Руските Telegram канали също пишат, че дроновете, атакували "Оленя", не са долетели там от Украйна. Те са излетели от задната част на камион, който ги е докарал до района.
„Камионът е на бензиностанция в Оленегорск. Шофьорът е пристигнал - тича наоколо, бърза. Дронове излитат изпод тентата, от камиона и летят към Високое (село близо до летището - УНИАН). Пътната полиция току-що го е хванала там. Той казва: „Казаха ми смисъла - да дойда тук. Ще ме посрещнат.“ Пристигнал е - и дроновете излитат един след друг“, казва гласът зад кадър в едно от видеоклиповете, заснети от очевидци.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: Войната в Украйна
Ловешки тигър, целите на 1200 км бяха поразени от дронове, които излетяха от камион, който беше на руска територия. Най-редовният ти номер е да коментираш неща, от които грам нямаш никакво понятие.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

Drunken_Master написа:Според мен, цялата работа е някаква най-примитивна украинска провокация. Още повече, че руски дронове бяха забелязани и на румънска територия. Не виждам, за какво им е на руснаците, да правят нещо подобно!? Какво печелят от всичко това... Не съм следил Рожин, Подоляка и Рибаря, какво коментират относно това, но просто някаква най-елементарна логика.
Аз пък си го обяснявам много лесно. Оркска техника, оркски оператори, оркски резултати. :lol: Точно като свалянето на собствени самолети и обстрелването между собствени части : )
Иначе, какво те интересува дявол го взел какво ще коментира някакъв рибар, ловец и подляр? : ) Какви точно се явяват тези персонажи, че да са от някакво съществено значение?
Принципно бих разбрал да се опираш върху коментарите на някой орк като Патрушев, който залагаше бомбите из Москва едно време. Смисъл някой с позиция. Ама някакви ловци :roll:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
-
Dust написа:Явно и Украйна атакува по същия начин, щом успяват да ударят цели на над 1200км от фронтовата линия.
Блажени са вярващите.
Виж какво, Русия не е Монако, това е най-голямата държава в света. Такава огромна територия не се пази лесно и то от такива малки обекти като дроновете.
Много добре се знае къде е ПВО, дроновете не се пускат просто ей така да си летят, изчисляват се точно определени маршрути, височини на полет, корекции и т.н., всичко е игра на котка и мишка. Тук мощните ПВО системи срещу ракети и самолети не играят никаква роля, те са безполезни. Въобще не е чак такава непосилна задача да удариш с дрон далечна цел. А и дроновете непрекъснато се усъвършенстват. И от двете страни.
-
Thsmith написа:Аз пък си го обяснявам много лесно. Оркска техника, оркски оператори, оркски резултати. :lol: Точно като свалянето на собствени самолети и обстрелването между собствени части : )
Извинявай, но и САЩ имат доста такива случки при войните си, явно и те са "орки" ....
- paceto
- Контакти:
Drunken_Master написа:Според мен, цялата работа е някаква най-примитивна украинска провокация. Още повече, че руски дронове бяха забелязани и на румънска територия. Не виждам, за какво им е на руснаците, да правят нещо подобно!? Какво печелят от всичко това... Не съм следил Рожин, Подоляка и Рибаря, какво коментират относно това, но просто някаква най-елементарна логика.
Тук не става дума, че Путин или някой главнокомандващ е издал заповед за подобни "атаки" към Полша.
По-скоро някой надолу по веригата е сгафил като не са задали нужните координати на дроновете къде да ударят и така са пропуснали целта си и са навлезли в полска територия. Руснаците няма как да признаят, че е станала грешка, защото това ще ги изложи, макар че от началото на войната то това излагане се случваше не един или два пъти.
Аз още преди време казах, че ще дойде момент, когато нещо подобно ще стане, защото руснаците редовно стрелят с ракети и дронове на хиляди километри от фронтовата линия и ако продължават така ще стане нещо още по-сериозно с жертви на полска или румънска страна, а защо не и на наша.
