ReBorn1982 написа:tmanolov написа:Изникват два въпроса:
- що Русия не помогна на Армения, като така или иначе (поне за парлама, ако не е иреално) си развали отношенията с Азербайджан
По същата причина поради която и Запада не помогна на Армения - богатият на ресурси Азербайджан е много по-важен от малка, бедна като църковна мишка и безполезна Армения. Плюс това никой не е нападал Армения, всичко се развиваше на територията на Азербайджан.
А и тогава Русия имаше отлични отношения с Азербайджан. Развалянето стана много по-късно.
Отделно именно Путин спаси Карабах при първата офанзива, иначе още тогава щяха да ги изнесат. Но при втората вече на власт бяха про западните елементи и, дори и да е можел, надали е имал желание. Остави ги на милостта на западните им господари.
tmanolov написа: - що Русия нападна Украйна, като знае, че отзад са САЩ и ЕС? Що влезе на парад? Или разузнаването им е по-зле и от нашето с генрал гном, или са тотални олигофрени, или има някаква договорка, която ние не знаем? Кое е вярното?
Това може би след години ще се разбере. Засега е трудно да се даде категоричен отговор.
напълно съм съгласен - затова има два лафа" "бий, за да те уважават" и "победителите не ги съдят". Поради което стигаме до финалното "или-или" - или Московията ще се разпадне на съставните си части, или Украйна ще бъде смазана и лишена от всичките си ценни територии. За мен е повече от очеизвадно кое ще се случи, когато опрем до въпросното "или-или", малоумното е, че "колективният Запад", от който ние сме част, упорито не иска или не може да го осъзнае.
п.С. Личното ми мнение е, че страни от типа на Балтийските, Украйна, Беларус и Молдова (и до някаква степен Финландия) следва да са буферна зона и да не са включени към никакви големи образувания тип НАТО/Варшавски договор или каквото там имат и т.н. Те са такива, каквито са, заради географията си = сори, просто такова е положението. Ако някога стане Халифат Югоизточно от нас, ние също ще сме такава буферна територия и отново няма д аима нищо лично. идиотията да правим от Украйна втора Полша си е просто идиотия, на която не ѝ беше момента - в друго време, с някой Елцин начело, може би, но не сега. Големият ни плюс е, че путлерчо е страхливец и не бомби нищо важно и ценно - отдавна говоря за едни ракетки, дето са способни да потопят някой самолетоносач - отново нищо лично, просто подкрепа за браЦкия хутски/венецуелски народ, борещ се за свобода.
П.П.С. така и не разбрах как нашите галоши не се научиха 5-6 години да летят на Ф-ки на полигони в САЩ, а укроробокопите успяха за 3-месеца с онлайн курс :geek: Или е като онзи виц:
Дядо на 80 стоял да чака младата си жена да ражда и бутал докторите дето минавали с лакът да се хвали "може да съм стар, ама стрелям като пушка!". Един от докторите го хванал и му казал - "Я да ти разкажа аз една история докато чакаш. Отивам аз на лов в гората и по едно време виждам мечка да тича към мен. Насочвам пушката, стрелям, засича. Стрелям пак - засича. Какво да правя? Клякам, стискам очи, посочвам я с пръст и викам "БУМ". Отварям очи и що да видя? Мечката лежи застреляна на земята!", "А, не може да бъде" казал дядото "някой друг е стрелял". "Е, това и аз искам да ти кажа" казал доктора и си заминал.