Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот Thsmith » 09 окт 2025 19:03

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Временния обитател на Кьонигсберг ли?

Това "временно" скоро ще стане на един век .... колко да е временно ?!

Ох, колко оптимистично от твоя страна. Особено предвид традицията на разпадане на някого и настоящите реалности :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2025 20:48

tmanolov написа:Изникват два въпроса:
- що Русия не помогна на Армения, като така или иначе (поне за парлама, ако не е иреално) си развали отношенията с Азербайджан

По същата причина поради която и Запада не помогна на Армения - богатият на ресурси Азербайджан е много по-важен от малка, бедна като църковна мишка и безполезна Армения. Плюс това никой не е нападал Армения, всичко се развиваше на територията на Азербайджан.

А и тогава Русия имаше отлични отношения с Азербайджан. Развалянето стана много по-късно.

Отделно именно Путин спаси Карабах при първата офанзива, иначе още тогава щяха да ги изнесат. Но при втората вече на власт бяха про западните елементи и, дори и да е можел, надали е имал желание. Остави ги на милостта на западните им господари.

tmanolov написа: - що Русия нападна Украйна, като знае, че отзад са САЩ и ЕС? Що влезе на парад? Или разузнаването им е по-зле и от нашето с генрал гном, или са тотални олигофрени, или има някаква договорка, която ние не знаем? Кое е вярното?

Това може би след години ще се разбере. Засега е трудно да се даде категоричен отговор.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2025 20:53

Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:

Ох, колко оптимистично от твоя страна. Особено предвид традицията на разпадане на някого и настоящите реалности :lol:

На твое място, вместо да мисля за "окупирания" Калининград, по бих се тревожил за ислямизираща се и негроизираща се Европа ..... то в Берлин вече не е Германия, ти искаш да "връщаш" Калининград ..... Германия отива на приключване и това вече е необратим процес.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 09 окт 2025 21:42

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:

На твое място, вместо да мисля за "окупирания" Калининград, по бих се тревожил за ислямизираща се и негроизираща се Европа ..... то в Берлин вече не е Германия, ти искаш да "връщаш" Калининград ..... Германия отива на приключване и това вече е необратим процес.

Как пък го реши това? Аз не се притеснявам нито за Кьонигсберг, нито за Берлин.
Иначе всяко разпадане и проблем за Орките е бонус за мен. :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
icko65
Контакти:

Мнениеот icko65 » 09 окт 2025 22:20

Орките дали се разпадат не знам ама много разпаднали се има в Одеска област..Иличевск.Замирисало е яко и на Натовски военни..Тъй че руския..ще ви трябва..Тсмити..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 09 окт 2025 23:54

Нагорни Карабах си е Азербейджанска територия населена предимно с арменци.Дори и Армения не я призна за част от страната си.Така че е по-добре някои поне малко да прочетат по даден въпрос и да се запознаят с темата преди да пишат глупости.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 окт 2025 10:17

Руснаците продължават изключително тежките си бомбардировки... Голяма част от ТЕЦ-овете са дали фира. Нещо, което трябваше по-рано да направят... Шарения говори за "ад" под Киев.
Происходившее ночью в Киеве можно смело назвать «адом». «Выключение света», о котором я предупреждал неделю назад, началось даже раньше ожидаемого.

Изображение
"Файненшъл Таймс"...
Серия масштабных российских авиаударов за последнюю неделю вывела из строя почти 60% газодобычи Украины, что вызвало опасения зимнего дефицита, сообщили два украинских чиновника, знакомых с ситуацией.
По их словам, из-за атак украинские власти провели на этой неделе совещания с западными партнёрами, чтобы проинформировать их о последствиях.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 окт 2025 11:02

icko65 написа:Орките дали се разпадат не знам ама много разпаднали се има в Одеска област..Иличевск.Замирисало е яко и на Натовски военни..Тъй че руския..ще ви трябва..Тсмити..

