Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90
Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025
Колегата по-по-горе да разясни за Нога. Тая работа не може да остане недохленчена. :lol:
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!
Нога е в историята. Няма смисъл да се обсъжда!
Ние тук си говорим за настоящето. Много пъти съм казвал, пък и други са го писали тук, и се знае от повечето хора:
В ЦСКА трябват две основни неща, които са ключови: 1. Експертиза- това е знанието, придобитият опит и умение за работа в клуб като ЦСКА; 2. Воля, характер и топки да ги наложиш в клуба
Миналата година ми се наложи да пиша една курсова работа, свързана със спортния мениджмънт. Аз като фен на Юнайтед от периода на Сър Алекс се насочих да пиша основно за неговата личност и философия на ръководство на спортен клуб.
Изчетох няколко негови книги, за да видя как по дяволите успя за такъв огромен период от време да бъде толкова постоянен и все на върха.
Но така и не открих топлата вода. В книгите му няма точна рецепта.
Запомних само това: той е изброил ключовите компетентности и умения и е дал различни стратегии и указания за тях като делегирането на права, скаутинг в клуба, дисциплина, контрол над съблекалнята, отборната игра, мотивацията и т.н.
Но сам признава, че тези неща не са някаква извънземна информация от друго измерение. Вероятно много от тях бихте ги намерили и в други книги за ръководство по мениджмънт и тем подобни.
Номерът обаче е да успееш да ги приложиш, да имаш волята и характерът да ги следваш до край и безкомпромисно. Няма Рой Кийн, няма Бекъм, още повече пък Митко Бербатов!!!!!!
Именно това е направил Сър Алекс за тези 25-26 години. Нищо повече или по-малко.... ;) Имал е експертизата и уменията, но по-важното е, че е имал невероятен характер и твърдост да ги приложи.
Ние тук си говорим за настоящето. Много пъти съм казвал, пък и други са го писали тук, и се знае от повечето хора:
В ЦСКА трябват две основни неща, които са ключови: 1. Експертиза- това е знанието, придобитият опит и умение за работа в клуб като ЦСКА; 2. Воля, характер и топки да ги наложиш в клуба
Миналата година ми се наложи да пиша една курсова работа, свързана със спортния мениджмънт. Аз като фен на Юнайтед от периода на Сър Алекс се насочих да пиша основно за неговата личност и философия на ръководство на спортен клуб.
Изчетох няколко негови книги, за да видя как по дяволите успя за такъв огромен период от време да бъде толкова постоянен и все на върха.
Но така и не открих топлата вода. В книгите му няма точна рецепта.
Запомних само това: той е изброил ключовите компетентности и умения и е дал различни стратегии и указания за тях като делегирането на права, скаутинг в клуба, дисциплина, контрол над съблекалнята, отборната игра, мотивацията и т.н.
Но сам признава, че тези неща не са някаква извънземна информация от друго измерение. Вероятно много от тях бихте ги намерили и в други книги за ръководство по мениджмънт и тем подобни.
Номерът обаче е да успееш да ги приложиш, да имаш волята и характерът да ги следваш до край и безкомпромисно. Няма Рой Кийн, няма Бекъм, още повече пък Митко Бербатов!!!!!!
Именно това е направил Сър Алекс за тези 25-26 години. Нищо повече или по-малко.... ;) Имал е експертизата и уменията, но по-важното е, че е имал невероятен характер и твърдост да ги приложи.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
И при гърнетата и при жужито взимахме основно свободни агенти и все някои от тях блясваха и ги продаваха за милиони.Сега е обратното, купуваме за милиони вече пропаднали играчи.
