжете пиксели седнали :)))
Това е направо животопредефиниращ момент :))

уау, кажи честно - даже и в северна фиромия :shock:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 10 окт 2025 15:14

THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:Ъъъъ, тук малко не си в час - технически руски войски на българска територия в Добруджа тогава няма, поради простият факт, че Южна Добруджа е дадена на мамалигите след 1913, т.е разлика между руските войски на Добруджанския и англо-френските на солунския фронт няма
Има разлика и то съществена.
Добруджа при всякакви обстоятелства си е била предвидена за България, дори самите "рОманци" са знаели, че им е дадена временно и въпреки опитите на централните власти да я "романизират", като цяло много мамалиги отказват да се преселят там.
Докато "Македония" никога не е била предвидена за България.
Дори след заслугите в "Балканската Война". Не-напразно е "тайният договор" между сРъби и гРъци ...
За който съвсем междудругото, Русия е знаела ...

Ми това не е съвсем така - може би си чел за добуджанската кървава бразда, която именно мамалигите оставят, когато си изгонени от взематата само преди 3 години Южна Добруджа. Говорил съм с наследници на тези хора - ижасяващо е било - бодене на езика с игла на децата, които говорят български в очилище, стоене на колене с часове върху зърна царевица и т.н. Ужасяващо! И никак не са малко мамалигите,. които отиват като колонизатори и в Северна, и в Южна Добруджа, особено куцовласи от Македония - та имено тези куцовласи са причина за искането (формална) на мамалигите за Силистра (която им предаваме доброволно през май 1913 - Данев-министра продаде Силистра - има такава песен), като компенсация за разшираването на България към Македония. Що няма такива искания към Шумадия, е интересен въпрос....

та в случая си изцяло неправ - отдавам го на малко четене. прочети повече за Крайовската спогодба - изселени са повече мамалиги (колонизатори) от Южна Добруджа, отколкото българи от Северна Добруджа -би трябвало да ти говори много!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 10 окт 2025 15:52

Имам доста познати сърби, ще ги питам как пикаят, но отсега подозирам, че нещо е менте тая графика .....

П.п.: по-важно е да не сереш прав ....

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2025 18:25

"3I/Atlas" ...

Изображение
Eeeeййй богу, доста филми ще бъдат направени за това след година-две. :lol:
Макар че след първата част на "Денят на Независимоста", всичко е претоплена манджа ... :roll:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 окт 2025 18:31

tmanolov написа:Ми това не е съвсем така - може би си чел за добуджанската кървава бразда, която именно мамалигите оставят, когато си изгонени от взематата само преди 3 години Южна Добруджа. Говорил съм с наследници на тези хора - ижасяващо е било - бодене на езика с игла на децата, които говорят български в очилище, стоене на колене с часове върху зърна царевица и т.н. Ужасяващо! И никак не са малко мамалигите,. които отиват като колонизатори и в Северна, и в Южна Добруджа, особено куцовласи от Македония - та имено тези куцовласи са причина за искането (формална) на мамалигите за Силистра (която им предаваме доброволно през май 1913 - Данев-министра продаде Силистра - има такава песен), като компенсация за разшираването на България към Македония. Що няма такива искания към Шумадия, е интересен въпрос....

та в случая си изцяло неправ - отдавам го на малко четене. прочети повече за Крайовската спогодба - изселени са повече мамалиги (колонизатори) от Южна Добруджа, отколкото българи от Северна Добруджа -би трябвало да ти говори много!
Нещата са много по-дълбоки от разните спомени и разкази... Не ги омаловажавам !
Като цяло рОманещите, винаги са искали разширение на Запад.
Ест. че ще направят всичко възможно да узурпират и пригодят една нова и чужда за тях територия, но истината е, че винаги са смятали Добруджа ( без значение "северна" или "южна" ) за бъдеща разменна монета, за техните амбиции на Запад.

Така или иначе твърде се отдалечихме от спора.
Реалноста е, че руснаците се натягат незнайно поради какви причини през ПСВ, докато за западняците нещата са били "Нищо-лично, просто бизнес".
И отново е истина това, че западняците срещу Русия да тичат, не могат я стигна по фалшифициране, пригодяване и нагло манипулиране на нашата собствена история.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 10 окт 2025 20:04

ReBorn1982 написа:Имам доста познати сърби, ще ги питам как пикаят, но отсега подозирам, че нещо е менте тая графика .....

