Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

drvasko98
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Мнениеот drvasko98 » 26 юли 2025 15:40

mikata написа:Винаги селекцията закъснява, поне програмата е по-лека първите кръгове.

Това е така, но предпочитам късно дошли Вуцов и Макун пред навреме Рилдо

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 26 юли 2025 18:09

metodito написа:
Странджата написа:За чужденците и българите. Първо -по-общо - за разлика от други народи, ние сме по-благоприятни към чужденците, но... само ако те плащат. Тогава чупим кръст, а нашенецът го отритваме. Ако обаче чужденецът трябва да работи, а не да плаща, Господ да му е на помощ. С футболистите е като с доматите. - да се инвестира в производството им може и да е перспективно и печелившо, но не носи бърза и лесна печалба. А ние не сме по отложеното благоденствие - мина времето на живот в името на поколенията, а освен това животът се оказа не за поколенията на пожертвалите се, а само за шаманите, дето ги омагьосваха...

Помисли за словенските, словашките, чешките и хърватските отбори и пак си прочети последните редове. Разбира се, че да си отглеждаш и ядеш свои домати е по-здравословно, устойчиво и по-евтино. В дългосрочен план. Да не говорим, че може да изнасяш някоя шайга на пазара от време на време.
Евробайганьо, влязъл след 1989 в новата циливилизация, така и не разбра, че много неща е правил по правилния начин. Обаче каза: "Йок, това не е правилно, ще измисляме топлата вода". Ех, скъпи евробайганьовци... Ще ви разочаровам. Топлата вода е измислена. А онези, на които евробайганьо завижда и иска да е тях (а не просто "като"), като отидат на пазара най-често пазаруват собствена продукция. Не от прекупвачи. Ма той отде да знае.
Знаеш ли колко им пука на Нови Сад, Горича, Вараждин или даже на Хайдук, че не играят в групите на ШЛ, когато си отглеждат сами доматите, а после като продадат два свои домата на пазара и заакърпват бюджета за сезона. А бг евробайганьо вика: Бе българите не стават, требе си негра. И идва Хамрун и ги прави смешни. Ма той пак, не. Купува преоценени турски домати на тон и аха-аха да отиде в небитието клуба ("Левски се взриви"). "Това е пътят", вика евробайганьо. "Не е хубаво, ама е правилно", тихо подсмърча той. Идва Вадуц и евробайганьо мълчи.
Не, че не харесвам сегашната селекция. И Трдин, и Мислович, и Фильо харесвам. И Майкон. Само че да видим през къде ще ни излезе. Щото аз харесвах много селекцията на Роси, но беше ясно, че няма да свърши добре това. И ако не бяха привържениците, този клуб щеше да хлопне кепенците. А евробайганьо щеше да твърди, че... "Случва се. Няма значение, беше правилно".

П.С. "Евробайганьо" да се чете "алеконстантиновчетата".

Извинявайте, че се намесвам в дискусията ви, но не мога да се сдържа. За мен и двамата сте прави .
Разбира се,че много по-устойчив модел е да произвеждаш домати и след това да си ги консумираш и да ги продаваш. Но винаги когато произвеждаш нещо има по-голям риск отколкото да прекупуваш отделно първоначалната инвестиция е доста сериозна ,, времето на възвръщаемост на инвестицията е много по-дълго.
Но да се върнем км нашия Левски и да оставил производството на доматите на земеделските производители ;)
Несъмнено възможно най-добрия път за развитие на Левски е изграждането на силна школа и производството на собствени кадри . Но това да се реализира са необходими много много работа и доста време - не по-малко от 8-10 години за да започнат да се берат плодовете, а всички знаем приказката за камилата ,камиларя и царя
Както каза Методи ,че няма нужда да измисляме топлата вода-вече е измислена. Много пъти съм писал,че според мен нещото от ,което най-много има нужда нашия Левски е стратегия за развитие - за това никой освен "тримата тенори" не е виновен.
Да са избере един модел , по който да се работи в нашия клуб и да се следва този модел за един дълг период от време 15-20 години. Избира се една методика по която се работи във водещите футболни школи - испанска, португалска , френска, холандска(нидерландска), италианска, хърватска , немска . Лично на мен най-много ми харесва холандския модел - доказал се вече в един период от повече от 40 години . Разработен е на основата на модела на Аякс - всички отбори от ДЮШ работя по една и съща методика и играят в схема 4-3-3 в някои вариации. Просто момчетата ,който идват отдолу ,като влезнат в мъжкия футбол знаят какво се иска от тях и как да го направят, доколкото при нас е точно обратното - нишката се къса точно при прехода от юношеския към мъжкия футбол. Нещо повече какво се случва при нас - Мъри изповядваше един стил на игра, Ники Костов малко по-различен, Ст.Генчев налагаше много по-различен начин и какво се оказа доста от селектираните преди него футболисти станаха излишни , по-късно дойде Х.Веласкес - според мен той различен от предшествениците си , но е най-близък до този на Мъри и сега пък някои от селектираните от Генчев футболисти се оказаха не особено подходящи за новия начин на игра ,,налаган от Веласкес . За мен това не е устойчив модел . Всеки един от тези треньори за мен е доста добър за нашите условия , но просто няма последователност в действията на Ръководството.
Но да се върнем към школата и юношите . Според най-приложим е испанския модел , чисто физически нидерланците са доста по-различни от нас( да оставим настрана,че 80% от младите момчета в нидерландския футбол не са точно нидерландци , а са с един доста по-тъмен цвят на кожата) . За мен доста успешен е и португалския модел - една държава ,която чисто демографски и като физически данни са доста близки до нас.
За мен не е толкова важно кой модел да бъде избран -важното е да бъде избран един и да бъде следван.
Има и едно голямо НО, при нас не се прави разлика между тренировки за тик-ток и тренировки за развитие на професионален футбол. 90% от момчета в школата н тренират за да се цапнат тик-ток,, инстаграм и т.н. , а не с тенденцията да станат професионални футболисти. Просто работата и целите са съвсем различни . От около 150 деца от школата на Аякс , едно става професионален футболист. Ние тук очакваме от всяко дете в школата да стане професионален футболист , няма как да стане. С 4-5 тренировки от 75-90 минути и един мач седмично професионален футболист не се става . Трябва поне по 2 тренировки на ден плюс много индивидуална работа. Това в момента няма как да стане - няма терени за това . Един стандартен терен (105х68 метра) е около 8 дка , на нас ни трябва поне още 5 терена за да може да се провежда ефективен тренировъчен процес. Тук вече е работата на Ръководството - все пак с помощта на държавата и общината решение може да се намери. Но за това се иска да се излезе от ложата на Герена или от тренировъчния терен и да си размърдат задниците.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 26 юли 2025 18:56

