efbet Лига: Левски (София) - ЦСКА 1948 (София), Неделя от 19:15 ч.

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

drvasko98
Контакти:

Re: efbet Лига: Левски (София) - ЦСКА 1948 (София), Неделя от 19:15 ч.

Мнениеот drvasko98 » 01 сеп 2025 13:18

TristaNNN написа:
tmanolov написа:...., ама разхдоите за заплати и осигуровки си вървят и вече са 10.5 милиона на година за 2024, при 8.5 за 2023, да предполагам ли, че ще станат над 12 милиона или 1 милион на месец за 2025, или ше са още нагоре? .... Да напомня ли, че 2021 разходите за заплати и осигуровки са 6.3 милиона, а за 2022 са 7.3 милиона - много сериозно дърпат нагоре разходите за заплати, а спонсорските пари от Палмите са си същите, та нещо трябва да покрие разликата, ...

Това мнение, по-скоро сметките в него, е хубаво да се прочете от повече левскари, и то ако може без никакви очила, честно и обективно, без симпатии или омраза към треньори, мажоритари, господари и всякакви експерти.
Само бих добавил, че тази година скъсахме договорите на няколко човека, а както е тръгнало, до декември месец е възможно и други да видят вратата на Герена. Тука някои Плейстейшън експерти така и не разбраха, че "разделихме се по взаимно съгласие" изобщо не означава "разкарахме го безплатно", ама да си тънат в невежество, не ми пречат.
Та, и тия разтрогвания по взаимно съгласие е интересно да се проследят как ли ще лъснат в ГФО-то.

Ами ако някой си мисли че 4-5 то място и 2-ро, по-близо до първо ще е с играчи с еднакви заплати, ОК. А що се касае селекцията, 50% успех е добро ниво за всеки отбор, вкл. Реал, Байерн и т.н. трудно до подобен. Важното е, че се махат безполезници дори вредители като Джемили,Колев и дано горните трима, а на техните места идват по-добри. Вече дали наистина ще се изправяме срещу Разград...не го вярвам, но да видим

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 01 сеп 2025 13:20

csimoen2 написа:
Не забравяй най-важното - Левски не е ЦСКА 1948 или всеки друг отбор, тук изискванията са коренно различни, не всеки е за тук!

Видяхме какво дърво беше Колев (голмайстор на А група), а в Левски неможач, та даже и с претенции и кофти влияние!

В Европа НАЙ СЛАБИ са си нашите момчета Асен и Марин, докато един Бала, Търдин, Майкон, Макун, Алдаир и т.н. са КЛАСИ над тях!

Виждам какви са изискванията в Левски- да си черен или да си готов да играеш за малко пари.
Критериите били високи, а после ми обясняваш колко добри били чужденците ни? Двете неща са несъвместими.
Колев се представи ОК, не беше достатъчно добър, но в първенството се представи прилично. За по-слаби нападатели някои хора пеят песнички с 1,2,3...
Били класи над Марин вика ахаха
Чакаме да видим какви още цигани ще доведе любимецът ти Раев. Все пак продължава граденето на отбор за африканската ШЛ.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 01 сеп 2025 13:30

за пореден път - аз не съм фен на Мърльо и ме боли к.ра за него. Фен съм на работата му и това, което постигна при нас, а именно с пръдня боя направи. Съшото направи и при турците - трансфер за 20 милиона евро си показателен. Което за нас беше жизненоважно, при скъсан собственик и скръндзави палми. Това е "уникалното"[/quote]

Спри да говориш за неговото наследство тогава бе мъжки! Между другото той за 30 години треньорство изкара един футболист за тези пари, а водеше сериозни отбори. Аз съм много изнервен за напусканията му и даже го наричам чувствителния, но не отричам, че развива футболисти, пример е Краев, но примерно Уелтон дръпна при Костов повече!

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 сеп 2025 13:47

drvasko98 написа:
........ много сериозно дърпат нагоре разходите за заплати, а спонсорските пари от Палмите са си същите, та нещо трябва да покрие разликата......

....Важното е, че се махат безполезници дори вредители като Джемили,Колев и дано горните трима, а на техните места идват по-добри. Вече дали наистина ще се изправяме срещу Разград...не го вярвам, но да видим

Така, добре.... май полека-лека ще разберем какви основателни опасения има колегата tmanolov и защо.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
futbolqga
Контакти:

Мнениеот futbolqga » 01 сеп 2025 13:58

TristaNNN написа:
tmanolov написа:...., ама разхдоите за заплати и осигуровки си вървят и вече са 10.5 милиона на година за 2024, при 8.5 за 2023, да предполагам ли, че ще станат над 12 милиона или 1 милион на месец за 2025, или ше са още нагоре? .... Да напомня ли, че 2021 разходите за заплати и осигуровки са 6.3 милиона, а за 2022 са 7.3 милиона - много сериозно дърпат нагоре разходите за заплати, а спонсорските пари от Палмите са си същите, та нещо трябва да покрие разликата, ...

