ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
LoveAndPeace
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот LoveAndPeace » 22 авг 2025 13:38

Нико Петров е прав , от деца трябва да се почне.
Там обаче нивата е много дълга и светлините на прожекторите или няма въобще да те огреят или ще го направят след години и години.
А такива като Мажо и Боре с тяхното его няма как да се съгласят с подобни перспективи.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 22 авг 2025 14:28

metodito написа:
drvasko98 написа:
metodito написа:
realno написа:Не говоря само за последния мач, а по принцип. Пример, мъката ни да отбелязваме в селската ни лига.

От години "Левски" е много зле в атакуващ план. Мисля, че част от вината е на треньори, като Дельо, Хубси, Генчев, а сега и Веласкес. Всички те изповядват философията: по-добре да не получим гол. Вместо: "Сините в атака". На второ място са изпълнителите разбира се. Но при един Ясен, головете не ги вкарваше само Гарата.

Точно обратното е. Атаката до голяма степен се базира на индивидуалната класа по простата причина е, че се играе в 99 % от случаите при числено отстъпление на атакуващия и за да пробиеш трябва 1) да надделееш над пряк противник в единоборство/с дрибъл 2) да дадеш страхотен пас, с който да елимираш няколко защитници 3) да шутираш силно и точно през играчи. Всичко това му викат класа, която се забелязва от хиляди скаути по света и тези играчи са добре оценени. С Организация и тренировки Атака не се прави, защита да, там е обратното, понеже си с числено предимство може и много по-слаби играчи с добро заставане и добро подсигуряване да се справят.
Но аз искам да те питам колко топки изнесе Търдин във вчерашния мач, колко пъти се показа да получи топката от вратаря или Макун. Не ми се иска да напиша 0 за целия мач, но е близо до тази цифра. Понеже нали много високата оценка

Ми поне за две-три се сещам.
Иначе няма как да отречеш, че Роси, Хубси, сега Веласкес, Генчев (донякъде), Петрович и не знам кой... изповядват по-дефанзивен стил на игра, с малко повече от нужното презастраховане. Последният, при който играхме агресивно беше Ясен. Хубси можеше с всеки да направи хикс. И с Милан и с Арсенал (Чапръчене). Роси беше италианец. При него помня два мача, в които играхме атакуващо. Вчера Бала краде топката, тръгва напред, то няма никой напред. За мен, вчера излязохме да клатим и на първо място с мисъл да не получим гол, а не да отбележим такъв.

Ясен Петров имаше Тасевски, Йовов, Дембеле дори Даниел Младенов, който сигурно има над 100 гола в кариерата си. Плюс Жоазиньо с неговата енергия. Можеш с тези играчи да си позволиш да нападаш

SiirStenleyRoise
Контакти:

Мнениеот SiirStenleyRoise » 22 авг 2025 14:52

Не знам какво толкова се впускате в тежки анализи, като работата е ясна от самолет. АЗ са по-силния, класен и подготвен отбор и взеха своето, и Верстапен да си ако ти дам 90 коня Голф, няма да минеш 350 коня Мерцедес. Хубавото е, че нашият отбор може да не може да се изправи срещу АЗ, но в България в момента е най-силен(гледал съм всички мачове на Левски и Лудогорец) и трябва да се бори за титлата. Да, в Разград сигурно ще изгонят треньора-менте, ще си подсигурят и съдии, но това не трябва да ни отказва. Това е най-слабия Лудогорец откакто са в А група и сега е шансът да ударим. За да се сбиваме с отбори като АЗ трябва бая вода да изтече и бая пари да се похарчат.
Благодарим Ви, г-н Сираков!

SANSIRO7
Контакти:

Мнениеот SANSIRO7 » 22 авг 2025 15:14

Не разбирам драмите! Всички знаем, че АЗ са по-добрият отбор, че ние нямаме състав да играе на 3 фронта. Каквото можахме направихме, според ме немалко. От тук започва истинския тест, дали имаме качествен отбор да се бори до края за титла и купа. Догодина повече ако е рекла съдбата.

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 22 авг 2025 15:23

Анализите и драмите са заради неумението на отбора да играе в атака. Ако това се подобри - тогава и за титла може да се мечтае, а и за по-добро представяне в ЕКТ.
Целта на един спортист не би било редно да е да си на едно средно равнище. Напротив! Човек трябва да се стреми да е най-добрия. Затова в България се радваме на псевдоуспехи, а никога не сме имали истиски такива. Няма и да имаме, ако се задоволяваме да сме на сегашното ни дередже.
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 авг 2025 15:37

rane написа:Затова в България се радваме на псевдоуспехи, а никога не сме имали истиски такива. Няма и да имаме, ако се задоволяваме да сме на сегашното ни дередже.