Ще се заформи спор, но за мен липсва мотивацията на самите деца! Знаете Лудогорец каква база имат и даже испански и бразилски методисти и какво ли не! Честно един юноша наложен не се сещам за 10 години да кажем. Давам им аванс 4-5 години в началото, но толкова ли едно няма???? Иначе всички си искаме нашето, тука спор няма!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Мнениеот Странджата » 26 юли 2025 21:25

Алъш-вериша е само повърхността на айсберга. Безспорни са многото фактори, от които зависи променливата - производство на собствени футболиси, На като пишех и стигнах до производство на собствени, се усетих, ще съм нагазил в блато, от което измъкване няма, ако ще и двама Мопйсеешци 80 години да ни водят към някаква обетована земя. То най-напред не знаем накъде - на изток или на запад, да я търсим ...

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 26 юли 2025 21:53

Странджата написа:Алъш-вериша е само повърхността на айсберга. Безспорни са многото фактори, от които зависи променливата - производство на собствени футболиси, На като пишех и стигнах до производство на собствени, се усетих, ще съм нагазил в блато, от което измъкване няма, ако ще и двама Мопйсеешци 80 години да ни водят към някаква обетована земя. То най-напред не знаем накъде - на изток или на запад, да я търсим ...

Обетованата земят трябва да я търсим в себе си. Има една не лоша мисъл: "Аз от калта мога да те извадя, но калта от себе си трябва сам да извадиш!"
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

vlong
Контакти:

Мнениеот vlong » 26 юли 2025 22:02

За тези хубави неща в школата трябва желание и пари,освен многото време чакане.
Кой от многото собственици ,които минаха през Левски имаше желанието ,търпението и многото пари за това?
Единствено Батков се задържа повече и тогава май се заговори за ,,План 2007,, ,ама после пък му свършиха парите.
Може би при Божков щяха да се получат нещата ,ама бочко реши да му вземе бизнеса.
И това е,трябва богат собственик Левскар,който си знае силите и може да си направи някакъв план за бъдещето.
Разни прелетни птици ,видя се докъде стигнахме,идват заради някаква далавера ние от тях школа чакаме да развиват?
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
koisa
Контакти:

Мнениеот koisa » 26 юли 2025 22:07

drvasko98 написа:
mikata написа:Винаги селекцията закъснява, поне програмата е по-лека първите кръгове.

Това е така, но предпочитам късно дошли Вуцов и Макун пред навреме Рилдо

Това няма нищо общо с късно или рано дошли... Тук става въпрос да нацелят точните футбилисти. Защото при нашата Експертиза е повече нацелване, отколкото внимателно и детайлно подбиране.
R.I.P.
ЦСКА (5 май 1948 – 9 септември 2016)

Дай на глупака власт и му гледай сеира!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: За гредата и сладката се знае

Мнениеот Странджата » 26 юли 2025 22:16

За гредата и сламката всеки знае, но за да погледнеш в себе си, трябва да си прогледнал. Иначе библейската история казва друго...
Последна промяна от Странджата на 26 юли 2025 23:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 юли 2025 23:36

scooool написа:Ще се заформи спор, но за мен липсва мотивацията на самите деца! Знаете Лудогорец каква база имат и даже испански и бразилски методисти и какво ли не! Честно един юноша наложен не се сещам за 10 години да кажем. Давам им аванс 4-5 години в началото, но толкова ли едно няма???? Иначе всички си искаме нашето, тука спор няма!

А деца има ли? 2 средни училища и 3-4 техникума.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 26 юли 2025 23:45

Няма как да не се включа по темата с доматите, щото току-що хапнах един Момини сълзи един Розова магия. Гледането на тези сортове е скъпо и неблагодарно, но е кеф да ги гледаш и хапваш, но кубик вода е над 5 лева, 10-15 пръскания досега, 3 пъти торене, бягане на село... Скъпо е, Мето, много е скъпо, а трябват пари и за сиренце, месце, биричка.
Така е с футболистите. Отглеждаш си двама-трима юношки, но да е пълен отборът, си вземаш от магазина не само розови доматки, но и червени/черни. За футболисти става въпрос.

Върни се в “Левски”