Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

goshev
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот goshev » 24 сеп 2025 23:11

На Ицо вече му е ясно, че в ЦСКА се искат успехи и, че това му е шанса в треньорската кариера.

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 24 сеп 2025 23:44

danko_sot написа:Ицо Янев след престоя при нас вие В група къде е бил треньор бе, момчета???

Като вземеш отбор, борещ се да не изпадне по средата на сезона това не е ли на практика пак договор с опция до края на сезона?

И аз не съм никак убеден, че Ицо Янев е Генералът, който може да изведе тима там, където му е мястото— на Върха.

Лошото е, че той още преди да е дошъл ние имаме много ниски очаквания от него и че ще е поредния бушон. :?: :idea: :?:
Поне има опит в баражите,че като гледам натам сме се запътили

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 25 сеп 2025 00:11

soilwork написа:
danko_sot написа:Ицо Янев след престоя при нас вие В група къде е бил треньор бе, момчета???

Като вземеш отбор, борещ се да не изпадне по средата на сезона това не е ли на практика пак договор с опция до края на сезона?

И аз не съм никак убеден, че Ицо Янев е Генералът, който може да изведе тима там, където му е мястото— на Върха.

Лошото е, че той още преди да е дошъл ние имаме много ниски очаквания от него и че ще е поредния бушон. :?: :idea: :?:

Ха-ха. М, да. Много умен стратегически ход от страна на ръководството.

Но пак казвам, аз не виждам някакво разтърсване и коренна промяна в клуба след всички тези неуспехи.

Напоследък ходовете са следните:

1. Уволнение на Керкез, което се печеше от много време. Склонен съм да мисля, че всички ние го надценихме на базата на успехите му в Ботев, но и в Кипър, където е взел купа на страната и в Сърбия, където е играл на финал също за тази купа. Няма как обаче да знаем какво се случва вътре в клуба и дали има и други фактори за краха на Керкез.

2. Назначение на нов директор- води се оперативен, тихомълком и без никой да каже какви ще са неговите функции в клуба. Кадър на Ботев Враца от силовите групи по-скоро.

3. Назначение на Ицо Янев. Отново от Ботев Враца, като той идва с изцяло свой щаб. Помощникът му е бил треньор в школата ни и в ДЮШ на Левски, както и други непретенциозни отбори. Другият помощник-треньор и той не е известно име и няма опит в по-солидни отбори.

4. Преди това имаме уволнение на Коце Ангелов от ДЮШ. Също мина някак тихомълком тази новина. Аз наистина нямам спомен да е обявено кой е новият шеф на ДЮШ. Възможно е да съм пропуснал нещо.

5. Уволнение на Манчев от втория отбор и назначение на Вальо Илиев. Имаме прясно уволнение и на Румен Трифонов вече и назначение на Моралес. Моите уважения към тези бивши наши играчи. Аз лично бих поставил по-млади и перспективни треньори с тенденция да бъдат обучени в чуждестранни отбори, да минат всякакви курсове в УЕФА и максимално запознати с последните и модерни тенденции в тренировъчен процес, методология и т.н. в европейския футбол.

6. Имаме назначение на нов скаут, вероятно на мястото на Ради, което разбрахме от медиите около 2-3 седмици след като се е случило. Има информации, че Гетов в момента гледа играчи в Бразилия.

Това са общо взето последните събития около клуба. Аз лично виждам един хаос, който продължава да се усеща в нашия клуб, неорганизираност, липса на логика и далновидност в някои от решенията, донякъде и липса и на амбиция— ние изгонихме кадъра на ПСЖ и Спортинг и решихме да прехвърлим част от щаба на "гранда" Ботев Враца ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 сеп 2025 06:10

Основната причина да се назначи Янев е с цел да се обедини червената общност около личността на Ицо. Със сигурност ще го направим и ще намалее негативната енергия от трибуните. Това може да бъде импулс, който да помогне на отбора да преодолее кризата.
Всеки друг избор на "не наш" човек нямаше да промени статуквото и след 2,3 неуспешни мача щяхме да искаме и неговата глава и разделението да продължи с пълна сила!
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Gotzev.88
Контакти:

Мнениеот Gotzev.88 » 25 сеп 2025 07:51

soilwork написа:

Специално последният бараж го гледах. Пирин нищо не играха, защото нямаха бюджет за А група и нямаха никакво желание да влизат. И то дори и така Враца биха супер мъчно. Да не говорим, че Враца щяха директно да си изпаднат и нямаше и да са на бараж, ако Крумовград си бяха играли, а не бяха решили просто да се разпаднат. Предишната година баража срещу Марек го взеха с продължения или дузпи, не помня вече, но пак беше на сериозен късмет. Това не е сериозно. Иначе е много добро момче Янев, спор няма.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 сеп 2025 08:46