П.п.: по-важно е да не сереш прав ....

:))))

Питай ги наистина, много ми е интересно. Не мога да повярвам. Но като го споделих това тук там, се оказа, че наистина много мъже го правят... Абсолютно нереално.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 10 окт 2025 20:05

tmanolov написа:
tiamat написа:Я каква тема имало :)
Значи, на какво попаднах днес
Изображение
За сефте научавам, че имало места по света, където мъжете пиксели седнали :)))
Това е направо животопредефиниращ момент :))

уау, кажи честно - даже и в северна фиромия :shock:

Явно не са останали българи там :))

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 11 окт 2025 07:09

THE G.A.M.E написа:
tmanolov написа:Ми това не е съвсем така - може би си чел за добуджанската кървава бразда, която именно мамалигите оставят, когато си изгонени от взематата само преди 3 години Южна Добруджа. Говорил съм с наследници на тези хора - ижасяващо е било - бодене на езика с игла на децата, които говорят български в очилище, стоене на колене с часове върху зърна царевица и т.н. Ужасяващо! И никак не са малко мамалигите,. които отиват като колонизатори и в Северна, и в Южна Добруджа, особено куцовласи от Македония - та имено тези куцовласи са причина за искането (формална) на мамалигите за Силистра (която им предаваме доброволно през май 1913 - Данев-министра продаде Силистра - има такава песен), като компенсация за разшираването на България към Македония. Що няма такива искания към Шумадия, е интересен въпрос....

Нещата са много по-дълбоки от разните спомени и разкази... Не ги омаловажавам !
Като цяло рОманещите, винаги са искали разширение на Запад.
Ест. че ще направят всичко възможно да узурпират и пригодят една нова и чужда за тях територия, но истината е, че винаги са смятали Добруджа ( без значение "северна" или "южна" ) за бъдеща разменна монета, за техните амбиции на Запад.

Така или иначе твърде се отдалечихме от спора.
Реалноста е, че руснаците се натягат незнайно поради какви причини през ПСВ, докато за западняците нещата са били "Нищо-лично, просто бизнес".
И отново е истина това, че западняците срещу Русия да тичат, не могат я стигна по фалшифициране, пригодяване и нагло манипулиране на нашата собствена история.
И двамата сте доста наясно с нещата...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 11 окт 2025 11:44

Drunken_Master написа:И двамата сте доста наясно с нещата...
Що, ти какво смяташ по "дилемата", че ние така и не пратихме войски срещу Русия на "Източният Фронт", УЖ като Съюзници на Германия, а те пратиха войски срещу нас в Добруджа и 'Македония", когато ингилизите и франчулята поискаха ?
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 11 окт 2025 18:03

И защо да не пратят, след като благодарение на Кобургските боклуци, ние винаги сме били противници на СССР/Русия през ХХ век!? Т.е. кой е виновен за това? Руснаците или "интелигенцията"? И най-важното... как завършиха въпросните войни, в които сме срещу Русия/СССР? България какво спечели от тях? Конкретно, ако може...

Другото нещо... Много е забавно, все да слушам за "шумаджийската измет", а да се уповаваме основно на наши си тези, които дали са верни или не... В смисъл, не знам, дали сте наясно, ама по време на Първата световна война, България напада Сърбия в гръб, понеже сърбите по това време се бият срещу Австро-Унгария (битките при Цер и Колубара) и там са струпали основните си войски. Те, между другото... пак бая време устискат, мисля, че сръбската армия удържа към месец, да се бие на два фронта... Но мисълта ми е, че ако те са "измет", то представям си ние какви сме. Благодарение на факта, че не сме "измет", та затова и половината ХХ век е напълно загубен заради малоумието на управляващите ни. Дори и Балканската война не я смятам за печеливша, понеже след нея идва и Междусъюзническата, която е една огромна трагедия за тази страна.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Върни се в “Свободна зона”