Това мнение, по-скоро сметките в него, е хубаво да се прочете от повече левскари, и то ако може без никакви очила, честно и обективно, без симпатии или омраза към треньори, мажоритари, господари и всякакви експерти.
Само бих добавил, че тази година скъсахме договорите на няколко човека, а както е тръгнало, до декември месец е възможно и други да видят вратата на Герена. Тука някои Плейстейшън експерти така и не разбраха, че "разделихме се по взаимно съгласие" изобщо не означава "разкарахме го безплатно", ама да си тънат в невежество, не ми пречат.
Та, и тия разтрогвания по взаимно съгласие е интересно да се проследят как ли ще лъснат в ГФО-то.

Сметките в това мнение са силно едностранчиви (да не използвам друга дума). Ето едно просто изложение - какво ще покрие разликата между 10.5 млн. и 12 млн. на година заплати.

Първо - от липсата (на този етап - намалението) на стари задължения за плащане.
2024 - над 10 млн. лв. (6.2/6.3 млн. лв към НАП, 1.4 млн. към Столична община и 2.5 млн. лв. към доставчици)
2025 - около 5.7 млн. лв. (3.8 млн. лв. към Главболгарстрой, 1.8 млн. към НАП, 59 хил. лв. към Столична община)
2026 - около 3.3 млн. лв. (2.3 млн. лв. към НАП и 700 хил. лв. към Столична община)
2027 - 0 (НУЛА) лв.

Ето как Левски през 2025 г. ще разполага с 4.3 млн. лв. по-голям финансов ресурс от 2024 г., само на базата на по-малките стари плащания. През 2026 г. ще се освободят още 2.4 млн. лв., а през 2027 г. - допълнителни 3.3 млн. лв.

Допълнителни фактори:
- През 2024 не сме играли Евротурнири и липсват приходи от награден фонд, билети, ТВ права
- През 2025 имаме повишение на бройката продадени абонаментни карти
- През 2025 цените на основни стоки в магазина (титулярен и резервен екип) са по-високи от миналата година, а продажбите вървят в добро темпо (лично наблюдение от посещението ми на всеки един домакински мач без два - Спартак Вн. и Сабах, които пропуснах);
- През 2026 г. изтича договорът с Палмс Бет и има условия да бъде подписан договор при по-изгодни условия с тях или нов спонсор
- Беше вдигнат запора от две търговски марки (оригиналната емблема и "Л"-то), което позволява безпроблемното осигуряване на оборотен капитал, при нужда
- В отбора отново има конвертируеми футболисти (Вуцов, Макун, Майкон, Марин)
- Имаме да получаваме 7-цифрена сума от вноски по стари трансфери (ако сметките на Манолов за 20 млн. лв. са верни, то имаме да вземем още 5 млн. лв. от тях)

И още, и още...

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 01 сеп 2025 14:12

Ето и моите 20 стотинки/11 цента:
Първо, честита победа! Много важна беше. Числото вчера показаха, че са силен отбор, с който всички трябва да се съобразяват този сезон.
Второ, супер първо полувреме и като изключа безобразния пропуск на Фабиен, всичко беше на ниво. Говорехме си вчера на почивката - дано не е фатален, и както започна второто полувреме, направо си треперехме докрая. Малката Урсула затвори мача както си трябва, тук някои ни определиха като синя Славия... Трябваше да загубим точки, че да кажат - аз казах ли ви. Само дето мен такива "фенове" и мненията им не ме топлят. По-добре да спечелиш грозно, отколкото да загубиш красиво.
Явно имаше умора от мача в Алкмаар, смените за съжаление се представиха под всякаква критика, а второто полувреме се намеси и варненската дрисня Красенчо... Нищо няма да коментирам за него друго, освен картона на Кристиян... С другото сме свикнали и не е от вчера, след няколко кръга дон Хулио ще се чуди как да ротира наказани играчи.
Ще завърша с това, че отдавна минаха времената, когато отиваш на Герена и си мислиш, че ще бием. Почти всеки мач е троен, така че тези три точки са много сладки. Предстои пауза, която съм сигурен, че ще ни се отрази много добре кондиционно, психически и тактически.