Естествено пак ще има недоволни и от това назначение. Ние си настояваме до последно за Луис Енрике или Арне Слот :twisted:

Аз пък съм напълно убеден в правотата на това решение. В момента треньор от чужбина, макар и много успешен и добър - категорично няма да се справи с огромното напрежение и негативна енергия. Докато се приспособи ще е за уволнение и съвсем ще си затворим вратата за следващи подобни назначения на чуждестранни специалисти. Вече ни излезна име, което с лекота ще надградим. "Треньорите в ЦСКА са носните кърпички"

Призовавам за по-малко философстване и повече подкрепа и единство в този така неприятен/критичен момент за любимият ни отбор. Ако се обединим подобно на 2016 Г, няма кой да ни спре!
Когато отбор, публика и ръководство са единно цяло - нямаме равни

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 25 сеп 2025 09:40

Янев може да е добър вариант към този момент, за да се опита да закърпи положението и защото няма кой друг да дойде. Говори се, че от чужбина сме питали за някои треньори, но са отказали. Ключовата дума тук обаче е "закърпи".

Гледайте по-широко картината, не само кой е треньор на Първия тим.

Вальо Илиев- треньор на ЦСКА 2.
Моралес на ЦСКА 3.
Струва ли ви се перспективно?

Лаптопа в едно интервю преди да бъде махнат беше казал, че е реалистично до края на годината ДЮШ да се премести на новите игрища, т.е. новата база за юноши до края на годината. Ние обаче не знаем или поне не е обявен официално кой е новият шеф на ДЮШ на ЦСКА. Треньорите и те се сменят там като носни кърпички напоследък.

Неслучайно ви дадох Примера с волейбола и Левски, макар че и нашата школа във волейбола работи нелошо, защото там има един ръководител, който се казва Александър Попов и той движи всичко в клуба.

Според мен ние вече изоставаме по отношение на инфраструктурните процеси в клуба.
Другият сезон се очаква да открием новия стадион!
ДЮШ вече трябваше да бъде структуриран най-малкото откъм треньори и специалисти, а ние дори не знаем кой е шеф сега. Петър Занев ли ще е??? Не знам той занимавали се е с деца изобщо и какъв опит има в подобни структури.

Не можем да очакваме, че със сигурност след като имаме нов стадион и играем на него и че след като имаме нова и модерна база за юношите, Първият отбор изведнъж ще заиграе супер и ще стане шампион, а от юношите след 3-4-5 години ще започнат да излизат новите Стоичков, Пенев, Костадинов.
За да се случи трябва Правилна Организация и Структура и Правилните хора в нея.

Дотук аз тези неща все още не ги виждам...
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 сеп 2025 09:49

Данко,
Според мен има светлина в тунела. Виждам, че стъпка по стъпка се подрежда къщата. Започна се от Бойко, после шефа от Враца, нов скаут и се смениха всички треньори - напълно резонно. Аз съм голям фен на Дани Моралес и мисля, че е много подходящ да работи с млади футболисти.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 25 сеп 2025 10:26

MASTER_COOL написа:Данко,
Според мен има светлина в тунела. Виждам, че стъпка по стъпка се подрежда къщата. Започна се от Бойко, после шефа от Враца, нов скаут и се смениха всички треньори - напълно резонно. Аз съм голям фен на Дани Моралес и мисля, че е много подходящ да работи с млади футболисти.

Не знам защо, но не им вярвам и им нямам много доверие.

В момента не знаем кой дърпа конците отгоре освен Шефа. Златков е с орязани правомощия май, но все още е там.

За година, година и нещо не съм убеден, че нещата са станали по-добре откъм Управление и Структура.

Започна се с европейски начин на работа и структуриране на клуба. Презентации, които обаче се оказаха ала-бала кой за какво щял да отговаря, после се взе и кадър на Спортинг и ПСЖ за СД, делегирани уж пълни права за решения от директори и т.н.

Сега положението е по-близо до Микренския тип управление. Има хора, които не е ясно какви точно са им функциите и докъде се простират правомощията им, а всички знаем, че някой друг отгоре решава какво да се случи. Така беше и при Ганчев, но с много по-малко администрация и хора на ръководни позиции.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 25 сеп 2025 10:53

Няма вече място за отстъпление. Стига толкова. Нека изгладим по между си всички различия, за момент да ги забравим и направим компромис със себе си - в името на ЦСКА !
Картинката на стадиона в последно време е крайно неприятна и подтискаща ! Време е да променим изцяло тази нагласа и да ходим предимно за забавление и подкрепа. Сигурен съм, че Янев ще даде над 100 % от себе си за отбора- да заиграе футбол и да избяга от непоносимата апатия и безразличие при Бездушния Керкенез !

Върни се в “ЦСКА”