NOMER14 написа:Като говорите за Освободителката Русия, нали си давате сметки, че войнците, коита са дали живота си и за нас, са, да го кажем така, от териториите на сегашна Украйна и малко по-нагоре. Като чета имената им на сегашните офицери и генерали на Руската федерация, то нищо православно няма в тях.
Русофобията у нас е много интересно психично заболяване. Което трябва да се изследва подробно. Някои биха го отдали на пропаганда, водеща началото си още от времето на Австро-унгарската империя (Вилхелм сто пъти повтаря на тея ретарди, че ще стане световна война, ако продължават с идиотията си, но умиращата империя - и впоследствие умряла - ѝ трябва враг в опит да спаси кончината си) преминала през модерните за времето си залитания по фашизма и нацизма у нас (последното движение обединява Западна Европа срещу руснаците) до новите времена, в които пропагандата успява да задържи днешния режим на власт 30 години. А аз го отдавам на мозъчно заболяване. Всеки -фоб, независимо дали е американо-, русо-, британо-, расист и тъ нъ, е хубаво да бъде подложен на трапанация, приживе или постмортем, за да се разбере най-после истината. Лично аз залагам на микроб в мозъка. Но допускам и версията за жертва на пропагандата. И нуждата на някои хора да мразят. И да са част от властта. Обществената, тази скритата, а не просто политическата. За щастие, повечето българи нямат този микроб в мозъка си. За нещастие, управниците на тази територия ги избират с изискването да го имат...
Disclaimer: Лично аз съм британофил. Израснал съм с музиката на "Депеш мод", The Cure, а по-късно на "Пинк флойд" и "Цепелин", филмите на Кубрик, хумора на "Монти пайтън", книгите на Джералд Даръл. Британското кино е way-ahead пред Холивуд и всичко останало. Не съм учил никога наизуст Пушкин и Лермонтов, не съм прочел нищо от Достоевски.
П.С. Украинска нация, "мова" и държавност се създават на времето от болшевиките. Най-вече с пропагандна цел. Един вид: вижте царският режим как ви тъпчеше, а ние колко сме красиви и целите в бяло.