efbet Лига: Левски (София) - ЦСКА 1948 (София), Неделя от 19:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

csimoen2
Контакти:

Re: efbet Лига: Левски (София) - ЦСКА 1948 (София), Неделя от 19:15 ч.

Мнениеот csimoen2 » 01 сеп 2025 17:26

ananas написа:Откъде да започнем с небивалиците ти?
Верно ли в 90% от случаите българите се проваляли в Левски? Интересна математика имаш, за чужденците какъв е процента?

Колев има категорично по-добра статистика в Левски от Бари. Ставал е и голмайстор на първенствто, което е немислимо за Бари, който в Б група беше тотално засенчен от Илия Димитров.
Мерси, че бил останал в трудните времена, отказал е на Реал офертите. То и Цонев остана, но играеше добре, за разлика от него. А за изядените заплати по време на безкрайните контузии да не говорим. Имаше и много добри българи, които дойдоха за жълти стотинки, на Мажо ги изгони, единият е в Букурещ сега. Пак си фантазираш, лесно може да ни погледнеш състава от ония сезони. Изобщо да сравняваш българите и чужденците по избягване и финансови щети към клуба е смешно.
csimoen2 написа:Питам те директно:
1. Кой е по добър Марин или Бала /с малко постоянство на Фабиен - ще е на едно ниво с Марин, това ти го гарантирам/?
2. Кой е по добър Асен или Търдин, Мечката, та миналата година даже и Охене?
3. Теб Асен харесва ли ти към момента като качество какво дава на Левски?

1.Марин е по-добър
2.В момента Търдин, което е нормално, той е на 27г. и е купен за пари чужденец. Митков е на 20 от школата. Освен това е дефанзивен халф, за разлика от Митков. Костадинов също е по-добър, Охене е по-слаб и играеше добре само при Генчев.
3. На мен Митков никога не ми е харесвал особено, но е много по-смислен от доста от чужденците ни, а за заплатите им да не говорим. Впрочем, най-слабите му евромачове са по-добри от най-слабите такива на Майкон.

За финал, поне половината чужденци в Левски спокойно можеха да бъдат сменени с българи или просто махнати/не взети и нямаше да се загуби никакво ниво, даже можеше да сме малко по-добри и щеше да е по-евтино. Но това не е част от стратегията на Раев, твоят идол. А на теб очевидно много ти харесва афросбирщината, няма как да си хейтър.

За жалост само това, че сравняваш Майкон и Асен ми е ясно колко разбираш футбол. Единият е най добри бек в първенството, другия е под средното ниво (Монтана, Арда) у той не знае на какъв пост…

Колев е централен нападател, тип таран, Бала е лека деветка, чиято работа в да отваря пространства, но явно не го виждаш/разбираш това. Въпреки това Бала дава много повече за отбора (като игра), отколкото Колев - ако това не го виждаш, значи гледаме различни вселени.

Асен Митков има и имаше безброй шансове да покаже поне някакво израстване - уви, даже напротив - редица сбъркани пасове, само назад и настрани, редица голове заради елементарни индивидуални грешки, повтарящи се до безкрай.

Айде лека.

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 01 сеп 2025 18:17

TristaNNN написа:
futbolqga написа:...
Сметките в това мнение са силно едностранчиви ...

До известна степен и донякъде съм съгласен и с твоето тълкуване, само дето то е в бъдеще време, докато това на колегата е факт от близкото минало. :) А единственото му предсказание за очакваното повишение на ФРЗ през 2025 е вън от всякакво съмнение, смятам не е необходимо да дискутираме защо.

Имаш право, някои от твърденията ми касаят бъдещето, но почиват на солидна доза фактология към текущия момент, която подкрепя такъв развой на събитията. В сегашно време е увеличението в приходната част с поне 5 млн. лв. от участието в европейските турнири, което за тази година ни е повече от достатъчно. Същото важи и за останалите вноски по миналогодишните трансфери и продадените абонаментни карти.

Иначе, заплатите ще се повишат и това е съвсем нормално. Повишението обаче ще е абсолютният минимум за отбор, който има претенции, че надгражда качеството в състава си. Тезата, че не трябва да харчим за нови играчи, защото може с тях да не постигнем целените резултати, за мен е есенцията на "славизацията", от която Манолов толкова се бои, по ирония на съдбата.

Общо ни напускат 10 човека, привлекли сме 6. Ако гледаме цялата година и включим януарските трансфери, нещата се поизравняват - 12 напуснали, 11 привлечени.

Ако трябва да задълбаем, нека видим по позиции.
Вратар - напуснаха ни Андонов и Маркович, взехме Вуцов и Луков, чиито заплати не се отличават особено от тези на предшествениците им. Класата им даже няма да сравнявам - най-голямо надграждане имаме тук.
Защитници - напускаха ни Келиан и Галчев, които за мен бяха изключително колебливи. Идва македонски национал в перфектна футболна възраст, супер физика и прилична визитка, включваща опит в евротурнирите (финална оценка, когато направи поне десетина мача за нас, разбира се), както и Камдем, който за мен е ниво над Галчев.
Халфове - напускат Стоянов, Стефанов, Чандъров, Икена, Фадига и Джемили (даже няма да коментирам тази шлака, с изключение на Нани). Идват Търдин - откритието на сезона, Костадинов - опитен боец и лидер, Сула - за мен супер класен футболист, Кирилов - най-острото ни крило, Рилдо - пълен провал (поне е под наем), Фабиен - също провал до момента, и Бурас - на 23, национал с шампионски манталитет (важи казаното за македонеца - крайни оценки по-късно).
Нападатели - напускат Колев и Бачев (под наем), връща се Рупанов - едва ли ще натежи на бюджета.

