Ами, да бяхме "паркирали автобуса" и 90мин да ритаме топката по трибуните. Можеше и да издрапаме едно 0-0. Което 10 години да ни просълзява при спомена.
Само да попитам:
Срещу Шалке ТАКА ли излязохме на терена? Или тогава в отбора имахме Месита и Роналдовци?
Риторичен въпрос.
ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа
Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist
- blue avalanche
- Контакти:
Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа
rhaegar написа:Не ви ли писна с тая славизация, не знам.
Левски вчера изигра приличен мач, срещу доста по-класен отбор. Да, надиграха ни и бяха по-добри в огромен процент от мача. Не бих казал, че да си доволен от прилично представяне срещу тях е примиренчество и славизиране.
Да, Веласкез не излезе с атакуваща настройка. Той отлично си познава отбора и е наясно, че ако опитаме да натискаме отбор като Алкмаар, в пъти по-вероятно е да ни хванат на две контри и мачът да е ясен в 20-тата минута. Просто такива са реалностите и разликата в класите между двата отбора. Левски отпита да вземе резултат от мача с оглед на това, че това е двубой в 180 минути, а не в 90. В плана влизаше равенство, защото в ответния мач Алкмаар трябваше да бъдат доста по-отворени. Ок, не се получи, но за мен идеята беше по-скоро правилна. Липсват ни изпълнителите, които могат да доведат такава тактика до краен успех, особено срещу отбор, който наказа грешките в защита.
Кофти момент за най-слабия мач на Макун при нас и ще ни струва много.
Идеята не е да надиграеш Алкмар, идеята на своят стадион да не бъдеш като момиченце срещу отбор средняк в Европа. По силни са, по класни са, да. Ама още от първата минута да излизаш за 0:0, ми то по добре до 20та минута 2 гола и да се приключва, а не тая мъка, която гледахме сноши. Та те не могат да си подват точно, Митков не може да отиграе една топка или да преодолее 1 играч, Марин - тотал щета, Охене абсолютен балък и Рилдо тотална издънка, едвам може да закара топката до аут линията. Веласкес не си познава отбора, защото всеки едни мач излиза за 0:0. Двубоя бил 180 - глупости, ако не биеш у дома, ще гониш кьоравото в Холандия..... това ако наистина го е мислел тоя Испански шматарок, значи е по зле и от Генчев. Как може да ти мине и през главата, че ВТОРИЯТ ТИ МАЧ ще е решаващ, срещу по класен съперник и първия, дори и не скачаш да биеш. Никой не е искал от тези мишлета да размажат Алкмар, ама поне да бяха дали отпор, та те приличат на дечица до противника, дори не се сбориха с хъс и малко грубост. Не може, Митков всеки пас да е към защитата или към вратаря и това всеки мач и ти да продължаваш да го пускаш Как пък за 15 години не намериха един да прави играта и да не се крие от топката. Може би само по времето на Жоро Миланов имаше някаква надежда.
Тактиката за 180-те минути и играта на контра във втория мач издиша, защото Левски не може да играе на контра. Няма изпълнители. Левски може да вкарва само когато атакува масирано. Поне така изглежда. Само Сангаре може да надбягва съперниковите защитници, но той пък не може да вкарва.
Sstefanov написа:Идеята не е да надиграеш Алкмар, идеята на своят стадион да не бъдеш като момиченце срещу отбор средняк в Европа. По силни са, по класни са, да. Ама още от първата минута да излизаш за 0:0, ми то по добре до 20та минута 2 гола и да се приключва, а не тая мъка, която гледахме сноши. Та те не могат да си подват точно, Митков не може да отиграе една топка или да преодолее 1 играч, Марин - тотал щета, Охене абсолютен балък и Рилдо тотална издънка, едвам може да закара топката до аут линията. Веласкес не си познава отбора, защото всеки едни мач излиза за 0:0. Двубоя бил 180 - глупости, ако не биеш у дома, ще гониш кьоравото в Холандия..... това ако наистина го е мислел тоя Испански шматарок, значи е по зле и от Генчев. Как може да ти мине и през главата, че ВТОРИЯТ ТИ МАЧ ще е решаващ, срещу по класен съперник и първия, дори и не скачаш да биеш. Никой не е искал от тези мишлета да размажат Алкмар, ама поне да бяха дали отпор, та те приличат на дечица до противника, дори не се сбориха с хъс и малко грубост. Не може, Митков всеки пас да е към защитата или към вратаря и това всеки мач и ти да продължаваш да го пускаш Как пък за 15 години не намериха един да прави играта и да не се крие от топката. Може би само по времето на Жоро Миланов имаше някаква надежда.
