Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот pomiqrat » 24 юли 2025 10:58

Обаче възторжено ще заобеснява за 11-годишното сръбче тръгнолоэда зазитаваэродината си . Той обичал Бъргапия :lol: Вчера летах до Луната да пия кафе с рептилите и отскочих до Марс да видя как върви строежа на къщата ми.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 24 юли 2025 10:59

Абе интересна работа - в Украйна в момента тече типичен жълтопаветен умнокрасив протест с искания за антикорупция, съдебна реформа и прочее, абе едно към едно с нашите ПП-та, а не виждам ентусиазъм да се пише по темата. Джим Бийм, къде си :lol: :lol: :lol: :lol: ?
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 юли 2025 11:01

Протестите по принцип наистина се разрастват, ама не мисля, че биха променили нещо в настоящата ситуация. Даже се учудих, че бяха отразени в родните "медии". Кво по-точно да променят? Те за грабенето от улиците, не могат, да се обединят, какво остава за нещо толкова по-незначително...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 24 юли 2025 11:03

Drunken_Master написа:Тъй... Пак да обясня на невменяемите. То родолюбци има много, въпроса е каква представа имат те за това какъв ужас е войната. Виждам, че още не може, да схванете написаното от мен. Това дали обичаш родината, няма нищо общо с готовността, да влезеш в окопите.

Примерно, аз самият обичам България, ама не ме търси, да те защитавам от Турция/Русия/Заир... Още повече и при това управление на страната.

Малък си и не си говорил с хора, които са били на война - последно съм говорил със съпруга на сестрата на баба ми - царски офицер, бил се във ВСВ, когото комунетата пращат в лагер. На въпроса ми "Дядо Ганчо, защо не вземем да осъдим държавата, ти си бил репресиран", той ми отговори "Аз тази държава съм се клел да я пазя, не да я съдя"
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 24 юли 2025 11:07

Ами така ще го обясня. От едната страна имаш хора с акъла на Помияра, дето защитава мангалите, биещи лекарите, а от другата са хора вече като Шмаротцера примерно. Степента на информираност е несравнимо, несравнимо по-висока. Ама кво да обяснявам на хора, дето се кефят, че НАТО е избило сръбски деца и майки... щото сърбите ни били исторически враг. Не случайно има толкова много зверства от всички страни. Войната е нещо изключително страшно. Не знам, дали си давате сметка, какво е фактически... Патриотизма няма връзка с готовността, да убиеш човек, пък било то и враг. Извинявам се... "враг".

Това е и основната причина, аз винаги да казвам, че украинците са жертва. Ай, иди ти на фронта... Щото на хиляди километри от Покровск е доста лесно. Зад клавиатурата.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 24 юли 2025 12:35

Виж, Дрънки, ти правиш една основна грешка - пречупваш всичко през собствения си мироглед. Не казвам дали мирогледът ти е рпавилен, или не е, казвам, че има и хора с по-различно от твоето мислене и те не са малцинство.

Конкретно за Украйна - трудно ти е да възприемеш, че там наистина има мнозинство, което по една или друга причина мрази руснаците, а дори и да не са били мнозинство, то след 2022 вече са мнозинство. Това мнозинство стига до изтъпления, защото в момента се изгражда украинската нация като такава, а най-лесно се изгражда нация, ако имат общ враг - тук другарят Путлер им направи огромна услуга. Да, разбира се, има и такива, които си искат руский мири даже си сборуват по руский, ама като алтернативата им е папуту на Запада, бързо ще сменят плочата. Точно както и укрофилите я сменят в 4-те области, точно както и българите са я сменили в северна фиромия след 80 години смазване от обичните ти "славянски брача".

Това е положението - има укрианци, които неистово мразят руснаците и поблазнени от перспекитвата ЕС са готови да ги убиват. Точно както има и руснаци, които в защита на "брата-роб" от хохлите, плюс някоя деньга, са готови на същото. Реалността е, че руснаците имат предимство почти във всичко и работата се докара до "или-или" - е, решението е сравниетелно лесно, като погледнеш ресурсите и демграфията. освен ако не искаме ТСВ. Твай.
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
tiamat
Контакти:

Мнениеот tiamat » 24 юли 2025 15:56

ReBorn1982 написа:Тия от ПСВ преди това са били и в Балканската война, и в междусъюзническата, там сигурно нещо друго са гледали ....