Стига сме плакали ,нивата е дълга и аз мисля ,че все още имаме шансове в края на първенството да сме на едно от местата за Европа. Това ,че стадиона върви ме окуражава, а неволите с първия отбор ги приемам като грешки на растежа. През зимата взимаме две крила и една десетка и ще изглеждаме по добре. Единственото за което съжалявам през тези два сезона е ,че трябваше да се налагат повече наши момчета. Какъвто сега е Иванов. Съжалявам ,че по времето на Томаш лекомислено продадохме Хр.Петров, после пропускаме да предоговорим Шопов. По позната схема след време някой от тези изброените можете да ги видите да носят лентата в Разград. Подобно на Десподов, Недялков, Чочев да не ги изреждам от преди това. Надявам се Петко да му се даде повече шанс, защото един Марто Стойчев нямаше такъв късмет, въпреки че на неговия пост два сезона всички псуваме Вион и Туриста. А ние се чудим ,че сме нямали лидери и ги търсим сред чужденците. Бяха нарочили за такъв Купър, човека дошъл тука с настройката да играйка до заплата, като не се получи на самолета с няколко заплати накуп и чао. Ако е някой местен ,утре ще го е срам да те срещне на улицата. Разбира се изключения винаги има ,но ние да не се надяваме на това.
Имахме предложение от ЦСКА да го продадем (Става дума за Константинос Балоянис от Ботев Пд) два дни преди края на трансферния прозорец.
Ако това е вярно, то определено в ръководството е пълна каша и търсят футболисти на пожар.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.
Защо смяташ така. За Балоянис отдавна се спекулираше. Може би е бил трети вариант и просто са стигнали до него преди края на прозореца, ако другите са им отказали. Предвид състоянието ни едва ли има много желаещи да дойдат при нас.
- MASTER_COOL
- Контакти:
От инфофмацията на Филипов става ясно, че сме го искали след подписа на Мартино. Следователно е бил търсен за алтернатива на аржентинеца. Не виждам нищо хаотично тук, но Dust пак намери повод да се заяжда и да "сипва сол" в раната.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]
И аз съм учуден за Балоянис.
Значи преди точно около два месеца някъде можехме и за Балоянис да се пробваме, и за Минков и почти на безценица да ги вземем.
Сега взимаме Мартино и последния ден на пазара искаме и Балоянис, когато вече Ботев са стабилизирани и с нов собственик.
Все си мисля, че гамбийчето показа някакви качества, че поне за резерва ще може да го ползваме, а и за ротация на лявото крило. Той скоро май и за националния вкара.
Доста хаотично изглежда селекционният процес.
Не съм сигурен дали трябваше да натиснем за Талис и Балов сега. Балов е момче за бъдещето, а за Талис не знам нищо.
Съставът обаче пак не ми вдъхва доверие. От една страна имаме играчи със спорна мотивация като Делова ( уж контузен, а е играл за Косово 90 минути ) и Ето'о ( непредсказуем ).
От друга страна нямам никаква представа дали крилата в лицето на Брахими ( спорен трансфер) и Додай ( доста млад все пак) ще заработят, а алтернативите им са спорни също.
И от трета страна все още не сме видели някакво напасване между Питас и Годой в някаква конкретна схема, което значи, че тепърва ще се търси решение и по този въпрос.
Изобщо много въпросителни има.
Значи преди точно около два месеца някъде можехме и за Балоянис да се пробваме, и за Минков и почти на безценица да ги вземем.
Сега взимаме Мартино и последния ден на пазара искаме и Балоянис, когато вече Ботев са стабилизирани и с нов собственик.
Все си мисля, че гамбийчето показа някакви качества, че поне за резерва ще може да го ползваме, а и за ротация на лявото крило. Той скоро май и за националния вкара.
Доста хаотично изглежда селекционният процес.
Не съм сигурен дали трябваше да натиснем за Талис и Балов сега. Балов е момче за бъдещето, а за Талис не знам нищо.
Съставът обаче пак не ми вдъхва доверие. От една страна имаме играчи със спорна мотивация като Делова ( уж контузен, а е играл за Косово 90 минути ) и Ето'о ( непредсказуем ).
От друга страна нямам никаква представа дали крилата в лицето на Брахими ( спорен трансфер) и Додай ( доста млад все пак) ще заработят, а алтернативите им са спорни също.
И от трета страна все още не сме видели някакво напасване между Питас и Годой в някаква конкретна схема, което значи, че тепърва ще се търси решение и по този въпрос.
Изобщо много въпросителни има.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- MASTER_COOL
- Контакти:
Както бях споменал след 10 млн лева бюджет за селекция, който е оползотворен. Изобщо не съм оптимист, че сме надградили. Очаквам още в Събота Керкез да приключи. Този ЦСКА е всичко друго, но не и окомплектован отбор.
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]