bubka написа:Не го мислете много тоя казус - каквато и да е собствеността на стадиона, то той е изцяло зависим от това ЦСКА да играе на него и по възможност да е топ отбор, с което да привлича публика. Каква ще му е печалбата на еди кой си, ако никой не играе там и не се пълнят магазините и заведенията покрай това. Кой ще играе там, освен ЦСКА, няма кой.
Така че, който и да е собственик, иска, не иска, ще има интерес ЦСКА да се развива чисто футболно и да си пълни стадиона.
Масовата грешка на всички (в това число съм и аз) е, че се опитваме да мислим рационално.
Т.е. ние не допускаме, че някой ще инвестира в спортно съоръжение за да не изкарва пари от него.
Да де, ама това което евентуално би изкрал Шефа (ако той наистина стои зад проекта) е буквално жълти стотинки в сравнение с основния му бизнес. Само покрай хазарта (хардуер и залози) оборотите му са по няколко милиарда годишно. Напомням, че говорим за сфера, в която печалбите са над 50% от оборота. Кое се предполага да е приоритет - запазване на хазартния бизнес или евентуални доходи от спортно съоръжение и футболен клуб? В този ред на мисли, колко ФК-та в Европа са на печалба?
Другото което ме притеснява е, че Шефът е в голямата игра от доста години и чака да наближи 70-те за да се захване с ФК, ... изглежда нелогично. Ще поживеем, ще видим, но предвид това което се случва с клуба в спортен план ме прави огромен скептик.
Та инвестицията в спортни съоръжения съвсем спокойно може да е схема, а може и да е такса към някой (било то "спокойствие" за да върви хазарта, било то за опраскването на Чери и преразпределението на неговия дял, включително придобиването на телефонната палата от синдик за смешните 22 млн.).
Разбира се, че може и всички тревоги да са напразни и Шефът и брат му просто да са решили да си ги премерят с братята от Разград, ....... но някак не ми излизат от главата 2 думички - "София Ленд".