RLY, bro? :lol:

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 22 авг 2025 15:38

realno написа:По отношение на Марин, всеки може да изпусне. Не искам да коментирам качествата му, нито качествата на другите нападатели. Проблема е по - дълбок от едно пропуснато положение и това е че не знаем как да се позиционираме и да изграждаме играта си в нападение т.е. нямаме умението да създаваме положение за гол и реализирането му. Прекалено предвидими сме и няма никаква изненада. Това ясно пролича и срещу Ботев Вр.
Време е Хулио да обърне сериозно внимание на този елемент. Без подобрения в това, купа или титла през крив макарон, а групите в ЕКТ ще са мираж дори да сме поставени.
Никой треньор не може да управлява това, какви решения ще вземат играчите в атака.
Това са си неща, които самите футболисти правят и решават... Треньорът не може да им задава задачи от типа на - "Ти ще излъжеш 1-2-ма, ама не стреляй, а след това подай" !
Това е несериозно ...
Треньорът може да зададе единствено по-какъв начин иска ( а дали ще е възможно, е съвсем друг въпрос ) ... Да се развиват атаките ...
Например, с центрирания ли, да се търсят комбинация пред и в пеналта ли... нЕкви подобни, но няма как да зададе тайминга, кой-кога да подава, да лъже или да стреля.

Томислав Русев от известно време говори за "динамика в играта на родните отбори", която пречи, да сме сравнително успешни като съперници, от рода на Ференцварош и Алкмаар/Брага.
Да, съгласен съм, но за мен наред с "динамиката", липсва и така-нареченият "футболен интелект".
Тоест, бързото мислене, след което обикновено следва и по-бързо обработване ( вземане на решение ) ... Как да продължи дадена атака, или дори защита.
В това отношение изоставаме катастрофално от "средно-европейските" отбори.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Sstefanov
Контакти:

Мнениеот Sstefanov » 22 авг 2025 15:42

SiirStenleyRoise написа:Не знам какво толкова се впускате в тежки анализи, като работата е ясна от самолет. АЗ са по-силния, класен и подготвен отбор и взеха своето, и Верстапен да си ако ти дам 90 коня Голф, няма да минеш 350 коня Мерцедес. Хубавото е, че нашият отбор може да не може да се изправи срещу АЗ, но в България в момента е най-силен(гледал съм всички мачове на Левски и Лудогорец) и трябва да се бори за титлата. Да, в Разград сигурно ще изгонят треньора-менте, ще си подсигурят и съдии, но това не трябва да ни отказва. Това е най-слабия Лудогорец откакто са в А група и сега е шансът да ударим. За да се сбиваме с отбори като АЗ трябва бая вода да изтече и бая пари да се похарчат.

Пак измишльотини за титла и битка и най силен отбор в България. Х във враца показа, че този отбор е тотално импотентен. Хора се дразнят, защото снощи видяха едни страхлив Левски и играчи с миши сърца. Щягхме да сме горди с играчите, ако бяха нападали цял мач и бяха паднали дори и с 3:0 , но да бяха създали положения и да бяха вкарали някой гол. Не може вече 25 мача с Дон Хулио, да излизаме за равен. И какво постигна отбора вчера ? Абсолютно нищо, игра защита цял мач и цял мач изритваха топката напред. Вместо да се стегнат и да тичат 90 минути тези миши сърца показаха, че са изключително слаби и не трябва да играят футбол. Не може пред своя публика, да си толкова страхлив. И какво ако паднем 3:0 , ами ние паднахме с 2:0 при цялото дефанзивно игране. Да бяха скъсали топката от удари, я влезе някой и дори да паднеш голяма работа. ТИ 4 мача пред собствена публика излизаш за 0:0.... Деба тая тактика. Защо да им ходят хората на мачове? Че то по тъпи и скучни домакински мачове не е имало от години. 4 мача у дома не може да вкараш гол.... какви титли, какви 5 лева. Тея момчета нямат хъс, нямат желание да се по добрата версия на себе си. Треньора и той мишкува, ще излиза за 0:0, епа на. Дойдоха поиграха 30 мин и ни биха 2:0. А той да се върти и суче, че имало още един мач. Там като му напълнят кошницата ще подаде ли оставка ?

