wilge написа:blue avalanche написа:Трансфер в полски клуб е краят на кариерата. Преди още да е започнала. Оттам посоката е една - по надолнището. Който не вярва, да пита Мартин Минчев, Алекс Колев и някои други, които са джиткали или джиткат в Полша.
Марин ми е любимец, но не мога да кажа, че е по-класен от Минчев и Колев. Непостоянен е, куца му техниката, дрибъла и физиката. В последните мачове се видя разликата между него и Кирилов. Смятам, че в Левски е достигнал тавана си. Трябва да отиде навън за да се развие. Сега е момента. Колкото повече отлагат, толкова ще намаляват шансовете му за приличен трансфер. Нивото на полската Екстра класа е доста над това на ефбет лигата. Ако се развие като футболист от Полша много по-лесно би могъл да отиде на Запад. Ако ли не - Турция, Китай, арабския свят. От него си зависи. Това с трите милиона според Трансфермаркт е несериозно. Струва толкова колкото дадат за него.
На мен също Марин ми е един от симпатичните ни играчи. Може би поради това смятам, че е прекалено рано да се отписва за Левски. Пък и не знам какъв е този зор да се продава, при положение, че е все още млад. Аз си мисля ,че още поне 2-3 години може да остане при нас.
Да, тъпче на едно място от известен период от време, за което на първо място си е виновен той. Но от друга страна, какво са направили треньорските екипи за да го развият? Не може ли кондиционният спец да му изготви индивидуална програма, за да качи малко мускулна маса, да си развие скоростта. Другите треньори работят ли с него, показват ли грешките му? За да има развитие един играч, важни са всички.
Пак повтарям - Марин е в застой и има епизодични избухвания, и това никой няма да отрече. Ама кой от нашите в момента е с по-добър и рязък удар от него? Кой мисли и гледа да насочи топката в труден за вратаря ъгъл? Дилдо ли? Припокът ли? Ами Сангаре? Тъп на гъз беше в онази ситуация от четвъртък, когато излезе сам срещу вратаря и в последния момент реши да пусне топката встрани, вместо да бие или да продържи напред в нак. поле. Един Мислович съм забелязал, че гледа да насочи в трудни за отразяване от вратарите места, но пък на него рядко му се получава.