За мен сме вдигнали поне едно ниво от началото на годината и не виждам причина да чертаем апокалиптични сценарии. Направихме добра кампания в Европа, лидери в класирането сме вкъщи. Естествено, че може и повече и това не означава да спрем да натискаме за още по-голям прогрес в играта на отбора. Аз дори се надявам да продължим с увеличението на разходната част и да вземем класен нападател (ама наистина класен), което пък да ни позволи да имаме още по-високи претенции към Веласкес и отбора.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 сеп 2025 18:57

futbolqga написа:
metodito написа:
rhaegar написа:Имам чувството, че някои хора живеят за да се стигне до "аз нали ви казах" момент. За щастие и вчера не беше така.

Ще го дочакат. Или не.

В последните си 27 мача за първенство Левски има една загуба. Вярно, има и равенства, които не са ни по вкуса, но те не могат да стоплят душицата на няколкото човека, пишещи в този форум, чакащи "аз нали ви казах" момента си, както го нарече Rhaegar. В този ред на мисли, не знам дали ви направи впечатление, но 2/3 от Сектор Б изчезна от стадиона за секунди, след края на мача. Често ги критикувам, но чест прави на организираните привърженици, че останаха да поздравят момчетата.

Конкретно за мача вчера, на първо място да отбележа своя "аз нали ви казах" момент, с успешно познатия точен резултат и развитие на двубоя в коментара ми преди срещата. Изключително съм доволен от трите точки, които са от фундаментално значение за развитието на полусезона за нас. Те ни дават отлична основа да се върнем от паузата в добро настроение, възстановени и с интегрирани две (три, ако броим липсващата подготовка на Сула) нови попълнения. Голям позитив за себе си открих и в групата за мача, от която отсъстваха трима души, с които трябва да се разделим вчера, ако е възможно - Охене, Мислович и Лима.

Аз имам големи надежди за македонеца. В същото време смятам, че за Макун ще е добре малко да е пейка. Не можах да го харесам това момче и това е. Сигурно понеже го сравнявам със сър Кордоба постоянно. Дано и Вельо опита нещо, което по-назад спомена един потребител на форума. Да пробва Майкон на крилото. А ако е вярно това за онзи от Берое - яко.
Последна промяна от metodito на 01 сеп 2025 19:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 01 сеп 2025 19:09

В пъти при това.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 01 сеп 2025 19:17

На друго мнение съм.
Кордоба е абсолютно копие на.... как се казваше едно голямо негро - централен защитник в Наполи беше няколко години?

Аз тъмнокожите с подобна физика (като Яя Туре да, речем) ги наричам "суперхора". Белите са си физически несъвършени просто.

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 01 сеп 2025 19:29

Изключително важни три точки. След Алкмар няма начин да не са затоморзени психически играчите, но успяха да се преборят за победата - за мен най-важното от този мач. Физическата умора мисля, че е видна за всички. Играхме срещу един от най-силните отбори в първенството, най-вероятно ще се борят за влизане в групата-отбори за ЕКТ.
Трябва да изтъкна заслугите на Хулио - успя да изстиска максимума от отбора в този мач.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 01 сеп 2025 19:41

metodito написа:На друго мнение съм.
Кордоба е абсолютно копие на.... как се казваше едно голямо негро - централен защитник в Наполи беше няколко години?

Аз тъмнокожите с подобна физика (като Яя Туре да, речем) ги наричам "суперхора". Белите са си физически несъвършени просто.

Кордоба играеше по-добра с топката, но Макун е по-добър защитник и най-важното според мен, с Димитров се допълват оптимално

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 01 сеп 2025 19:45

В мачовете от този сезон - Европа и у нас - си пролича кой става за отбора. Всички получиха достатъчно време да покажат възможностите си.
Асен не успява да ни убеди, че става за отбора. Особено в ЕКТ, показа доста недостатъци - бавен, страхлив, не печели единоборства, подава топката само назад и настрани. Ако продължава така, не го очаква добро бъдеще в Левски.
Другият, който ми направи лошо впечатление е Цунами. Много бавен, трудно обработва топката, лошо позициониране. Та в мача с АЗ, той се оказа главният "герой" и за четирите гола.
Марин неприятно ме изненада този сезон. Не знам, може би евентуален трансфер му мъти главата, но тъпче на едно място. Дано да направи трасфера, който за момента не виждам как ще стане.
Съвременният футбол е такъв, че задължително ти трябва бързина. Трудно е да изпъкнеш, ако тя липсва. Затова искам в Левски играчи, който бързо да мислят и бързо да бягат.

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 01 сеп 2025 19:49

drvasko98 написа:
metodito написа:На друго мнение съм.

Кордоба играеше по-добра с топката, но Макун е по-добър защитник и най-важното според мен, с Димитров се допълват оптимално

Макун тактически е много добър, знае къде да застане и как да отиграе ситуацията. Той и Димитров са една от причините да завършим толкова много мачове 0-0 срещу силни отбори за нашите стандарти.

Върни се в “Левски”