Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 14:55

Примерно искам да дискутирам някои неща със счетоводителя си, с доктора си, такива работи. Ползам сигнал. А те искат и това да отнемат. Next thing you know, ще излезе закон, дето трябва да носиш включен микрофон 24/7, щото нали... Ай сиктир. Личното пространство си е лично пространство.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 11 сеп 2025 15:03

tiamat написа:Примерно искам да дискутирам някои неща със счетоводителя си, с доктора си, такива работи. Ползам сигнал. А те искат и това да отнемат. Next thing you know, ще излезе закон, дето трябва да носиш включен микрофон 24/7, щото нали... Ай сиктир. Личното пространство си е лично пространство.

Е нали и аз това казвах, .... удобството и лесния живот си имат цена :))))))
Ако им отидеш на крака и говорите на 4 очи, няма да има проблем ;)))
На бас, че нашите родители и техните преди това не са имали подобен проблем. Те просто са носели рушвети и са се молели в Пощата за един кьорав дуплекс, който после са поливали 3 вечери :))))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 сеп 2025 15:19

tiamat написа:Примерно искам да дискутирам някои неща със счетоводителя си, с доктора си, такива работи. Ползам сигнал. А те искат и това да отнемат. Next thing you know, ще излезе закон, дето трябва да носиш включен микрофон 24/7, щото нали... Ай сиктир. Личното пространство си е лично пространство.

виж сега, ти си нормален човек с умнокрасив уклон, поради което мислиш логично. Хил били-то е умнокрасив от типа бивш комсомолски секретар и чедо на комунета, поради което е склонен, като един съвремен еничар, да приеме всичко, каквото и да е то, стига да идва от то4ната страна. БезМислено е да спориш или да се пробваш за дискусия с него - уейст ъф тайм
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 11 сеп 2025 16:28

Забавно е да гледаш как уж демократ, защитава северно-корейски методи и похвати.
Добре, че не съм толкова умен....

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 11 сеп 2025 18:54

Eminem написа:Забавно е да гледаш как уж демократ, защитава северно-корейски методи и похвати.

Нищо не си разбрал, ..... сефте :)))))
Не защитавам ограничаването на личностни свободи, а просто разбирам и приемам, че това един вид е цената която плащаме за да живеем в крак с развитието (уж) на човечеството. "Приемам" защото е външна за мен и семейството ми система, която практически не мога да променя и не виждам смисъл да влагам излишни усилия. Вместо това се концентрирам върху нещата, които мога да променя, за да живеем със семейството ми по-добре.
Автомобилът си идва със замърсяване, разход на ресурси, поддръжка, цена, смъртност, камери за контрол и т.н. Волската каруца идва само с част от изброеното. Да впрягаме пак воловете ли?
Едни ползват Сигнал за поверителна комуникация с доктор, адвокат или счетоводител (например), но други го ползват с цел да извършват престъпления или да тероризират обществото (пак например).
При положение,че обществото се развива технологично, не е ли логично, че и престъпниците се развиват с него? Боли ме фара, че някой ще разбере колко ми е кръвната захар или дали имам запек, ако знам че държавата може да предотврати най-елементарно престъпление.
Удобно е да банкираме и пазаруваме онлайн, но с това се появяват и онлайн кражби и измами. Как се предполага да ни защити държавата ( защото явно ние сами не можем), ако не предадем доброволно част от своята лична свобода? Не ни кефи, еми връщаме се 20-30 години назад и започваме да живеем пак без Интернет. Проблем ли е?
Примери много. Не казвам, че е редно, но това е естествен процес и той е в ход от векове. Не мисля, че мога да го променя и освен ако не извършвам нещо нередно, едва ли в 99% от случаите би ми пукало, че някой чете/записва/следи.
На практика, който иска пълна свобода, мята гегата на рамо, 20 овце и колиба в гората и заживява "офгрид" ..... до първата зима или група мигранти ;))))
После слиза в града, навежда гърбина и се връща в точка А. :)))))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 сеп 2025 20:59

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/21276389

Ето ви ги "клетите момчета" от РусИ, пълни утайки и боклуци.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 11 сеп 2025 21:42

Май аз съм един от малкото жители на Европа, който не е бил в С.Корея и няма преки впечатления от там. :(

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 22:56

Red_Neck написа:
Eminem написа:Забавно е да гледаш как уж демократ, защитава северно-корейски методи и похвати.

Не защитавам ограничаването на личностни свободи, а просто разбирам и приемам, че това един вид е цената която плащаме за да живеем в крак с развитието (уж) на човечеството. "Приемам" защото е външна за мен и семейството ми система, която практически не мога да променя и не виждам смисъл да влагам излишни усилия. Вместо това се концентрирам върху нещата, които мога да променя, за да живеем със семейството ми по-добре.
Автомобилът си идва със замърсяване, разход на ресурси, поддръжка, цена, смъртност, камери за контрол и т.н. Волската каруца идва само с част от изброеното. Да впрягаме пак воловете ли?
Едни ползват Сигнал за поверителна комуникация с доктор, адвокат или счетоводител (например), но други го ползват с цел да извършват престъпления или да тероризират обществото (пак например).
При положение,че обществото се развива технологично, не е ли логично, че и престъпниците се развиват с него? Боли ме фара, че някой ще разбере колко ми е кръвната захар или дали имам запек, ако знам че държавата може да предотврати най-елементарно престъпление.
Удобно е да банкираме и пазаруваме онлайн, но с това се появяват и онлайн кражби и измами. Как се предполага да ни защити държавата ( защото явно ние сами не можем), ако не предадем доброволно част от своята лична свобода? Не ни кефи, еми връщаме се 20-30 години назад и започваме да живеем пак без Интернет. Проблем ли е?
Примери много. Не казвам, че е редно, но това е естествен процес и той е в ход от векове. Не мисля, че мога да го променя и освен ако не извършвам нещо нередно, едва ли в 99% от случаите би ми пукало, че някой чете/записва/следи.
На практика, който иска пълна свобода, мята гегата на рамо, 20 овце и колиба в гората и заживява "офгрид" ..... до първата зима или група мигранти ;))))

Предполагам, че във вижданията ни за намесата на държавата се различаваме. Аз искам държавата да стои колкото се може по-далеч от мен, и да се концентрира в поддръжка на инфраструктура, ред и законност, и това е в общи линии. За силна полиция съм, но далеч от личното ми пространство. Има и други методологии за разкриване и предотвратяване на престъпления освен 24/7 нонстоп наблюдение на личните ми комуникации.
Колкото до онлайн услуги, банкиране, социалки и т.н., като и казах, това е въпрос на личен избор и нямам никакви проблеми с това. Там е както казваш, получваш удобства, даваш лични данни, танто за танто. Докато с тоя нов закон, който се предлага, няма личен избор. Още повече, че доколкото разбирам, прилагането му ще се остави на индивидуалните държави. А ясно ти е как ще се ползва тая технология в БГ специално от ББ и ДП. Представи си папките, които ДП има за разни политици, бизнесмени и т.н., да има за всички ни. Абсурд е просто. Едно от най-лошите предложения, което ще има много лоши последици за десетилетия напред.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 12 сеп 2025 02:57

Red_Neck написа:

Ще ме извиняваш, но това е адски примиренческа и подчинена позиция. По тази логика точно ще трябва да хващаш гегата и да обслужваш някой след Х години. Много ми напомни и ти за някоя от речите на антигероя Елсуърт Тухи :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 12 сеп 2025 09:35

tiamat написа:Предполагам, че във вижданията ни за намесата на държавата се различаваме. Аз искам държавата да стои колкото се може по-далеч от мен, и да се концентрира в поддръжка на инфраструктура, ред и законност, и това е в общи линии. За силна полиция съм, но далеч от личното ми пространство. Има и други методологии за разкриване и предотвратяване на престъпления освен 24/7 нонстоп наблюдение на личните ми комуникации.
Колкото до онлайн услуги, банкиране, социалки и т.н., като и казах, това е въпрос на личен избор и нямам никакви проблеми с това. Там е както казваш, получваш удобства, даваш лични данни, танто за танто. Докато с тоя нов закон, който се предлага, няма личен избор. Още повече, че доколкото разбирам, прилагането му ще се остави на индивидуалните държави. А ясно ти е как ще се ползва тая технология в БГ специално от ББ и ДП. Представи си папките, които ДП има за разни политици, бизнесмени и т.н., да има за всички ни. Абсурд е просто. Едно от най-лошите предложения, което ще има много лоши последици за десетилетия напред.

Новият закон е частен случай. Дали ще го приемат сега, след 3,5,10 години или дали ще го заобикалят, няма съществено значение. Крайният резултат практически е ясен. Аз не говоря конкретно за новия закон, а по принцип. Човешкото развитие ни тласка в тази насока.
Вижданията ми за намесата на държавата са сходни с твоите, но реалността е съвсем различна.
Мисля, че с развитието на AI и навлизането му във все повече сфери, нещата ще станат необратими.
Ако от средата до края на миналия век за събиране и обработка на информация са се изисквали много и специфични ресурси, сега това изобщо не е така.
Както вече казах, темата е многопластова и въобще не ми се навлиза в нея.
Какво искаме и какво се случва са 2 различни неща. Въпросът е дали реално можем да променим насоката.

..... иначе Шиши и сега си има папки за който трябва, папки за Сульо и Пульо не му трябват ..... все още ;))

Върни се в “Свободна зона”