scooool написа:Нещо за треньора няма ли да кажете? Аз уважавам предишния набор треньори, но играхме отвратително. Сега си играем като средностатистически роботизиран отбор, и дори още не мога да повярвам, че в неделя ще играем 9 мач този месец. Шапка долу за щаба, а бях готов да сложа пари, че ще почнем сезона с Топчо примерно!!!!
Вельо тепърва ще разбира къде се е натресал. Като падаш: "Що падаш?", като бие, "Що биеш?".
Лично на мен доста ми допада "Левски" при Вельо. Тук има едни агенти, където говорят за модерен футбол. Аз съм буквалист и не приемам този термин. Няма "стар"/винтидж и модерен футбол. Но има нещо, което е "актуален" футбол. В различни периоди това е било тоталния футбол, катеначото, тикитаката и тъ нъ.
И "актуалният" футбол не ме кефи за гледане. Вельо го е не блъскала топката по главата щото не е бил футболист и вероятно разбира... актуалните тенденции в европейския футбол, говорейки за "пространствата". Единият отбор търси пространства, другият - затваря. И се получава едно набикаляне около наказателното, едно гнъсене на топката, нискорезултатни мачове. Ако са си написали добре домашното треньорите, а играчите са тактически ок, то се получава мач, къде както казват американците: "Все едно да гледам как боята по стената съхне". Има винаги доза презастраховане. Няма фантазия, няма емоция. "Правилен футбол". Печеливш. Но грозен. В този смисъл, Вельо е "модерен" треньор.