ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
tco4i
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот tco4i » 23 авг 2025 22:36

Значи, аз терминът клатене не го разбирам правилно явно. Според мен се сбиха, толкова колкото могат. Не знам как сте гледали мача, но всяко спиране и овладяване на наш играч беше като "сега или никога" тип оловния войник, докато те....при тях ставаше някак естествено. И от кога трезвата оценка е националнихилизъм?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 23 авг 2025 22:41

rhaegar написа:
metodito написа:
honda написа:Много ми е интересно как може да играеш атакуващо срещу някой ,който е много по-бърз и по-добър от теб( не говоря само за бързина без топка, а и за бързина с топка).

Давам пример. Срещу Оксер

Срещу кой Оксер точно сме играли атакуващо? Аз така не съм треперил на мач, както на реванша с тях след гола на Хичо.

Според мен разликата в класите между онези отбори на Левски, които играха срещу Шалке и Ливърпул не е толкова космическа, колкото между сегашния и Алкмаар. Уви това е и много работа чака отбора за да се върне на някакво прилично ниво, с което можем да си вярваме в такива мачове като последния. Честно казано, не вярвам че със сегашното подобие на ръководство това ще се случи. Но Хулио надскача нивото на настоящия състав и според мен не е редно да се отдава изцяло на късмет, както го имаше по-нагоре.

Ми и двата мача бяха много динамични. Оксер бяха по-силни и по-бързи. Но ние не сме се затворили. Аз не треперех. Аз бях убеден, че ще ни отстранят. :lol: С Пул беше баш космическа... Нямахме допирателна.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 авг 2025 22:44

tmanolov написа:
futbolqga написа:
koisa написа:
realno написа:А играха ли се по 15 мача на месец?

Не сме единствените в Европа, които са изиграли толкова мачове... Но само при нас предполагам това се използва като едно от хилядите оправдания. Ако толкова ни пречи, че ще играем 15 мача за малко над месец, просто да не се класираме за Европа.

АЗ са играли 5 мача и отложиха следващия си такъв в първенството. Нека не омаловажаваме трудът, който треньорите и играчите ни положиха, за да постигнат резултатите до момента.

Прочетох всичко по темата, затова отговарям на лпбимият ми раевист - къв труд, кви 5 лева/2.55 евро? Луд кАсмет на Дона, равняващ се и надхвърлящ този на колЮ - та ние приключвахме още с евреЙте, ако не беше литъл Урсула! Просто с АЗ се случи логичното, като свърши кАсметът - питайте черно море какво става, когато излизаш всели мач с идеята да клатиш и гнявиш топката. А славизацията е почти приключена вече, остава само фалитът, който засега нашите фенове и кАсметът в ект отлагат, но с малко!

Много често споменаваш ,че успехите на този или онзи треньор на Левски се дължат на късмет. Би ли ме светнал мен несведущия ,който никога не съм се събличал по физическо ( нищо че съм заслужил майстор на спорта) с какво точно помогна късмета на Веласкес - с това ,че и в 4 противника с които срещнахме в ЕКТ са с бюджет по-голям от нас ,че ни прати може би най-трудните противници - Брага и АЗ Алкмаар. По какъв начин късмета ни помогна срещу Апоел? Срещу Брага? - с това че онези вкараха един много майсторски ,но и безкрайно късметлийски за тях гол. Брага бяха по-добри от нас ,но ние имахме може би по-чистите положения. Чиста дузпа не ни дадоха,между другото все още очаквам да посочиш в коя ситуация не са дали дузпа срещу нас? Че жребия ни прати може би най-трудния противник (Алкмаар) .
С какво точно късмета помогна на Н.Костов ? - с това ,че му прати възможно най-трудния противник(Айнтрахт) и ,че 10 -на минути преди края на втория мач ,отивахме в продължения. Дори немските медии признаха ,че в първия мач има не дадена дузпа за Левски . За мен при гола на германците в София имаше фаул в нападение. Честно казано -очакваше ли ,ще стигнем до там и ще дадем такъв отпор на отбор като Айнтрахт?
Как би коментирал някои мачове на твоя идол Мъри?
- и в двата мача с ПАОК от общо 3-те гола,които вкарахме , откриващите голове и в двата мача гърците сами си ги вкараха.
- в мача с Оксер би ли се заклел в децата си,че гола на французите беше правилно отменен?
- в първия мач срещу Киево ,бяхме категорично надиграни и резултата лъже . Трябва ли да ти напомням ,че още в началото при 0:0 имаше огромен пропуск пред нашата врата, би ли се заклел в децата че гола на Киево беше правилно отменен? Ти би ли свирил тази дузпа,дето ни я свириха накрая?

