Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот danko_sot » 01 сеп 2025 22:57

Аз си мисля, че постъпиха правилно.

Още като дойде Душан тук писах, че той не е някакъв тактически гений. Гледал съм мачове на Ботев, в които е обърквал схемата.

Реално вчера трябваше да е последният му шанс при нас, но той се провали най-много точно в този мач.

На прима виста в миналите срещи въпреки негативните резултати не мисля, че главната вина е в треньора и неговия план и тактически подход за мачовете.

В събота вината си беше Негова! Имаше на разположение вече голяма част от новите футболисти, хладно време, играеш срещу отбор също в незавидна форма.....

Това 3-4-3 му изигра много лоша шега. Подцени Славия и Заги, който си е хитър и мислещ треньор. В интерес в миналия мач доста по-добре се получи това 3-4-3, но вероятно и Стоянов и 48 бяха изненадани.

Ние обаче няма как да играем 3-4-3 с този несработен още отбор, с трима защитници, които за пръв път играят заедно и то в такава формация, с двама опорни само, които трябва да покриват огромно пространство, а Жордао няма и физическите качества да го прави, с два халф-бека, единият, от които все още не изглежда в оптимално физическо състояние, инс двама нападатели, които все още не са добре сработени.

Така че загубата трябва да тежи най-вече на сметката на Керкез и това, че говореше глупости след мача никак не ми хареса.

Но.....

1. Ние очевидно нямаме по-добър вариант в момента за треньор.

2. Идването на нов треньор би могло да доведе до по-сериозен срив, тъй като той със сигурност ще има нови изисквания към футболистите, а вероятно и различен стил и постройка на игра. Възможно е да не одобрява част от футболистите, доведени по настояване от Керкез и да поиска свои от ръководството, което ще доведе до ново текучество, а някои от старите ще загубят мотивация. ( Позната история, която може да завърши по познат сценарии- разтрогване по взаимно съгласие).

3. Нека пък един път Ръководството да покаже топки и да не послуша масовото мнение на феновете или на Кюстендилеца, които искат да махнат Керкез.

Пак ще го кажа - Керкез не е някакъв магьосник и не е топ треньор със сигурност, но е достатъчно добър треньор, който ако му се даде време и спокойствие и ако директорите и елементите над него функционират нормално и професионално, той може да постигне стабилни резултати.

Правил го е в Ботев, в Чукарички и другите му там клубове, като навсякъде е печелил поне купата на страната, с изключение на Сърбия, където играе финал мисля.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 01 сеп 2025 23:14

Клубът ви се управлява по най-мракобесния начин и според мен е заложник на интереси.
Управителя на фондацията, който официално може да се нарече собственик дори и снимка в публичното пространство няма, какво остава да даде интервю поне веднъж в годината.

Хвърлят се едни огромни средства просто ей така с нула възвращеност.

Най-малко има някакво значение кой ви е треньор. Който и да е докато горното споделено не се осветли, просперитет няма да има.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 01 сеп 2025 23:20

Крайно време е да приключим с измислените сърбета за треньори.Играчи и треньори от български отбори не трябва да се взимат.

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 01 сеп 2025 23:29

Dust написа:Хвърлят се едни огромни средства просто ей така с нула възвращеност.

Ето за това напиши някаква версия, а че е закъснял да се запише за кастинга на "ергена" и нямаме снимка,това бял къхър.
Последна промяна от goshev на 01 сеп 2025 23:40, променено общо 1 път.

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 01 сеп 2025 23:31

Керкез колко мача е спечелил с ЦСКА? Колко са загубите? В колко мача ЦСКА показа някаква що годе прилична игра?

Не знам, но за мен Керкез носи не по-малко вина от скаутите. Едва в последния мач червените изглеждаха свежи малко преди да изтекат 90-те минути, може би защато славистите се умориха повече от нашите. В мача с числото имахме моментни проблясъци, нищо повече. В другите двубои издържаха само първите 45 минути.

Отделно, че нямаме почти никакви идеи в нападение, играчите се държат сякаш току що са се запознали, липсва разбирателството между тях. А какво да кажем за рехавата защита, която понякога се състои само от трима???

Когато в отбора липсва колективния дух за какви схеми да говорим? Добре че някои индивидуални прояви спасиха ЦСКА в последния мач, иначе и белите ни отнасяха.

Мисля, че и в предстоящите мачове ЦСКА ще разчита единствено на индивидуални прояви да спечели някоя точица. Според мен този треньор не може да накара футболистите да му повярват, неслучайно те не вярват и на себе си.
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 01 сеп 2025 23:43

От това, което си казал Митак мога да акцентирам на колективния дух.

Наистина в последния мач и на мен ми направи много лошо впечатление тази липса на отборен дух и игра за пореден път.

Наистина без да има колектив и тази химия между играчите- съотборници от една страна и треньора с футболистите от друга няма как да стане.

Керкез обаче точно това в Ботев успяваше да го постигне.

Ако обаче в ЦСКА не успее да го изгради, той е обречен.

