Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - България

Мнениеот ReBorn1982 » 07 сеп 2025 22:57

Thsmith написа:Ми не, не трябва да въртиш алъш-вериш с враг и да го финансираш.

Ти почна като Сливен да влизаш в някакви страшни филми ..... Китай враг на България ?!?! ..... та хората нищо лошо не са ни направили, нищо лошо даже не са казали за нас, нищо че сме една евтина и долна американска кyрва, която няма свои интереси, а само мисли как да слугува ....

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 07 сеп 2025 23:01

NOMER14 написа:В Китай управлява червена военна хунта, следваща доктрината на Мао ?

Доктрината на Мао още Дън Сяопин я изхвърли в кенефа и пусна водата .... Китай на Мао няма нищо общо с Китай след 1980-та ....

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 07 сеп 2025 23:21

Пича очевидно или няма никаква идея какво представлява доктрината на Мао, или съвсем сериозно си мисли, че там бесят китайци от местната буржоа по площадите. Всъщност няма държава в света в момента, която да инвестира толкова в наука, високи технологии, образование и развитие на икономиката и т.н. и всичко това да успява да работи в голяма степен на пазарен принцип.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 07 сеп 2025 23:25

Тю, заради хювенбийните съм изтървал 6 гола на испанците.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 07 сеп 2025 23:28

bubka написа:Пича очевидно или няма никаква идея какво представлява доктрината на Мао, или съвсем сериозно си мисли, че там бесят китайци от местната буржоа по площадите. Всъщност няма държава в света в момента, която да инвестира толкова в наука, високи технологии, образование и развитие на икономиката и т.н. и всичко това да успява да работи в голяма степен на пазарен принцип.

Бубка, не мисля, че нещата са чак толкова "розови" са жълтите. Препоръчвам ти, да изгледаш гостуването на Иво Христов при оня жалък цайс от Дарик. Той е бил в Китай, какво е видял там, какво смята за икономиката им. Мисля, че ще ти е интересно. Той говори от камбанарията на човек, който изпитва симпатии към тази държава.
https://www.youtube.com/watch?v=4SMn0BbyopQ&t=3760s
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 07 сеп 2025 23:32

А помня деня, когато съобщиха по точката, че Мао е починал. В тоя ден ядохме кюфтета (рядко за комунизЪма).

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 07 сеп 2025 23:37

Абе аз знам, че не е всичко розово, няма и как да е, ама гледам темпа и кривата на развитие, така да се каже. Там все още всичко нараства в експоненциални мащаби. То бАш там е скрито зайчето, не къде си в момента, а къде си бил преди 5 години и къде ще бъдеш след още 5. Само допреди 10-тина-15 години може да се каже в много аспекти(особено определени райони), наистина бяха по-зле и от нас. Сега са водеща сила (или в челните места) в поне 5-6 от най-ключовите и иновативни отрасли на науката и икономиката. Съответно някакви буквално гета преди 10 години, сега са модерни квартали с небостъргачи, заводи, инфраструктура (високоскоростни влакове, магистрали) и т.н., а след още 15-тина години хептен ще са в друга вселена метафорично казано. Докато США и Европа в най-добрия случай след 15 години ще са горе-долу на това положение, на което са в момента(ако имаме късмет), ако не ще западат, особено Европа по примера на това, което се случва в Германия. Нещо като БГ - за 20 години в ЕС почти нещата са си горе-долу същите, каквито бяха и в началото. Е, какъв ти е кяра от това, накъде изобщо се движиш, кви цели имаш, просто се носиш по течението. Някои градове изобщо не са мръднали - понаправи се нещо там първите години - около 2010-та и оттогава нищо не е пипано.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 07 сеп 2025 23:48

Най-общо казано Иво Христов е изумен от видяното там. В Гуангджоу при шестлентов път не се чувал никакъв шум... всичко живо карало електрички. Но... според него Китай е изключително зависима от външни фактори. Единият фактор е ясно кой е. Оная държава, дето кара умнокрасивите, да си късат ризите...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 сеп 2025 00:03

Аз до сравнително скоро работех с китайци ежедневно.

Може и да не ги стрелят по площадите, но свободата там все още е силно ограничена и най-вероятно винаги ще бъде така. Едната ми разказваше, че ако си първо поколение преселник от малък към голям град, наи-вероятно внуците ти ще имат нещо свое, върху което да се развиват. И то говорим за офисни работници във фирми, не за най-обикновените шерпи дет още работят за ориз сигурно.
Факт е, че държавата им се развива и им създава предпоставки за бизнес, каквито не са имали никога преди. Но повечето от тях все още са в трудно положение и моментът за нормално общество там е доста далеч.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

На линия
Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 08 сеп 2025 00:09

https://www.youtube.com/watch?v=0g9WrBWXEC8
The INSANE Chinese Engineering to Navigate Above the Mountains

Върни се в “Свободна зона”