ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Halo
Контакти:

Re: ЛК: Левски (София) - АЗ Алкмаар, Четвъртък от 21:00 часа

Мнениеот Halo » 22 авг 2025 09:32

Марин изпусна и няколко ситуации срещу евреите. Футболът от десетилетие не е до вкарване само на чистите ситуации. Отлична ситуация за гол е всяка възможност за стрелба, когато между теб и вратата няма полеви играчи на съперника. Гол може да се вкара от всякъде, ако умееш, имаш късмет или и двете. Първият гол за АЗ не беше от 100%-ва ситуация, защото най-ниския на терена го вкара и то след балонно центриране. Това е разликата между класата и посредствеността, че с наличието на първото, можеш да отбележиш напълно неочаквано. Не случайно и срещу Ботев Враца не падна гол. Много удари и ситуации, но липсата на късмет и качествени удари, бяха причината за загубата на 2 точки.

Напълно съм съгласен за мишото сърце на Марин, а и не само. За огромно съжаление, от школата на Левски излизат все такива плахи състезатели, не бих казал футболисти. Петков може да нанесе добър удар само в случай, че владее поне 5-6 секунди топката и се засили достатъчно. Няма удар от място. Явно в школата треньорите са посредственици. Запалянковците не могат да компенсират тоталната управленска немощ на всяко едно ниво. Това важи изцяло и за държавата ни. Навсякъде се назначават хора, които въобще нямат талант и знания в областта.

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 22 авг 2025 10:00

Предвид фактът как се управлява клубът, как и кои хора избират и селектират футболистите, достигането до плейофите може да се брои за едно мини чудо. Едва ли много хора преди началото на сезона са вярвали, че ще играем плейоф. Аз не бях сред тях... Даже си мислех, че още евреите ще ни изчеластрят.
Така, че сега е време да слезем от облаците и да се върнем към реалността на кафявата Кенефбет лига!
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 22 авг 2025 10:09

realno написа:По отношение на Марин, всеки може да изпусне. Не искам да коментирам качествата му, нито качествата на другите нападатели. Проблема е по - дълбок от едно пропуснато положение и това е че не знаем как да се позиционираме и да изграждаме играта си в нападение т.е. нямаме умението да създаваме положение за гол и реализирането му. Прекалено предвидими сме и няма никаква изненада. Това ясмо пролича и срещу Ботев Вр.
Например Шкендия, които не са кой знае какво, имаха много по - добре изградени атаки, от които създадоха реални положения за гол за разлика от нас. За Карабах, които са от нашата черга няма дори да говоря. Време е Хулио да обърне сериозно внимание на този елемент. Без подобрения в това, купа или титла през крив макарон, а групите в ЕКТ ще са мираж дори да сме поставени.

По отношение на Марин, когато цялата ти игра е един шут и топката ти идва на удобния крак на тази позиция оправданието "всеки може да изпусне не важи".
Карабах имат 5-6 участия в групи, ако не и повече и то с точки и победи, не знам от чия черга са

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 авг 2025 10:23

Не знам от къде да започна... Тук виждам сте разкрили причината за загубата - Марин. Браво. А причините са много. Най-тъпото е, че АЗ сякаш използваха 60% от капацитета си, за да ни бият и то с два безответни гола. Беше ми дежавю от Айнтрахт. Безпомощност, безхарактерност, безидейност. Трите главни причини.

На първо място виновник за загубата са АЗ. Не били Аякс или ПСВ. Ами... не е точно така:
https://int.soccerway.com/teams/h2h-com ... team2=1515
Като гледам, Аякс нямат победа над АЗ в последните 4 мача между двата тима. Срещу Фейенорд и ПСВ е малко по-различно. Лично мен беше най-много страх от Копмейнерс. И той вкара.
Вельо.
Един път стомна... Ако не беше Вуцов, нямаше никакъв АЗ да има. Бях написал по-назад. Правилният... или както някои го определят "модерния" футбол, ми е грозен за гледане. Импотентен. Да, печеливш е. АЗ учудващо за мен играха грозен футбол. А не такъв, какъвто съм им гледал. На "Васил Левски" ни беше шанса. Вельо пак излезе да клати. Ми... успех следващия път. И това с обърнатите крила... Фабиен за къде го бяха взели? Не е ли за отдясно? Но най-лошото в случая е това - клатенето. Това е мача на годината, синьор Веласкес. Мачът с главно 'Г'. Сула не бил готов. Да бе. Този влезе и още с първия си мач се разбра "готов" ли е. И не, не казвам, че треньорът е виновникът. Но излязохме без деветка.

Играчите.
Безпомощност, безхарактерност, безидейност. Липсата на Сангаре беше фатална. Както и на Мечката. Преди почивката двата ни бека бяха най-добри. След почивката... Апропо, защо Цунами не игра? В средата само ТВърдин знаеше защо е на терена. Слаб мач на Асен и Марин. Няма да спра да повтарям: това НЕ Е позицията му. Сега... защо не може да играе еднакво добре и отляво, и отдясно, и в средата... Е, той ако можеше, щеше вече да е някъде другаде. И да беше вкарал вероятно пак щях да напиша, че игра слабо. Бала не мога да го обвиня. Беше натоварен с прекалено много задачи. Да е център-нападател, скрита деветка или там, каквото е било в главата на Вельо, подавач (на кого?), халф, че накрая и крило. Него и Твърдин не бих обвинил за нищо в този мач. Другите просто... Безпомощност, безхарактерност, безидейност. Така и степенувам причините за вчерашната загуба:
1. АЗ. Еми по-силни са.
2. Вельо. Мачът на годината, човек.
3. Играчите. Без Твърдин и Бала, всичките са с една топка в гащите. Не е до "класа". А до топки.