Уви, на местата на Рилдо, Митков, Охене и Марин нямаше кой да играе. Марин е слаб и пак е по-добър в момента от Фабиен. Когото оня ден псувахте, че се спъвал в собствените си крака срещу Враца. На Митков всеки пас му бил назад. Ми то всеки пас му е назад и срещу Славия и Монтана, ма кой да беше играл, Мислович ли? Дето е още по-зле? Единствено за Рилдо вместо Рупанов мога да се съглася, но предполагам че идеята на Веласкез е била да има някой по-пресиращ и подвижен в началото и повече физическо присъствие в края. Може и да беше грешка, няма как да разберем вече.
И да, мачът е 180 минути, както искаш го гледай. Така беше във всеки двубой в Европа до сега и в абсолютно всички (айде може би без Бер Шева) реваншът и гостуване ни бяха по-силни.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

За "славизация" не знам, ама тук няколко човека страдат от тежка "литексация". Пеем само за победа, нали така беше рефренът на вашите хора?
Тея са тотално изплискали лигена.. Цяло лято чакаха Левски да падне и започнаха канонадата с глупости, иначе ги нямаше никякви.
- metodito
- Контакти:
rane написа:[Не можете да надрастнете комузизма и методите му и това си е.
За чий ти е спортно училище?
Какъв "комунизъм", rane? Ти даже и не знаеш какво е това. За чий са ни спортни училища? За много неща. Например за по-малко лепилари. Или там каквото друсат там младите. Пъхат си разни неща в носа и там каквото правят.
- metodito
- Контакти:
rhaegar написа:Не ви ли писна с тая славизация, не знам.
Да, Веласкез не излезе с атакуваща настройка. Той отлично си познава отбора и е наясно, че ако опитаме да натискаме отбор като Алкмаар, в пъти по-вероятно е да ни хванат на две контри и мачът да е ясен в 20-тата минута. Просто такива са реалностите и разликата в класите между двата отбора.
Ама ние отпаднахме в първия мач без да сме се опитали. Както пита Лавината по-горе, ние срещу Шалке някакви невероятни футболисти ли имахме? А Шалке тогава беше по-добър от АЗ днес. Ако АЗ бяха чак пък толкова добри, вчера щяха да играят плейоф за ЛЕ, не за ЛК. Не мисля, че непускането на Сула като титуляр и пускането на Охене да спасява положението е познаване на отбора. Аз го написах преди: Вельо не вярва в собствените си способности сякаш. Защото с Брага си беше написал домашното, беше ги проучил. Брага според мен са класа над АЗ. А тук сякаш беше вдигнал бялото знаме. Ментално, "Левски" изглеждаше ненужно респектиран от тези. И разбира се футболисти, като Асен и Марин изневериха в този мач. Майкон... толкова си може. Между другото невключването в титулярите на Цунами, истински капитан, беше грешка. На "Левски" му липсваха много Мечката и Цунами. Които да емнат другите и да ги надъхат.
"Левски" и Веласкес имат общо бъдеще. Вельо е много интелигентен треньор. Но някой трябва да му обясни къде е. Това е гранд. С всичките условности на този термин. Локален, регионален. Но "гранд".
Хулио Веласкес е слаб треньор, но е по-добър от колкото са си мислели Насо и Борето.
И със слаби играчи може да се направи силен отбор, но за тази работа си трябва гросмайсторски качества. Не знам в днешно време дали има такива треньори. Сега се разчита най-вече на финансите, физиката и якото зобене под формата на възстановителни процедури. Ако познаваш почти перфектно качествата на играчите си, можеш и от най-големите леваци на направиш отбор. Както вече писах, не вярвам в днешно време да има такива треньори.
И със слаби играчи може да се направи силен отбор, но за тази работа си трябва гросмайсторски качества. Не знам в днешно време дали има такива треньори. Сега се разчита най-вече на финансите, физиката и якото зобене под формата на възстановителни процедури. Ако познаваш почти перфектно качествата на играчите си, можеш и от най-големите леваци на направиш отбор. Както вече писах, не вярвам в днешно време да има такива треньори.
Тоя Касабов съвсем е изферясал. Грам не я чува ама се изказва като професор.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема