Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот metodito » 11 сеп 2025 06:26

Има ли желание, има и начин. Един от най-известните хакери в света - Кевин Митник - просто често е ровел в боклука на корпорации. :) А за iPhone едни израелци измислиха хак, като пращат MMS - не е нужно да поглеждаш съобщението - тела е превзет. Zero-click. За "Сигнал", какво значение връзката, ако на тела има инсталиран скрийн рекордер, например. Имай E2E. Няма лошо. :) А и ако приложението е на Андроид телефон, с остаряла версия, пф...

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 11 сеп 2025 09:38

paceto написа:
bubka написа:
Dust написа:То пък щото в момента не се прави. Просто ще официализират същото. Всеки работещ в сферата на доставка на интернет идеално знае какво се случва. Сега с навлизането на изкуствения интелект ще е още по-лесно всичко. Че то във всеки един момент операторът от който ползваме мобилни услуги знае всичко за нас, къде сме, какво правим и т.н.

И това не е само в ЕС, а в целия свят.

Това не е точно така. Никой не седи специално тебе да те гледа какво правиш. Инфото е там, но те става обект на по-задълбочен поглед, само ако има искане за това, например от служби или подобно.

И сега е така без значение дали е криптирано или не, повярвай ми.
Ако трябва да ти изкарат чатове заради нещо си, ще се изненадаш от колко време назад могат да го направят, коя снимка си пратил, какъв файл си пратил или получил. Криптирането е главно да не може "всеки" да има достъп до информацията, но наложили се дадена служба да провери, няма спирачка. :)

А, то това е ясно. Имах предвид друго - ако сега някой напише във форума - "пичове, имам две кила бело, който иска може да дойде довечера да си вземе след 20:00 часа един къде си", няма да светне някаква "червена лампичка" в интернет провайдъра, който после да препрати инфото към полицията и т.н. Единственият начин е някой от четящите да уведоми органите на реда. На запад може и да е друго, особено при някои сайтове или форуми, нарочени за съмнителни, но предполагам, че и там пак чисто физически някой седи и гледа, но поне у нас няма ресурси чак за такива неща. Виж, ако например ползваш Тор, за да влизаш в Тъмната мрежа и подобни, тогава може би директно те пращат в "watchlist" на съмнителен субект още от провайдъра и у нас.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 11 сеп 2025 10:11

Мен ме притеснява дали ще можем с компанията да си изпращаме расистки миймове в груповия чат, или ще ни баннат Изображение
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 11 сеп 2025 13:26

Изображение
Добре, че са включили Турция. :lol:

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 11 сеп 2025 13:48

rhaegar написа:Мен ме притеснява дали ще можем с компанията да си изпращаме расистки миймове в груповия чат, или ще ни баннат Изображение

Направо прангите и постоянен арест :)))))

... иначе ми е мнооого чудно какво толкова има да крият хората, че се притесняват.
То това, че ни слушат/записват/следят и т.н. е голяма новина. Лесният и удобен живот си има и недостатъци. ;)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 11 сеп 2025 13:57

В Турция и България последното, което ще направиш е да си декларираш доходите. Особено в Турция по пазарите се скъсват да издават касови бележки.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 11 сеп 2025 14:08

metodito написа:Изображение
Добре, че са включили Турция. :lol:

Малко ми е странна разликата само между Португалия и Испания.

Бтв, по тая карта не може да се каже, че да си част от Еврозоната или не има пряка връзка с нивото на бедност.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 14:19

Red_Neck написа:
rhaegar написа:Мен ме притеснява дали ще можем с компанията да си изпращаме расистки миймове в груповия чат, или ще ни баннат Изображение

Направо прангите и постоянен арест :)))))

... иначе ми е мнооого чудно какво толкова има да крият хората, че се притесняват.
То това, че ни слушат/записват/следят и т.н. е голяма новина. Лесният и удобен живот си има и недостатъци. ;)

Това, със цялото ми уважение, е много глупав довод. Ако нямаш какво да криеш, може ли примерно да си постнеш тук логина и паролата към банковия ти профил?

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 11 сеп 2025 14:38

tiamat написа:Това, със цялото ми уважение, е много глупав довод. Ако нямаш какво да криеш, може ли примерно да си постнеш тук логина и паролата към банковия ти профил?

Тях конкретно нито ги получаваме на имейл, нито ги споделяме в групи ;))))
Друга ми беше идеята - куцо, кьораво и сакато е 24/7 в социални платформи, но иначе се правят на ощипани, че някой/и събират информация.
Темата е дълга и многопластова. Наистина не ми се занимава.
По спомен си живял в Северна Америка, нали? ... Липсват ли ти cold sales обажданията на стационарния телефон и питал ли си се как в 9 от 10 случая "нацелваха" интереса ти? Ама си шареше с кредитната карта навсякъде и ходеше само с двайсетачка-две в кеш за зор-заман, нали. :)))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 11 сеп 2025 14:50

Red_Neck написа:
tiamat написа:Това, със цялото ми уважение, е много глупав довод. Ако нямаш какво да криеш, може ли примерно да си постнеш тук логина и паролата към банковия ти профил?

Тях конкретно нито ги получаваме на имейл, нито ги споделяме в групи ;))))
Друга ми беше идеята - куцо, кьораво и сакато е 24/7 в социални платформи, но иначе се правят на ощипани, че някой/и събират информация.
Темата е дълга и многопластова. Наистина не ми се занимава.
По спомен си живял в Северна Америка, нали? ... Липсват ли ти cold sales обажданията на стационарния телефон и питал ли си се как в 9 от 10 случая "нацелваха" интереса ти? Ама си шареше с кредитната карта навсякъде и ходеше само с двайсетачка-две в кеш за зор-заман, нали. :)))

Е, аз говоря за криптираните чат приложения по принцип, един вид последния бастион на privacy-то.
За социалките, да, там няма къде да се криеш, но то и си е упоменато още в момента, в който натискаш sign up. Там си знаеш в какво се набъркваш.
Cold sales бяха curse, абсолютно :) В един момент им вдигах телефона и го оставях просто отоврен да им губя времето :) Гугъл като направи спам филтъра на пикселите едно време, направо настана блаженство :)

Върни се в “Свободна зона”