:lol: :lol: :lol:
Фъни

A.Pinochet[/center]

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 10 окт 2025 15:04

ReBorn1982 написа:
tmanolov написа:Изникват два въпроса:
- що Русия не помогна на Армения, като така или иначе (поне за парлама, ако не е иреално) си развали отношенията с Азербайджан

По същата причина поради която и Запада не помогна на Армения - богатият на ресурси Азербайджан е много по-важен от малка, бедна като църковна мишка и безполезна Армения. Плюс това никой не е нападал Армения, всичко се развиваше на територията на Азербайджан.

А и тогава Русия имаше отлични отношения с Азербайджан. Развалянето стана много по-късно.

Отделно именно Путин спаси Карабах при първата офанзива, иначе още тогава щяха да ги изнесат. Но при втората вече на власт бяха про западните елементи и, дори и да е можел, надали е имал желание. Остави ги на милостта на западните им господари.

tmanolov написа: - що Русия нападна Украйна, като знае, че отзад са САЩ и ЕС? Що влезе на парад? Или разузнаването им е по-зле и от нашето с генрал гном, или са тотални олигофрени, или има някаква договорка, която ние не знаем? Кое е вярното?

Това може би след години ще се разбере. Засега е трудно да се даде категоричен отговор.

напълно съм съгласен - затова има два лафа" "бий, за да те уважават" и "победителите не ги съдят". Поради което стигаме до финалното "или-или" - или Московията ще се разпадне на съставните си части, или Украйна ще бъде смазана и лишена от всичките си ценни територии. За мен е повече от очеизвадно кое ще се случи, когато опрем до въпросното "или-или", малоумното е, че "колективният Запад", от който ние сме част, упорито не иска или не може да го осъзнае.

п.С. Личното ми мнение е, че страни от типа на Балтийските, Украйна, Беларус и Молдова (и до някаква степен Финландия) следва да са буферна зона и да не са включени към никакви големи образувания тип НАТО/Варшавски договор или каквото там имат и т.н. Те са такива, каквито са, заради географията си = сори, просто такова е положението. Ако някога стане Халифат Югоизточно от нас, ние също ще сме такава буферна територия и отново няма д аима нищо лично. идиотията да правим от Украйна втора Полша си е просто идиотия, на която не ѝ беше момента - в друго време, с някой Елцин начело, може би, но не сега. Големият ни плюс е, че путлерчо е страхливец и не бомби нищо важно и ценно - отдавна говоря за едни ракетки, дето са способни да потопят някой самолетоносач - отново нищо лично, просто подкрепа за браЦкия хутски/венецуелски народ, борещ се за свобода.

П.П.С. така и не разбрах как нашите галоши не се научиха 5-6 години да летят на Ф-ки на полигони в САЩ, а укроробокопите успяха за 3-месеца с онлайн курс :geek: Или е като онзи виц:

Дядо на 80 стоял да чака младата си жена да ражда и бутал докторите дето минавали с лакът да се хвали "може да съм стар, ама стрелям като пушка!". Един от докторите го хванал и му казал - "Я да ти разкажа аз една история докато чакаш. Отивам аз на лов в гората и по едно време виждам мечка да тича към мен. Насочвам пушката, стрелям, засича. Стрелям пак - засича. Какво да правя? Клякам, стискам очи, посочвам я с пръст и викам "БУМ". Отварям очи и що да видя? Мечката лежи застреляна на земята!", "А, не може да бъде" казал дядото "някой друг е стрелял". "Е, това и аз искам да ти кажа" казал доктора и си заминал.
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 окт 2025 20:40

tmanolov написа:Големият ни плюс е, че путлерчо е страхливец и не бомби нищо важно и ценно - отдавна говоря за едни ракетки, дето са способни да потопят някой самолетоносач - отново нищо лично, просто подкрепа за браЦкия хутски/венецуелски народ, борещ се за свобода.

Добре, помощ за братския народ преди да го изравнят със земята, но после къде ще се крие и в какъв бункер от това, което ще получи Киев е по интересно и по определящо за "страха" :lol:

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”