Късмета е част от играта футбол и без него не може. Както виждаш в доста ситуации е помагал и на твоя идол Мъри.
Много пъти съм те питал какво значи славизация ?
Ако за теб "славизация" значи да отдадеш дължимото на по-добрия ,нека да е "славизация" . Ако е необходимо и 1000 пъти ще го повторя АЗ Алмаар са много по-добри от нас ние нямаме футболни аргументи да им се противопоставим. Никой български отбор няма такива аргументи, просто говорим за несравними величини. Трябва ли да ти напомням как изглеждаше и Лудогорец срещу тях преди по-малко от година ( резултата лъже , холандците доста намалиха темпото след като поведоха с 2:0) . Трябва ли да ти напомням как не толкова отдавна Брага размаза Лудогорец. Това са отбори на ниво съвсем различно от нашето.
Най-нормалното нещо е да загубиш от отбор ,който е оценен 5 пъти повече от теб( най-вероятно след няколко години тези играчи на Алкмаар ще играят в още по-големи отбори и ще струват многократно повече). Известно ли ти е,че играчи ,които са играли в Алкмаар преди 3-4 години сега са в отбори като Ливърпул, Ман Сити , Ювентус, Байер (Л) . Къде сме ние ?

Потребителски аватар
tco4i
Контакти:

Мнениеот tco4i » 23 авг 2025 22:49

Ей за това говоря и аз, ама не ми се пише толкова дълъг пост :)

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 авг 2025 22:50

rhaegar написа:
metodito написа:
honda написа:Много ми е интересно как може да играеш атакуващо срещу някой ,който е много по-бърз и по-добър от теб( не говоря само за бързина без топка, а и за бързина с топка).

Срещу кой Оксер точно сме играли атакуващо? Аз така не съм треперил на мач, както на реванша с тях след гола на Хичо.

Според мен разликата в класите между онези отбори на Левски, които играха срещу Шалке и Ливърпул не е толкова космическа, колкото между сегашния и Алкмаар. Уви това е и много работа чака отбора за да се върне на някакво прилично ниво, с което можем да си вярваме в такива мачове като последния. Честно казано, не вярвам че със сегашното подобие на ръководство това ще се случи. Но Хулио надскача нивото на настоящия състав и според мен не е редно да се отдава изцяло на късмет, както го имаше по-нагоре.

Напълно съм съгласен с теб.
Не може да се правят сравнения между 2005 и 2025г. Много неща са се променили и за съжаление при нас изоставането е много по-голямо отколкото преди 20 години.
Едно малко уточнение - гола във втория мач срещу Оксер го вкара Копи(Милан Коприваров) . Хичо е Николай Димитров

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 23 авг 2025 22:53

metodito написа:
rhaegar написа:
metodito написа:

Ми и двата мача бяха много динамични. Оксер бяха по-силни и по-бързи. Но ние не сме се затворили. Аз не треперех. Аз бях убеден, че ще ни отстранят. :lol: С Пул беше баш космическа... Нямахме допирателна.

Срещу Оксер след като поведохме , не само се затворихме, а направо забъркахме "плевенски бетон" , ако знаеш какво значи :)

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 23 авг 2025 22:54

metodito написа:Ми и двата мача бяха много динамични. Оксер бяха по-силни и по-бързи. Но ние не сме се затворили. Аз не треперех. Аз бях убеден, че ще ни отстранят. :lol: С Пул беше баш космическа... Нямахме допирателна.

Първият нямам спомен, но на реванша си ни сгазиха. Трудно се намира статистика за подобен мач от преди 15 години, но видео има. Може да се види. Бяхме си се прибрали и ако за Хулио се говори че с късмет е стигнал до тук, то тогава и за Мъри можем да кажем че имаше не малка доза от същото в неговия пробив.

С Пул чак космическа....В състава им за този мач имаш Джерард, Оуен и толкоз, останалите са абсолютни средняци, които не биха имали място в топ 6 отбор във ВЛ днес.

honda написа:Едно малко уточнение - гола във втория мач срещу Оксер го вкара Копи(Милан Коприваров) . Хичо е Николай Димитров

Така е, моя грешка.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 авг 2025 01:24

rhaegar написа:
metodito написа:Ми и двата мача бяха много динамични. Оксер бяха по-силни и по-бързи. Но ние не сме се затворили. Аз не треперех. Аз бях убеден, че ще ни отстранят. :lol: С Пул беше баш космическа... Нямахме допирателна.