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 авг 2025 15:50

drvasko98 написа:

Ясен Петров имаше Тасевски, Йовов, Дембеле дори Даниел Младенов, който сигурно има над 100 гола в кариерата си. Плюс Жоазиньо с неговата енергия. Можеш с тези играчи да си позволиш да нападаш

Дембеле с оглед на "постигнатото" след "Левски", както обичат да пишат други колеги, "класа" ли беше? Дани Младенов? Ами, не, човек. Преди всичко Ясен изповядваше атакуващ футбол и имаше силна синергия в отбора. Ако Вельо/Роси/Хубси беше попаднал в онази група с Гент и Лил, сигурно щяхме да клатим. Убеден съм. А да, и Жо щеше да е отдясно. Щото нали... Трябва да робуваме на схеми.
Друг е въпросът, че не се знае с клатене, а не с атакуващ футбол дали нямаше да му се получи на Ясен... Тогава този "умния" футбол не беше толкова популярен. Аз преди го писах. Имам чувството, че Вельо се подценява и заради това избира този стил на игра. Той сякаш не смее да мечтае. На хартия, нито с Гент, нито с Лил имахме някакви шансове. Даже с АИК. Предвид стадиони, бюджети, ма как ги учили от малки на правилен футбол, па как били държавите им с по-висок БВП и не знам какво. Яската излизаше за победа. И си вярваше. Може да сме били като Райо Валекано спрямо Реал Мадрид в сравнение с Лил, но отбора имаше самочувствие, че е Барселона. Дани Младенов и Гарата. Погледни пак онзи състав на Лил. Няма нищо общо. На хартия. Футболът обаче не се играе на хартия и Трансфермаркт. На база Трансфермаркт, тогава Лил и преди две седмици Брага, трябваше да ни пишат отличен шест и кой откъде е.
Последна промяна от metodito на 22 авг 2025 15:53, променено общо 1 път.

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 22 авг 2025 15:52

Sstefanov написа:
SiirStenleyRoise написа:Не знам какво толкова се впускате в тежки анализи, като работата е ясна от самолет. АЗ са по-силния, класен и подготвен отбор и взеха своето, и Верстапен да си ако ти дам 90 коня Голф, няма да минеш 350 коня Мерцедес. Хубавото е, че нашият отбор може да не може да се изправи срещу АЗ, но в България в момента е най-силен(гледал съм всички мачове на Левски и Лудогорец) и трябва да се бори за титлата. Да, в Разград сигурно ще изгонят треньора-менте, ще си подсигурят и съдии, но това не трябва да ни отказва. Това е най-слабия Лудогорец откакто са в А група и сега е шансът да ударим. За да се сбиваме с отбори като АЗ трябва бая вода да изтече и бая пари да се похарчат.

Пак измишльотини за титла и битка и най силен отбор в България. Х във враца показа, че този отбор е тотално импотентен. Хора се дразнят, защото снощи видяха едни страхлив Левски и играчи с миши сърца. Щягхме да сме горди с играчите, ако бяха нападали цял мач и бяха паднали дори и с 3:0 , но да бяха създали положения и да бяха вкарали някой гол. Не може вече 25 мача с Дон Хулио, да излизаме за равен. И какво постигна отбора вчера ? Абсолютно нищо, игра защита цял мач и цял мач изритваха топката напред. Вместо да се стегнат и да тичат 90 минути тези миши сърца показаха, че са изключително слаби и не трябва да играят футбол. Не може пред своя публика, да си толкова страхлив. И какво ако паднем 3:0 , ами ние паднахме с 2:0 при цялото дефанзивно игране. Да бяха скъсали топката от удари, я влезе някой и дори да паднеш голяма работа. ТИ 4 мача пред собствена публика излизаш за 0:0.... Деба тая тактика. Защо да им ходят хората на мачове? Че то по тъпи и скучни домакински мачове не е имало от години. 4 мача у дома не може да вкараш гол.... какви титли, какви 5 лева. Тея момчета нямат хъс, нямат желание да се по добрата версия на себе си. Треньора и той мишкува, ще излиза за 0:0, епа на. Дойдоха поиграха 30 мин и ни биха 2:0. А той да се върти и суче, че имало още един мач. Там като му напълнят кошницата ще подаде ли оставка ?

Аз не съм видял за над 40 год. гледане на футбол по-слаб отбор да напада цял мач по-силен и то не с малко. Как точно си в представяте тази работа не знам

Върни се в “Левски”