П.П. Само не разбрах как пак някои потребители (от тези, които са ме блокирали и не ме четат) успяха да оцапат и тази тема с трансфери от лично селектираните от Мъри футболисти, заплахи за фалит, калитковщина, клатене и т.н. Заради ей такива капацитети (бръсначи) си направих регистрация в този форум, те решиха да ме филтрират. Няма проблем, ще си получават чука за вещици задочно.

csimoen2
Контакти:

Мнениеот csimoen2 » 01 сеп 2025 14:37

ananas написа:
csimoen2 написа:
Не забравяй най-важното - Левски не е ЦСКА 1948 или всеки друг отбор, тук изискванията са коренно различни, не всеки е за тук!

Видяхме какво дърво беше Колев (голмайстор на А група), а в Левски неможач, та даже и с претенции и кофти влияние!

В Европа НАЙ СЛАБИ са си нашите момчета Асен и Марин, докато един Бала, Търдин, Майкон, Макун, Алдаир и т.н. са КЛАСИ над тях!

Виждам какви са изискванията в Левски- да си черен или да си готов да играеш за малко пари.
Критериите били високи, а после ми обясняваш колко добри били чужденците ни? Двете неща са несъвместими.
Колев се представи ОК, не беше достатъчно добър, но в първенството се представи прилично. За по-слаби нападатели някои хора пеят песнички с 1,2,3...
Били класи над Марин вика ахаха
Чакаме да видим какви още цигани ще доведе любимецът ти Раев. Все пак продължава граденето на отбор за африканската ШЛ.

Ама ти тотлано не си в час :)

Високи критерии разбирай, че първи на село не означава първи в града - т.е. БГ играч, играл в даден отбор в България, в 90% от случайте се проваля в Левски, и обратното... Има и отделни случай - ДА, макар и рядкост.

Ако според теб Колев се е представил добре - сменяй спорта, футболът явно ти е далечна материя!

Бари беше на първо място "човек", който остана в най-тежкия период в клуба, когато не получаваше заплата.

Първите, които избягаха тогава, бяха любимите ти българчета, но май бързо забравяш, така ти е удобно и може би спуснато да го повтаряш...

Може да не блествеше с голмайстроски качества, но беше борбен, не мрънкаше и гонеше до последно. В това недоразумение Колев не може да видиш и 50% от КПД на Бари.

Питам те директно:
1. Кой е по добър Марин или Бала /с малко постоянство на Фабиен - ще е на едно ниво с Марин, това ти го гарантирам/?
2. Кой е по добър Асен или Търдин, Мечката, та миналата година даже и Охене?
3. Теб Асен харесва ли ти към момента като качество какво дава на Левски?

За един добър отбор ти трябва колектив, сплав от опитни българи (Ради, Мечката, Димитров), млади и преспективни българи (само Вуцата израства, Асен и Марин са леж), качествени чужденци (Алдаир, Майкон, Търдин, Макун, Бала, Сула) и съвременен треньор. Да, на всички ни се иска да имаме и още 2-3 класни, но мисля, че с привличането на алжиреца сме уцелели.

Левски игра 8 мача в Европа, в последните 2 участия /от три години/ генерира приходи, коефицент, пълни стадионо и най-вече емоция от победи, което се съмнявам, че има при теб, просто защото си хейтър :).

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 01 сеп 2025 15:36

futbolqga написа:...
Сметките в това мнение са силно едностранчиви ...

До известна степен и донякъде съм съгласен и с твоето тълкуване, само дето то е в бъдеще време, докато това на колегата е факт от близкото минало. :) А единственото му предсказание за очакваното повишение на ФРЗ през 2025 е вън от всякакво съмнение, смятам не е необходимо да дискутираме защо.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

На линия
tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 01 сеп 2025 15:48

futbolqga написа:
TristaNNN написа:

Сметките в това мнение са силно едностранчиви (да не използвам друга дума). Ето едно просто изложение - какво ще покрие разликата между 10.5 млн. и 12 млн. на година заплати.

Първо - от липсата (на този етап - намалението) на стари задължения за плащане.
2024 - над 10 млн. лв. (6.2/6.3 млн. лв към НАП, 1.4 млн. към Столична община и 2.5 млн. лв. към доставчици)
2025 - около 5.7 млн. лв. (3.8 млн. лв. към Главболгарстрой, 1.8 млн. към НАП, 59 хил. лв. към Столична община)
2026 - около 3.3 млн. лв. (2.3 млн. лв. към НАП и 700 хил. лв. към Столична община)
2027 - 0 (НУЛА) лв.

Ето как Левски през 2025 г. ще разполага с 4.3 млн. лв. по-голям финансов ресурс от 2024 г., само на базата на по-малките стари плащания. През 2026 г. ще се освободят още 2.4 млн. лв., а през 2027 г. - допълнителни 3.3 млн. лв.

