Drunken_Master написа:metodito написа:За Габрово недей бъди толкова сигурен.
И в Русе никой не помни да е имало тук водна криза през соца. Помияра пак плещи тъпотии, както винаги. Може техните, да не са имали възможност, да си я плащат. Това е друго...
Има един интересен Мандела ефект в много сравнително млади българи (35-45), които объркват ужасните първи години на 90-те до средата, които ги прехвърлят на времето преди това. И при мен го е имало Мандела ефект за някакви неща. Но съм си го признавал. От друга страна... Човек, говорил съм с много хора, живеещи в по-малки градове и села около моето Търново и... Абе, нещата там наистина са били много различни. Нали, не е бедност и мизерия. Просто е било много различно. През 80-те имам поглед над три града - Търново (най-вече), София и Варна. Не знам как е било в Русе, Плевен, Пловдив или Стара Загора. Но Търново беше много напред и не отстъпваше на София по много неща. В София беше, както сега, но много по-зле от днес. По-висок стандарт, но за сметка на повеч напрежение и повече работене. То и в София тогава сякаш имаше много повече шопи. А те са работлив народ традиционно. А в Русе, не знам дали го има все още, поне до края на 90-те го имаше... В русенци имаше една аристократичност. Апропо, в свищовлии го имаше същото. Като хора, живеещи по Дунава, запазено от време оно. Завиждаш им такова, едно благородно. Всичко вече обаче е разпад. Не знам има ли ги тези старите русенци днес. Те бяха много колоритни, много... европейци.