Кашчей написа:PFC Litex написа:Кашчей написа:Това не е ли нерегламентирана помощ от страна на държавата към частна фирма?
Стадиона не се дава на ТИТАН, а се дава на ПФК ЦСКА - хубаво е да правиш разлика.
Герена също е даден безвъзмездно на ПФК Левски за неограничен период от време.
dodo7271, хубаво е наистина да прочетеш туй, онуи преди да правиш заключения
Държавата е поставила едно условие. Строежът на новия стадион, да не излиза извън пределите на 80-те декара, в които се помещава стария, за да не се нарушава цялостта на парка в "Борисовата градина".
Отлично правя разликата.Сега ще ми обясниш ли как, след като ТИТАН си построят търговските комплекси там, ЦСКА ли ще печели от това или ТИТАН?Или ще кажеш, че те трябва да могат са възвърнат вложеното, но защо на тях ще им се предоставя апетитен къс, в центъра на столицата на държавата.Дай ми някакъв пример по света, в който общината е подарила терен в центъра на града на някоя фирма, за да си построи търговски комплекс, заедно със стадион!
Литекс, я ми обясни, как ще се реализира този проект в рамките на 80 дка?
ПП-Бях забравил, че ТИТАН ще ползват услугите на външни инвеститори, което всъщност означава, че голяма част от търговските обекти ще са техни, което пък е още по-антидържавно и антиевропейско, защото по този начин ще се предостави на външни за България фирми възможност да имат обекти, без да са платили на държавата в доста интересен от търговко отношение район на София.
Абе човек не мога да разбера какво не ти е ясно?? Държавата няма пари за който и да било стадион! Дава го за 20+10 години на дадена фирма да разполага с него без да търси нищо, съответно срещу неговата рекострукция!!! Кой и как ще дава пари кво те бърка теб?? след 30 години си го взима и вероятно срещу същите условия пак го дава да го ремонтира някой!!! А това че някой ще спечели си е абсолютно в реда на нещата! По важното е че ще спечелят феновете, клуба и футбола!!!!!!