Първа Бундеслига (сезон 2025/2026)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Re: Първа Бундеслига (сезон 2025/2026)

Мнениеот 1914.1902 » 22 сеп 2025 11:28

4 - Can Uzun is the first teenager in Bundesliga history to score in each of the first four Bundesliga matches of a season.

5 – Noah Atubolu has saved his fifth penalty in a row, setting a new record for a goalkeeper in Bundesliga history.

17 – Harry Kane is the first player in Bundesliga history to convert all of his first 17 penalties.

18 – FC Bayern Munich have scored 18 goals in the first four games of this Bundesliga season, a new BL record in the first four games of a season.

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 27 сеп 2025 20:44

Жал ми е за жребчетата :(
Регера да каже така ли им викаха!?
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 сеп 2025 08:41

Що ве, накрая почти се върнаха в мача Изображение
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 29 сеп 2025 17:11

* 10 - Borussia Dortmund were in the lead at half-time for the 10th Bundesliga match in a row, setting a new Bundesliga record for a side.

* 218/300 – Joshua Kimmich celebrated his 218th victory in his 300th Bundesliga match – a new record, no player has ever achieved so many victories in his first 300 Bundesliga matches before.

* Appearances in all competitions in the 21st century to reach 100 goals:

Bundesliga – Harry Kane – FCB – 104
LaLiga – Cristiano Ronaldo – RM – 105
Premier League – Erling Haaland – MC – 105
Ligue 1 – Zlatan Ibrahimovic – PSG – 124
Serie A – Cristiano Ronaldo – JT – 131

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 02 окт 2025 18:42

А, ето че успяха да извадят още по-нелепо отбор.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 03 окт 2025 15:32

Borussia Dortmund vs. RB Leipzig, Eintracht Frankfurt vs. Bayern Munich: Top four face off on Super Saturday

https://www.bundesliga.com/en/bundeslig ... rday-34235

Изображение

Венсан Компани: "Айнтрахт Франкфурт очевидно е опасен противник, но това е вълнуващо и за нас"

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Венсан Компани заяви, че определено би гледал мач като този, който предстои на германския шампион срещу Айнтрахт Франкфурт в Бундеслигата в събота, пише агенция ДПА.

Мачът през уикенда ще противопостави лидера във временното класиране Байерн срещу четвъртия Айнтрахт. Грандът от Мюнхен записа успех с 5:1 в Шампионската лига срещу Пафос в предишния си двубой, а съставът от Франкфурт трябва да се възстанови, след като отстъпи с 1:5 пред Атлетико Мадрид.

Последните мачове между двата отбора бяха доста резултатни, подобно на победата на Байерн Мнюхне с 4:0 през февруари, равенството с 3:3 миналата година и разгрома за Айнтрахт Франкфурт с 5:1 през 2023 година.

"Те са много добри в момента. Много е впечатляващо, но ние също вкарваме много голове. Определено бих гледал този мач", заяви Компани на днешната си пресконференция.

"Надявам се да можем да вземем отново трите точки. Айнтрахт Франкфурт очевидно е опасен противник, но това е вълнуващо и за нас", добави наставникът на Байерн.

Специалистът каза, че защитникът Мин-джае Ким вероятно ще бъде в състава, след като се възстанови от контузия в прасеца, но вратарят Йонас Урбиг все още не е готов и лекува скъсан мускул.

"Ако всичко върви добре, ще вземем същия състав, както срещу Пафос", коментира Компани преди гостуването във Франкфурт.

Той добави, че защитникът Йосип Станишич ще се завърне след паузата за националните отбори, но "трябва да останем търпеливи с останалите", като например дълготрайно отсъстващите Джамал Мусиала и Алфонсо Дейвис.

Нико Ковач: "Мачът с РБ Лайпциг е много важен за нас"

Старши треньорът на Борусия Дортмунд Нико Ковач заяви преди утрешното домакинство в Бундеслигата срещу РБ Лайпциг, че противникът прави доста неща правилно от началото на сезона.

"След първия си мач в Бундеслигата, те направиха доста неща правилно и записаха четири победи, подобно на нас. Очаква ни много важен за нас двубой. Те играят веднъж седмично, което със сигурност е голямо предимство, а треньорът Оле Вернер също има роля за това", коментира Ковач на пресконференцията преди срещата.

"Ние имаме добър състав. Имаме и няколко контузени футболисти и високо ниво на конкуренция, така че отборът не се подрежда от самосебе си. Всички се справят добре на тренировките и трябва да взимам някои трудни решения. Но това тласка отбора напред", каза още наставникът на Борусия.

Попитан за осемте си месеца начело на тима от Дортмунд, Нико Ковач заяви: "Това е доста време, но не изглежда така. Мисля, че си подхождаме. Връзката ми с феновете и с клуба е добра. Ние в екипа сме обикновени хора, не сме специални или странни, просто нормални хора сме. Аз видях доста от Дортмунд, но не чак толкова, защото всъщност прекарвам повечето си време на стадиона или у дома."

Колкото до ротацията на състава, Ковач коментира: "Знаете, че имахме доста контузии миналия сезон, а и 11 човека не могат да играят непрекъснато в такъв ритъм. Трябва да ротираме състава. Ако имам опции, ще ги използвам. Ще имаме нужда от всички."

"Феликс има качества и ще става още по-добър. Той е много внимателен и винаги иска да направи всичко веднага. За мен той е пълен професионалист и съм доволен, че работим заедно", каза наставникът на Борусия Дортмунд по повод Феликс Нмеча.

На въпрос за друг от футболистите в състава Марсел Забицер, той отговори: "Мога да говоря само за времето, в което аз съм тук, а в този период той е агресивен и дава тон на скоростни контраатаки. В момента той е човекът, който държи центъра на терена за нас. Много съм доволен от развитието на играта му."

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 04 окт 2025 18:29

Без победител в първото дерби днес, като двата имаха своите шансове и моменти, с които да стигнат до успеха, но не се случи.

Байер 04 пък стигна до втора поредна победа за първи път през този сезон.

Потребителски аватар
miro_rz
Контакти:

Мнениеот miro_rz » 04 окт 2025 20:07

Днес първенството свърши. Да дават чинията на Байерн!
Изображение

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 04 окт 2025 23:26

Шокиращо, че проблема е бил в Тен Хаг не в разпродадения отбор. Невероятно, знам

Върни се в “Футбол - Свят”