Иначе е лесно да се оправдаят с украинска провокация, ама те не вадят доказателство за същото, защото ако наистина не са и искат да затапят запада и да унижат Украйна, много лесно могат да извадят спътниковите данни и да стане ясно от къде са изстреляни дроновете.
paceto написа:Drunken_Master написа:Според мен, цялата работа е някаква най-примитивна украинска провокация. Още повече, че руски дронове бяха забелязани и на румънска територия. Не виждам, за какво им е на руснаците, да правят нещо подобно!? Какво печелят от всичко това... Не съм следил Рожин, Подоляка и Рибаря, какво коментират относно това, но просто някаква най-елементарна логика.
Тук не става дума, че Путин или някой главнокомандващ е издал заповед за подобни "атаки" към Полша.
По-скоро някой надолу по веригата е сгафил като не са задали нужните координати на дроновете къде да ударят и така са пропуснали целта си и са навлезли в полска територия. Руснаците няма как да признаят, че е станала грешка, защото това ще ги изложи, макар че от началото на войната то това излагане се случваше не един или два пъти.
Аз още преди време казах, че ще дойде момент, когато нещо подобно ще стане, защото руснаците редовно стрелят с ракети и дронове на хиляди километри от фронтовата линия и ако продължават така ще стане нещо още по-сериозно с жертви на полска или румънска страна, а защо не и на наша.
Иначе е лесно да се оправдаят с украинска провокация, ама те не вадят доказателство за същото, защото ако наистина не са и искат да затапят запада и да унижат Украйна, много лесно могат да извадят спътниковите данни и да стане ясно от къде са изстреляни дроновете.
Има логика, най-вероятно е така, но може да е и провокация на Украйна - това са двете версии за мен. Абсолютно съм убеден, че няма как да е умишлено, защото не печелят нищо и само се нагнетява напрежение срещу тях. Колкото до затапването - и една, и другата страна лъже в такива мащаби, като и двата лагера не си вярват в такива мащаби, че дори да има лайв излъчване по официалната телевизия на която и да е от двете страни как нещо се случва, то другата ще го подложи на съменение и ще го отрича.
Нормално е, все пак е война и на войан се лъже. Остава въпросът като колко им е реалната далекобойност на върпсните дронове и доколко са точни? Очевидно няма как да е 700 км, ако се изстрелват от Украйна/Русия - тук приемам тезата на Дъст, че има участия и на други държави (трите балтийски или Финландия на страната на Украйна и Беларус за руските дронове). А дали и доколко сателитни снимки биха хванали дрон - не смея да твърдя категорично, за мен е твърде малък, но пък може и да го ловят?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
- Drunken_Master
- Контакти:
T.e. руснаците от толкова сакатлък, в рамките на седмица думкаха по Румъния и по Полша едновременно?paceto написа:Иначе е лесно да се оправдаят с украинска провокация, ама те не вадят доказателство за същото, защото ако наистина не са и искат да затапят запада и да унижат Украйна, много лесно могат да извадят спътниковите данни и да стане ясно от къде са изстреляни дроновете.

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

- Drunken_Master
- Контакти:
Двамата задържани по подозрение, че са пуснали дрон над сградите на държавни институции във Варшава, са беларуски и украински гражданин, съобщиха полските власти, цитирани от Асошиейтед прес.

По принцип руснаците са си тъпи.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
paceto написа:Drunken_Master написа:Според мен, цялата работа е някаква най-примитивна украинска провокация. Още повече, че руски дронове бяха забелязани и на румънска територия. Не виждам, за какво им е на руснаците, да правят нещо подобно!? Какво печелят от всичко това... Не съм следил Рожин, Подоляка и Рибаря, какво коментират относно това, но просто някаква най-елементарна логика.
Какво трябва да ударят, когато самите поляци ги идентифицираха като Гербери - дрон имитатор на Геран, който изпълнява ролята на лъжлива цел и не е въоръжен.