Ето ви един цитат на Гочето Василев от утрешния брой на " Тема спорт":

"Доколкото чета, се чакат и още нови играчи, трябва да се завърши тази трансформация на отбора. И аз усещам, че точно това става в ЦСКА. Проявява се търпение и се гони избран път за развитие и надграждане с течение на времето. Ясно е, че това няма как да се харесва на феновете, когато липсват резултатите и лошото място в класирането саботира процеса. Но от ЦСКА вече са тръгнали по този път и трябва да си изживеят катарзиса докрай. Само така смятам, че може да се тръгне трайно нагоре“, заяви Гочето пред „Тема Спорт“.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

goshev
Контакти:

Мнениеот goshev » 01 сеп 2025 23:49

Mitata написа:Керкез колко мача е спечелил с ЦСКА? Колко са загубите? В колко мача ЦСКА показа някаква що годе прилична игра?

Не знам, но за мен Керкез носи не по-малко вина от скаутите. Едва в последния мач червените изглеждаха свежи малко преди да изтекат 90-те минути, може би защато славистите се умориха повече от нашите. В мача с числото имахме моментни проблясъци, нищо повече. В другите двубои издържаха само първите 45 минути.

Отделно, че нямаме почти никакви идеи в нападение, играчите се държат сякаш току що са се запознали, липсва разбирателството между тях. А какво да кажем за рехавата защита, която понякога се състои само от трима???

Когато в отбора липсва колективния дух за какви схеми да говорим? Добре че някои индивидуални прояви спасиха ЦСКА в последния мач, иначе и белите ни отнасяха.

Мисля, че и в предстоящите мачове ЦСКА ще разчита единствено на индивидуални прояви да спечели някоя точица. Според мен този треньор не може да накара футболистите да му повярват, неслучайно те не вярват и на себе си.

Пак казвам, че трябва да приключим със сърбежите и всякакви "томаши" прославили се в някакви около средяшки отбори.Същото важи и за такива футболистсчета от нашето първенство.

Mitata
Контакти:

Мнениеот Mitata » 02 сеп 2025 00:03

Гочето е културен човек, освен това проявява известви сентименти към ЦСКА, демонстрира треньорска солидарност - вероятно представя себе си в подобна ситуация, как би се чувствал.

Ала е факт, че Черкез пропиля страшно много време. Дори да успее да изправи отбора на крака, в което се съмнявам, остават въпросителните относно физическата кондиция на отбора, липсата на достатъчно мотивация и на колективен дух, недобрата постройка на отбора - като вижда, че играта не върви е редно да дръпне момчетата в по-задни позиции, да заздрави защитата, да пробва контри. Вместо това нашите търчат напред като мухи без глави, често грешат елементарни пасове при сгъстената защита на съперника.

Хубаво, оставили са го, тяхно право е. Но не виждам защо ние, привържениците да не сме реалисти.

Колкото до Ботев, нямам идея. Той ли сглоби отбора или го завари готов?
ЦСКА, ЦСКА всичко започва и свършва така,
ЦСКА, ЦСКА, затова е измислен света!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 02 сеп 2025 00:21

Mitata написа:Гочето е културен човек, освен това проявява известви сентименти към ЦСКА, демонстрира треньорска солидарност - вероятно представя себе си в подобна ситуация, как би се чувствал.

Ала е факт, че Черкез пропиля страшно много време. Дори да успее да изправи отбора на крака, в което се съмнявам, остават въпросителните относно физическата кондиция на отбора, липсата на достатъчно мотивация и на колективен дух, недобрата постройка на отбора - като вижда, че играта не върви е редно да дръпне момчетата в по-задни позиции, да заздрави защитата, да пробва контри. Вместо това нашите търчат напред като мухи без глави, често грешат елементарни пасове при сгъстената защита на съперника.

Хубаво, оставили са го, тяхно право е. Но не виждам защо ние, привържениците да не сме реалисти.

Колкото до Ботев, нямам идея. Той ли сглоби отбора или го завари готов?

В Ботев Платек беше над всички, т.е. Кукловодът в сянка. Той махна Генчев, той докара Керкез и той правеше трансферите.

Керкез само редеше съставът и тактиката и се грижеше за психологическата настройка на отбора.

Слушах сега и ББ. Дори и този "велик" коментатор на английския футбол и малко по-малко на българския е на мнение, че Керкез няма бъдеще в ЦСКА. :)

Явно аз съм един от малцината. За мен ако Керкез се задържи и успее да ни класира за ЕКТ без значение как ще е огромен успех.

CSKArforever
Контакти:

Мнениеот CSKArforever » 02 сеп 2025 00:55

Абе, м*йка му д*ба. Ние сме ПОСЛЕДНИ в класирането в едно от най-слабите първенства в Европа. Безумно е това недоразумение все още да ни е треньор. Такова падение и некадърност трябва да бъде изучавана. Не мога да повярвам, че това изобщо се дискутира. Този още след Спартак Варна трябваше да си замине. Против съм постоянната смяна на треньори, но този шумадийски мелез чупи всички мои представи за падение. Не ми пука за директори, трансфери, ментета и подобни, тези оправдания биха важали ако сме 4ти, 5ти или 6ти, не ПОСЛЕДНИ.

Върни се в “ЦСКА”