Потребителски аватар
alexdb
Контакти:

Мнениеот alexdb » 22 авг 2025 10:33

Halo написа:Не вярвам Веласкес да е накарал играчите в атака да играят толкова импотентно. Просто толкова си могат. Крилата не центрираха нито една топка за глава, когато имаше човек в наказателното поле. Алдаир беше много по-опасен от Марин в нападение. Един супер шут на Бала и това си остана за цял мач. Дори при корнерите не се нанесе опасен удар. Най-дразнещото беше, че 2-3 пъти искаха дузпа за игра с тяло. Срамна работа. И късмета не беше на страната на Левски, защото и при най-скапаната игра, може да стане някой случаен гол, но все пак си трябват и удари.

За мен АЗ не са чак толкова страшни, а и най-вероятно ще подценят реванша, но липсата на воля и хъс у половината играчи на Левски е най-голямата пречка, за да се случи немислимото. Другите го могат. Отбори от други държави, които са по-слаби на хартия.

Никой не ги е карал. Просто холандците винаги са играли силов футбол и са много добре физически подготвени. Когато се бранеха играеха с 9 в защита и имаха поне 5 човека в нак. поле. После преливаха много бързо и добре в атака. Нашите ако играят така 30 мин. после няма да могат да ходят.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 22 авг 2025 10:35

drvasko98 написа:
realno написа:По отношение на Марин, всеки може да изпусне. Не искам да коментирам качествата му, нито качествата на другите нападатели. Проблема е по - дълбок от едно пропуснато положение и това е че не знаем как да се позиционираме и да изграждаме играта си в нападение т.е. нямаме умението да създаваме положение за гол и реализирането му. Прекалено предвидими сме и няма никаква изненада. Това ясмо пролича и срещу Ботев Вр.
Например Шкендия, които не са кой знае какво, имаха много по - добре изградени атаки, от които създадоха реални положения за гол за разлика от нас. За Карабах, които са от нашата черга няма дори да говоря. Време е Хулио да обърне сериозно внимание на този елемент. Без подобрения в това, купа или титла през крив макарон, а групите в ЕКТ ще са мираж дори да сме поставени.

По отношение на Марин, когато цялата ти игра е един шут и топката ти идва на удобния крак на тази позиция оправданието "всеки може да изпусне не важи".
Карабах имат 5-6 участия в групи, ако не и повече и то с точки и победи, не знам от чия черга са

Марин и да беше вкарал, все тая. Имаме генерален проблем и той е организация на играта в атака.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

rane
Контакти:

Мнениеот rane » 22 авг 2025 10:36

alexdb написа:Никой не ги е карал. Просто холандците винаги са играли силов футбол и са много добре физически подготвени. Когато се бранеха играеха с 9 в защита и имаха поне 5 човека в нак. поле. После преливаха много бързо и добре в атака. Нашите ако играят така 30 мин. после няма да могат да ходят.

Нашите не са научени да играят така! Ако ги учеха на такъв футбол, щяха да се научат и да тичат по 90 минути.
Ама са научени на пасчета по земя, на сигурно и на не повече от 10-а метра. Да не споменавам, че пасчетата са предимно назад и настрани...
Петко Славейков: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 22 авг 2025 10:42

realno написа:...

Ма той отборът не беше подреден за атака. Идеята беше да клатим и да отбележим половин гол. Ако ли не, то да не допуснем такъв. Като излизаш за хикс, падаш. Ако бяхме излезли за атака, трябваше да видим Рупанов и до него или зад него Бала.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 22 авг 2025 10:43

Не говоря само за последния мач, а по принцип. Пример, мъката ни да отбелязваме в селската ни лига.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

Svilen
Контакти:

Мнениеот Svilen » 22 авг 2025 10:48

Да започна с едно различно мнение. Има поне 10 медии с един катун журналя, но за да прочета реално мнение за играта и отзив от мача, това става само във форума. Писачите отдавна не са журналисти, ами спонсорирани разказвачи, в коя минута кой ритнал и в коя минута имало смяна и жълт картон.

За играта… загубихме защото бяхме по-слаби във всяка едно позиция… с изключение на вратаря (евентуално), където сме изравнени. Втория пас винаги беше спорен, тупкащ, силен с два метра по-назад или напред. Играчите не се откриваха бързо и не искаха топката, като трябваше бековете да спират силни пасове от Вуцата и да дриблират към центъра, за да освободят пространство. Да ама не… бековете ни бяха покрити и АЗ много добре запълваха пространствата и атаките не умираха преди да са почнали. Дефензивните халфове днес ги загубих от поглед. Очевидно не изнасяха топката, но и не пресрещаха навреме атаките през центъра на АЗ. Холандците, често влизаха с топка без никой да ги срещне до самото наказателно и то през центъра. Да, много по-добре изглеждат физически и тактически. Бързи, силни, изчистени. Не са извънземни ама хич, но наложиха течния начин на игра. И тук основната причина за мен беше, че … бяхме пренавити, сдухани, съмняващи в собствените си качества. В крайна сметка тази загуба е полезна за отбора, цялата пролет и европейските мачове за безценни с опита и увереността, която ще добият играчите. В Алкмаар, няма да загубим мача. Няма да можем да се класираме, но ще са по-спокойни и ще укротят топката и ще покажат какво могат. Отделно остава тавана на някой футболисти… достигнат е, като Рилдо, който ми къса нервите не го е достигнал. Този играч има футбол и чете играта… но физиката му е потресаваща и не свикнал с отбора. Ако не е леке по характер, чакайте го напролет да избухне. За бразилерос им трябва поне половин година да свикнат с живата извън Бразилия… от личен опит

Върни се в “Левски”