Българският футболен съюз е спрял правата на 46 футболисти, треньори и служебни лица, в това число помощен персонал, заради залози.
Това става ясно от документи след заседание на Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз, проведено при закрити врата, съобщи бТВ.
Според източници, сред наказаните няма такива от водещите отбори. Сред уличените е защитник на "Ботев" -Пловдив.
Хванатите в нарушение ще могат да се върнат към футбола, ако заплатят глоба в размер на 10 000 лева.
Дисциплинарната комисия се е сезирала по сигнал на Главна дирекция "Национална полиция" след извършена от тях проверка по информация от НАП за извършени залози върху спортни събития в 9-ия кръг на Първа лига и 10-ия кръг на Втора лига, сезон 2024/2025.
Това са следните мачове:
Първа лига
Локомотив Пловдив - ЦСКА 1948 0:2
Хебър - Септември 1:2
ЦСКА - Берое 1:0
Лудогорец - Локомотив София 2:0
Славия - Левски 0:1
Спартак Варна - Черно море 0:2
Крумовград - Ботев Враца 3:0
Арда - Ботев Пловдив 1:0
Втора лига
Спартак Плевен - Монтана 2:1
ЦСКА 1948 II - Марек 2:0
Фратрия - Миньор Перник 1:1
Несебър - Лудогорец II 2:2
Дунав Русе - Етър 1:4
Ловеч - Ботев Пловдив II 3:1
Добруджа - Струмска слава 3:1
Спортист Своге - Беласица 1:1
ЦСКА II - Янтра 0:0
Пирин - Локомотив ГО 2:0
Всички залагали трябва да платят глоба от 10 000 лева. Докато не се издължат, правата им за участие в мачове са спрени.
По първоначални данни, доста от футболистите вече са заплатили наказанието си и ще продължат да играят.
Заседанието на Дисциплинарната комисия се е провело на 16 септември.
Магията ЦСКА! (Всекидневна)
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
-
- Контакти:
Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...
Не знам на този собственик пука ли му изобщо за клуба и защо се е захванал с тази работа.Да, стадиона се строи със забележително темпо, но и това е загадка за мен.
- MASTER_COOL
- Контакти:
goshev написа:Не знам на този собственик пука ли му изобщо за клуба и защо се е захванал с тази работа.Да, стадиона се строи със забележително темпо, но и това е загадка за мен.
Бате, ти какво пи тази вечер :lol:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
MASTER_COOL написа:goshev написа:Не знам на този собственик пука ли му изобщо за клуба и защо се е захванал с тази работа.Да, стадиона се строи със забележително темпо, но и това е загадка за мен.
Бате, ти какво пи тази вечер :lol:
"Зельоная марка", защо питаш? :mrgreen:
goshev написа:Не знам на този собственик пука ли му изобщо за клуба и защо се е захванал с тази работа.Да, стадиона се строи със забележително темпо, но и това е загадка за мен.
Титаните ли да викаме или Лупи да спасяват ЦСКА? Че мултимилионерите съсипват ЦСКА с този стадион. :)
А сега по-сериозно. Когато се довериш на неправилните хора се получават неприятности. Папазки може да организират спортви залагния, включително футболни, но с финансиране и органицзация на ФК комай им е за пръв път. Може би е нужно малко време преди да разберат кое как се прави?
Според мен се направи грешка с уволнението на Томаш. Вярно, провали се в решаващите мачове, но преди това вдигна мъртвеца и го съживи. За уволнението на Томаш според мен сериозен принос имат феновете, които са нетърпеливи да видят един непобедим на българска територия ЦСКА.
Последна промяна от Mitata на 20 сеп 2025 22:51, променено общо 1 път.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!
- MASTER_COOL
- Контакти:
Goshev
Добро е.
Пий си и да не ти пука ;)
Добро е.
- MASTER_COOL
- Контакти:
Mitata написа:Според мен се направи грешка с уволнението на Томаш. Вярно, провали се в решаващите мачове, но преди това вдигна мъртвеца и го съживи. За уволнението на Томаш според мен сериозен принос имат феновете, които са нетърпеливи да видят един непобедим на българска територия ЦСКА.
Незнаеш колко много си прав. ;)
Май си единствен трезвеник тук :lol:
..Стипич (преди него не си спомням)..Томаш..Керкез..Янев..Илиев..Пенев..Вашите управленци не са прости..Пълнят джобовете..Вие викайте..ЦСКА..ЦСКА..
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
MASTER_COOL написа:Goshev
Добро е.
Задавам си, може би риторични въпроси, но не ми е ясно как след толкова изсипани милиони се борим за оцеляване в елита.Кажи при кой предишен собственик сме се борили не за титлата, а да не изпаднем?
dedko2022 написа:Моралес по-скоро идва на пожар по врачанска линия след масовата чистката на треньори през последния месец. Хаосът в клуба е пълен и е на всички нива!
Аз не го разбирам това— Моралес треньор на втория или там третия отбор.
За къв х.. ни е тоя? Оня ден случайно попаднах на един анализ на мача с Арда от него по Спортал. Ми той не може да говори правилно български, а е от 20 години тука. Анализът му беше пълен ташак. И тоя ще идва да работи в ЦСКА.
Ми вземи някой млад, перспективен треньор, дето иска да се развива, да ходи там на курсове в УЕФА, да го пратят в някой отбор от Сити Груп да гледа и да се учи ,нали уж бяхме сключили договор с тях. Пък след време да има перспектива са стане треньор и на първият отбор.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]