Първият нямам спомен, но на реванша си ни сгазиха. Трудно се намира статистика за подобен мач от преди 15 години, но видео има. Може да се види. Бяхме си се прибрали и ако за Хулио се говори че с късмет е стигнал до тук, то тогава и за Мъри можем да кажем че имаше не малка доза от същото в неговия пробив.

С Пул чак космическа....В състава им за този мач имаш Джерард, Оуен и толкоз, останалите са абсолютни средняци, които не биха имали място в топ 6 отбор във ВЛ днес.

honda написа:Едно малко уточнение - гола във втория мач срещу Оксер го вкара Копи(Милан Коприваров) . Хичо е Николай Димитров

Така е, моя грешка.

Да им имам средняците.
Бяхме си се прибрали и ако за Хулио се говори че с късмет е стигнал до тук, то тогава и за Мъри можем да кажем че имаше не малка доза от същото в неговия пробив.

Да де, но Мъри поне се опита, въпреки закономерностите. МИчтаеше. Ако се сравнява Оксер с АЗ в исторически план... То на Оксер в името им стои jeunesse. И Лига 1 все пак. Не се бяхме прибрали, а тези натиснали. А АЗ не ни натискаха, а ние се бяхме прибрали. Не знам що си наопаки така. На черното - бяло казваш. Друг въпрос е защо 85% от мача не ни натискаха.

Джерард, Оуен и толкоз
Сами Хупия, Дитмар Хаман, Джейми.. да бе. Човече...
И мен ме боли, че Милан загуби от тези.

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 24 авг 2025 01:32

honda написа:
rhaegar написа:
metodito написа:

Срещу кой Оксер точно сме играли атакуващо? Аз така не съм трепер
Напълно съм съгласен с теб.
Не може да се правят сравнения между 2005 и 2025г. Много неща са се променили и за съжаление при нас изоставането е много по-голямо отколкото преди 20 години.
Едно малко уточнение - гола във втория мач срещу Оксер го вкара Копи(Милан Коприваров) . Хичо е Николай Димитров

От пет кладенеца вода се опитваш да извадиш. "Левски" тогава вкара и в двата мача. Айде да видим колко гола ще вкара срещу АЗ. Както и да е, де. Пишете си. Ама... е просто някакво ей така.
Хубаво е сравнението между другото между срещите с Оксер и АЗ. Това са решаващи, плейофни двубои. АЗ къде са завършили миналата година в холандското. А къде са били завършили Оксер във френското. В конкуренцията на Марсилия, Лил, Лион, ПСЖ, Рен.... Тогава нямаше ЛК. Имаше два турнира.

Ма, наистина ли... Айде малко по-полека с груповия тролинг, че е смешно.Недей така с кубикните напред.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 24 авг 2025 08:47

metodito написа:Да де, но Мъри поне се опита, въпреки закономерностите. МИчтаеше. Ако се сравнява Оксер с АЗ в исторически план... То на Оксер в името им стои jeunesse. И Лига 1 все пак. Не се бяхме прибрали, а тези натиснали. А АЗ не ни натискаха, а ние се бяхме прибрали. Не знам що си наопаки така. На черното - бяло казваш. Друг въпрос е защо 85% от мача не ни натискаха.

Нали това се опитвам да ти обясня, Мето. Разликата между Левски и Оксер тогава и Левски и АЗ сега е несравнима. Бездната е отворена толкова много, че не можете да го осмислите и гледате само имена. Донякъде сме си виновни ние, донякъде е вина на УЕФА, която има интерес от отбори от богати страни, не от наша милост, но е факт, че aко днес играем с осмия от френското за миналия сезон (Ланс), ще ни унищожат и няма да ни дадат шанс да се надиграваме.

metodito написа:А къде са били завършили Оксер във френското. В конкуренцията на Марсилия, Лил, Лион, ПСЖ, Рен.... Тогава нямаше ЛК. Имаше два турнира.

Осми, на 27 точки от шампиона Лион. Вземат купата на Франция и затова играят в Европа, единственият отбор от Лига 1, който отстраняват е ПСЖ на 1/8 финалите. ПСЖ, които завършват девети в първенството, след Оксер.

metodito написа: Сами Хупия, Дитмар Хаман, Джейми.. да бе. Човече...
И мен ме боли, че Милан загуби от тези.

Пак не четеш. За времето си бяха добри, днес подобни дървеса не биха попаднали в отбор от английския топ 6. Хупия беше сърцат защитник, играеше отлично с глава и толкоз. Джейми си е абсолютно дърво и изкара цялата си кариера в този отбор, защото през времето му там Ливърпул си беше посредствен отбор, с малки изключения. Хаман днес би бил приличен в някой Борнемът и това е макс, а аз харесвах Хаман навремето.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Левски”