Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Да да, точно това му трябва на натото Полша да ги забърка в пряк конфликт с Русия.
goshev написа:Да да, точно това му трябва на натото Полша да ги забърка в пряк конфликт с Русия.
Понеже на Ватниците им трябва точно това, да се забъркат с НАТО при положение, че са в калта до шия и сега : )
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Аз на картата такова нещо като "Кьонигсберг" не виждам .... така че няма как да стане това.
ReBorn1982 написа:Аз на картата такова нещо като "Кьонигсберг" не виждам .... така че няма как да стане това.
Да приемем, че това е печатна грешка, но "релгиозните вярвания" за великата и неоспорима западна цивилизация не отстъпва на талибанския фанатизъм.
ReBorn1982 написа:Аз на картата такова нещо като "Кьонигсберг" не виждам .... така че няма как да стане това.
Е извини ме, може би трябваше да използвам Królewiec/Кролевец, но макар много да харесвам Поляците, за мен си остава Кьонинсбег. Вероятно е същото като с много от вас на които им се привижда някаква "държава" на името на Римска провинция около Израел :lol: Сигурно колкото ще се вдигне отново черно бялото знаме над един възстановен "schloss", толкова и модифицираното йорданско знаме около терористите на Израелска територия.
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]
-
Thsmith написа:ReBorn1982 написа:Аз на картата такова нещо като "Кьонигсберг" не виждам .... така че няма как да стане това.
Е извини ме, може би трябваше да използвам Królewiec/Кролевец, но макар много да харесвам Поляците, за мен си остава Кьонинсбег. Вероятно е същото като с много от вас на които им се привижда някаква "държава" на името на Римска провинция около Израел :lol: Сигурно колкото ще се вдигне отново черно бялото знаме над един възстановен "schloss", толкова и модифицираното йорданско знаме около терористите на Израелска територия.
Нямам идея за какво пишеш, май живееш поне 2 века назад ..... аз живея днес и такова нещо като Кьонигсберг отдавна не съществува. Както не съществува и Отоманска империя на Балканите ....
ReBorn1982 написа:Thsmith написа:ReBorn1982 написа:Аз на картата такова нещо като "Кьонигсберг" не виждам .... така че няма как да стане това.
Нямам идея за какво пишеш, май живееш поне 2 века назад ..... аз живея днес и такова нещо като Кьонигсберг отдавна не съществува. Както не съществува и Отоманска империя на Балканите ....
Тук спорите за спора :lol: разбира се, че го има Кьонингсберг, както го има и Лвов/Лемберг, а не Лвив, да речем. А другарите маляки още си викат Константинопол на Истанбул, както ние наричаме Солун Тесалоники, а те Гоце Делчев Неврокоп или Асеновград Станимака - съвсем нормални неща са това
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
-
E, кой на кое какво вика, няма никакво значение. Фактът е, че днес има Калининград, територия на руската федерация. Харесва ли му или не на него ...... и на мен не ми харесва, че днес има Република Северна Македония, ама това е фактът, да припомням какво било преди 2 века (примерно) няма никаква файда ..... съобразявам се с реалността.
Руският писател и блогър Дмитрий Чернишев в ЕХО, написа следния коментар след изявата на Путин на форума "Валдай" преди дни:
"Скоростта на деградация на Русия – както физическа, така и интелектуална – е потресаваща. Повече от един милион руски войници са убити и ранени във войната с Украйна. Това са повече от 20 пълноценни комбинирани армии. Унищожени са повече от 11 000 танка. Това са поне 15 танкови армии. Стотици милиарди долари са загубени в пещта на войната. Военните разходи представляват до 40% от руския бюджет. В резултат на това площта на окупираната украинска територия днес е по-малка, отколкото беше преди три години.
Украинските дронове вече са деактивирали повече от една трета от капацитета за рафиниране на петрол в Русия. Всяка нощ гори поредната рафинерия. Страната-бензиностанция започва да купува бензин от Китай. Големи чуждестранни компании напуснаха руския пазар, а обемът на загубените инвестиции достигна 240 милиарда долара. Загубени са 300 милиарда долара депозити в западни банки.
Резервният фонд е изчерпан. Данъците се увеличават бързо. Никой не дава пари назаем. Настъпва стагнация. В ход е масово изтичане на мозъци. Научните връзки с останалия свят са прекъснати. Самолети се разглобяват за резервни части. Русия е загубила достъп до критични западни технологии. Страната се е превърнала в суровинния придатък на Китай... списъкът е безкраен.
Е, сега националният лидер ще говори и ще отговори на всички належащи въпроси. Плешив старец излиза и колебливо рецитира стихотворение на Пушкин.
Публиката аплодира.
П.С.
Години по-късно хората ще се чудят как милиони хора са могли да позволят да бъдат управлявани от такъв безполезен човек."
"Скоростта на деградация на Русия – както физическа, така и интелектуална – е потресаваща. Повече от един милион руски войници са убити и ранени във войната с Украйна. Това са повече от 20 пълноценни комбинирани армии. Унищожени са повече от 11 000 танка. Това са поне 15 танкови армии. Стотици милиарди долари са загубени в пещта на войната. Военните разходи представляват до 40% от руския бюджет. В резултат на това площта на окупираната украинска територия днес е по-малка, отколкото беше преди три години.
Украинските дронове вече са деактивирали повече от една трета от капацитета за рафиниране на петрол в Русия. Всяка нощ гори поредната рафинерия. Страната-бензиностанция започва да купува бензин от Китай. Големи чуждестранни компании напуснаха руския пазар, а обемът на загубените инвестиции достигна 240 милиарда долара. Загубени са 300 милиарда долара депозити в западни банки.
Резервният фонд е изчерпан. Данъците се увеличават бързо. Никой не дава пари назаем. Настъпва стагнация. В ход е масово изтичане на мозъци. Научните връзки с останалия свят са прекъснати. Самолети се разглобяват за резервни части. Русия е загубила достъп до критични западни технологии. Страната се е превърнала в суровинния придатък на Китай... списъкът е безкраен.
Е, сега националният лидер ще говори и ще отговори на всички належащи въпроси. Плешив старец излиза и колебливо рецитира стихотворение на Пушкин.
Публиката аплодира.
П.С.
Години по-късно хората ще се чудят как милиони хора са могли да позволят да бъдат управлявани от такъв безполезен човек."
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
ReBorn1982 написа:E, кой на кое какво вика, няма никакво значение. Фактът е, че днес има Калининград, територия на руската федерация. Харесва ли му или не на него ...... и на мен не ми харесва, че днес има Република Северна Македония, ама това е фактът, да припомням какво било преди 2 века (примерно) няма никаква файда ..... съобразявам се с реалността.
Както има американски залив, така има и Кролевец :lol: Дори в гугъл мапс, ако отвориш полската версия ; ) Днес, не през 1804 г :lol:
A.Pinochet[/center]
A.Pinochet[/center]