Допълнителни фактори:
- През 2024 не сме играли Евротурнири и липсват приходи от награден фонд, билети, ТВ права
- През 2025 имаме повишение на бройката продадени абонаментни карти
- През 2025 цените на основни стоки в магазина (титулярен и резервен екип) са по-високи от миналата година, а продажбите вървят в добро темпо (лично наблюдение от посещението ми на всеки един домакински мач без два - Спартак Вн. и Сабах, които пропуснах);
- През 2026 г. изтича договорът с Палмс Бет и има условия да бъде подписан договор при по-изгодни условия с тях или нов спонсор
- Беше вдигнат запора от две търговски марки (оригиналната емблема и "Л"-то), което позволява безпроблемното осигуряване на оборотен капитал, при нужда
- В отбора отново има конвертируеми футболисти (Вуцов, Макун, Майкон, Марин)
- Имаме да получаваме 7-цифрена сума от вноски по стари трансфери (ако сметките на Манолов за 20 млн. лв. са верни, то имаме да вземем още 5 млн. лв. от тях)

И още, и още...

Това, в някаква степен е вярно, но не напълно:
- 2027 залатите няма да са 12 милиона, а някъде към 15 милиона, ако вървим с това темпо - отново да подчертая, че играч на ЧМоре или Цеката няма да дойде при нас за семки
- към Главбулгар не сме погасили 3.8 милиона, а силно редуцирана сума, която един сал БХ знае колко е
- към НАП и СО сме задължени да плащаме, щото иначе фалираме - какво ще има да плащаме към 2027 е спорна работа
- стадион? Или да не задавам подобен въпрос
- Палмите са публично дружество - може да се включиш на някой техем уебинар и да видищ колко много им се дават пари за Левски, хеле пък огромни суми
- бройката продадени абонаменти карти все още не може да стигне тези на Мъри, имаше активизиране около ЕКТ, за да могат хората да се сдобият с място, което картата им дава
- каква е гаранцията, че догодина отново ще играем плейоф (минимум) в ЕКТ, а няма да отпаднем от някой новобогаташки тип от Изтока, тип новият Карабах или Кайрат?
- колко са конвертируеми нашите футболисти, ще се разбере, когато бъдат продадени. Засега изгледи да се продават няма. И оферти няма

А заплатите си текат, но не са само заплатите, при които се играе ол ин от мажото ни, щото се видя с някой лев отгоре. Пак да питам за стадиона - имаме ли право да играем на Герена? А плащаме ли наем? Щото нали се отказахме от безвъзмездното и безсрочното. Та нека изчакаме числата за 2025 - към май 2026 пак ще си говорим как сме вързали бюджета и колко са отишли за заплати и най-вече: можем ли да си ги позволим тези заплати? За мен рискът от фалит продължава да е огромен!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 01 сеп 2025 15:54

Откъде да започнем с небивалиците ти?
Верно ли в 90% от случаите българите се проваляли в Левски? Интересна математика имаш, за чужденците какъв е процента?

Колев има категорично по-добра статистика в Левски от Бари. Ставал е и голмайстор на първенствто, което е немислимо за Бари, който в Б група беше тотално засенчен от Илия Димитров.
Мерси, че бил останал в трудните времена, отказал е на Реал офертите. То и Цонев остана, но играеше добре, за разлика от него. А за изядените заплати по време на безкрайните контузии да не говорим. Имаше и много добри българи, които дойдоха за жълти стотинки, на Мажо ги изгони, единият е в Букурещ сега. Пак си фантазираш, лесно може да ни погледнеш състава от ония сезони. Изобщо да сравняваш българите и чужденците по избягване и финансови щети към клуба е смешно.
csimoen2 написа:Питам те директно:
1. Кой е по добър Марин или Бала /с малко постоянство на Фабиен - ще е на едно ниво с Марин, това ти го гарантирам/?
2. Кой е по добър Асен или Търдин, Мечката, та миналата година даже и Охене?
3. Теб Асен харесва ли ти към момента като качество какво дава на Левски?

1.Марин е по-добър
2.В момента Търдин, което е нормално, той е на 27г. и е купен за пари чужденец. Митков е на 20 от школата. Освен това е дефанзивен халф, за разлика от Митков. Костадинов също е по-добър, Охене е по-слаб и играеше добре само при Генчев.
3. На мен Митков никога не ми е харесвал особено, но е много по-смислен от доста от чужденците ни, а за заплатите им да не говорим. Впрочем, най-слабите му евромачове са по-добри от най-слабите такива на Майкон.

За финал, поне половината чужденци в Левски спокойно можеха да бъдат сменени с българи или просто махнати/не взети и нямаше да се загуби никакво ниво, даже можеше да сме малко по-добри и щеше да е по-евтино. Но това не е част от стратегията на Раев, твоят идол. А на теб очевидно много ти харесва афросбирщината, няма как да си хейтър.

Върни се в “Левски”