Как да ти обясня, че едно време е имало мъже, не е имало фитнеси, селфита и Инстаграм, не е имало педeрастки прайдове, не са си броили калориите и подкожните мазнини, не са си обезкосмявали телата и т.н. ..... животът е бил сурАв и кУрав, от малко момчето е калявано в тежки условия. Нищо общо с днешните изпедерастяли келеши ....

Разбира се, имало е и тогава по-раними, които по-тежко са понасяли гледката на смърт, но въобще не са били мнозинство.

Тоя якут, който закла украинеца като прасе, да видя да е "изчаткал" ??! .... не, човекът си разказва съвсем спокойно за случката 100 пъти. Но той идва от сурови земи, суров живот, кален е и физически, и психически, не си е бръснал краката през ден и не си е броял калориите и подкожните мазнини .... Е такива са били повечето мъже едно време ....

А какъв е проблема да живееш в мир, да си ходиш на фитнес и да си броиш калориите, вместо да колиш други хора като прасета? Ти чуваш ли се въобще :) Дай значи да правим войни и мизерии нон стоп, че да има "мъже" :)

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 24 юли 2025 16:38

bubka написа:Абе интересна работа - в Украйна в момента тече типичен жълтопаветен умнокрасив протест с искания за антикорупция, съдебна реформа и прочее, абе едно към едно с нашите ПП-та, а не виждам ентусиазъм да се пише по темата. Джим Бийм, къде си :lol: :lol: :lol: :lol: ?

Не, че ще променят нещо тези протести.
Ама под натиска им и естествено от ЕС, Зелнески ще внесе нов закон. Точно сега не са му нужни други проблеми.т
Нали въртяха тука филма Слуга на народа, дива корупция във всяка една сфера както е във всяка бивша съветска република.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 24 юли 2025 16:45

ivan56 написа:
bubka написа:Абе интересна работа - в Украйна в момента тече типичен жълтопаветен умнокрасив протест с искания за антикорупция, съдебна реформа и прочее, абе едно към едно с нашите ПП-та, а не виждам ентусиазъм да се пише по темата. Джим Бийм, къде си :lol: :lol: :lol: :lol: ?

Не, че ще променят нещо тези протести.
Ама под натиска им и естествено от ЕС, Зелнески ще внесе нов закон. Точно сега не са му нужни други проблеми.т
Нали въртяха тука филма Слуга на народа, дива корупция във всяка една сфера както е във всяка бивша съветска република.

Е, да, преди войната в Украйна си е дива корупция. Страната се управлява точно по същия олигархичен модел както и Русия, спрямо която толкова много хора се възмущават. Това е и основата причина страната да е толкова далеч от ЕС, щото в класациите преди 2020-та е в челото на една от най-корумпираните в Европа. Да не говорим, че руски и украински олигарски са преплетени като черва един с друг. Сега обаче се появи възможност за нова схема и голяма част от тези пари, които Украйна получава като директна финансова помощ (и които реално ние плащаме), потъват в сметките точно на тези олигарси или хора, добрали се до власт.
Само, че след началото на войната, тази страна я "изпраха" в правилните медии и голяма част от нашите умнокрасавци (които допреди 2022-ра дори не знаеха коя и е столицата), си мислят, че там е някаква уникална свобода и демокрация и красиво жълтопаветно общество.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 юли 2025 21:10

Drunken_Master написа:ОК, де... Чисто теоретичен въпрос пак задавам. Щом има удари и от двете страни, напълно нормално е и Украйна да може да прати също 1000 трупа на Русия. Ама не го прави? Защо ли?

Защото дори да предположим, че събира трупове, няма как да има руски трупове зад тяхната отбранителна линия, освен ако не ги катапултират на там. Елементарно е :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Върни се в “Свободна зона”