Lyubaka01 написа:Old_death написа:Lyubak,не трябва да се стига до мерене на сивото вещество,защото собственото количество може да се окаже недостатъчно.Искам да те питам нещо,но преди това ще ти разясня че съм отрасъл до стадион Локомотив и съм живял в 10-ти блок на Свобода от 1965 до 1988 година.Това ти го казвам за да не започнеш да ми говориш някакви небивалициПрисъствал съм на строежа на тоя стадион и те питам чия собственост е той?Стадиона бе строен от държавата.Преди това бе на държавата и чрез нея го ползваше Локомотив.Сега чия собственост е?Внимавай с отговора.Можеш да ми кажеш че е собственост на клубът,но тогава ще ми обясниш как и по какъв начин е даден на Гигов за да го ползва клубът.Може да ми кажеш че все още е държавен.Тогава и при вас съществува същия въпрос,както пред нас.Защо ще плащаме ремонтите на чужд имот!Относно инвеститорите мога да ти кажа следното.Няма проблеми да се привлекат чуждестранни инвеститори,стига да ги убедиш че ще има изгодна възвращаемост на инвестициите им.Фирма Титан има тясни връзки с арабски консорциум,даже се говореше че работят изключително с тяхни пари и са представители на арабите за България.От тая гледна точка е напълно възможно да са истина думите на Борисов,че парите са обезпечени.Остава открит въпроса дали държавата ще прояви воля да свърши работата си.Аз мисля,че тя няма да си мръдне пръста и тия приказки за 20 годишна концесия са хвърляне на прах в очите.За такъв срок не може да се върне такава инвестиция и ми се струва,че това са залъгалки за да имат после оправдание.Ако Титан се съгласят на такъв срок за концесия,значи са малоумници!
Не знам какви точно небивалици очакваш да ти говоря за нашия стадион, но ще ти кажа накратко какво знам за него-стадионът е пълна трагедия откъм собственост-според слухове, които съм чувал, доскоро не го е имало въобще в регистрите на общината( в темата за стадиона в нашия форум haiobaio спомена, че от 2г. присъства там). Доколкото знам, към момента е общински, но пак същия съфорумец казва, че има и част, която е частна собственост. Със сигурност обаче не е на клуба, респ. на Гигов. При какви точно условия ФК ЛОКОМОТИВ ползва стадиона-не знам-предполагам, че с/у някакъв символичен наем. И тук идва това, което ти явно не си разбрал-абсолютно НЕ съм противда се дадат стадионите на клубовете на концесия(не само за ЛОКОМОТИВ, но и за Цска, Левски, въобще за всички), но само при условие, че съответният собственик се задължи да не променя предназначението на съоръжението и да направи съответните инвестиции. Пак казвам-дай Боже всеки клуб(вкл. и Цска) да намери инвеститори и да си построи нов стадион, защото е близко до акъла, че с тия пропаднали бази до 10-тина години ще се наредим сред "велики" футболни сили като Андора, Лихтенщайн и Фарьорски острови...
Лошото обаче е, е верочтността да се намерят такива инвеститори е минимална. Колкото до това, което са казали шефовете на Титан, е, по ред причини не бих приел думите им на доверие(не че те ще се притеснят сериозно от това).
При положение, че стадионът е нямал нотариален акт (ако е вярно) Гигов до сега щеше да е взел стадиона по давност благодарение на държането на веща при добросъвестно владение чл.78 от закона за собствеността