Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
ivo55
Контакти:

Re: Трансфери, лятна подготовка и контроли 2025

Мнениеот ivo55 » 17 юли 2025 11:34

ЦСКА прати Томанов за футболист в чужбина

Съвпадение? Едва ли.
Щом ще ходи да гледа играч, значи червения влак превзема и чужбината.
CSKA 78 написа:Ганчев засега е най-добрия собственик/ръководител!

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 17 юли 2025 13:05

Тази тема може да я затваряме май.....

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 юли 2025 13:07

В очакване на Събота с макетно ножче под ръка :lol:
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 юли 2025 14:05

Това с пътуването на Томанов ми звучи крайно любопитно, но в същото време и доста несериозно.
Говори за липса на план и за моментен ХАОС ! Тази работа се върши преди трансферният прозорец, а не в разгара му !
Започвам да си мисля, че нещо сериозно куца в скаутският ни отдел или умишлено му се пречи да работи професионално !

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 17 юли 2025 14:30

MASTER_COOL написа:Това с пътуването на Томанов ми звучи крайно любопитно, но в същото време и доста несериозно.
Говори за липса на план и за моментен ХАОС ! Тази работа се върши преди трансферният прозорец, а не в разгара му !
Започвам да си мисля, че нещо сериозно куца в скаутският ни отдел или умишлено му се пречи да работи професионално !

Една поправка, ако позволиш от моя страна:

От септември-октомври трябваше да е свъешено всичко това. На този етап трябваше да сме набелязали всички играчи за тази лятна селекция още преди отварянето на зимния трансферен прозорец, до момента трябваше да са привлечени, а сега да се набележст играчите за зимната и лятната селекция.

Отделно новите договори на Делова и Ето'о трябваше да са факт преди зимата и да са набелязани всички играчи, които трябва да напуснат в определен трансферен прозорец поне до началото на сезон 2026/2027. Ако нещо не тръгне по план трябва да има вариант А, Б, В, ..., Я. В движение трябва да се правят само фини настройки, а не 2 дни преди първия мач главният скаут тепърва да пътува да гледа футболист, който да вземем "другата седмица".

Както колегата по-горе писа - спокойно можем да я закриваме тази тема. Пълен провал.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 17 юли 2025 14:39

Това е динамична и гъвкава сфера.

Ако не се гледа пък, а се вземе директно играчът и се окаже грешка, после ще има въпроси: "Защо не е гледан".

Трябва повече Търпение, Вяра и по-малко мрънкане!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 юли 2025 14:39

Това което се случва със селекцията е напълно необяснимо и изобщо не кореспондира с процесите в клуба !
Не е възможно САМО НИЕ да НЕ МОЖЕМ ! Чашката преля с анонсирането на интерес към този от трета испанска дивизия ! Това е абсурдно!
Цеката направи трансфери на национални състезатели от Боливия с огромна лекота ! Да не би неговият клуб да е по - привлекателен от нашия ???????? Има нещо много сбъркано тук, още не мога да разбера какво е.
Мислих си, че и този сезон ще има "саботаж" на Европа, заради прословутия ФФП - НО информацията ми е коренно различна!
Необясним е този огромен кредит на доверие към Златков, който категорично се проваля във всичко !

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 17 юли 2025 15:11

[offtopic]Ето го и потвърждението за трансферите на Бистрица :

Стоянов: Взехме много силни футболисти, имаме двамата топ вратари на България, превъзходен защитник и уникален халф
[/offtopic]

Потребителски аватар
Янис Зику
Контакти:

Мнениеот Янис Зику » 17 юли 2025 15:15

Трябва ни човек, който да е ясно, че е отговорник за селекцията. СМ е вероятно най-подходящият такъв. И не говорим за главен скаут, шеф на скаутите, спортен директор и т.н., а конкретно човек, който да казва от предложените - да, този трябва да се опитаме да го вземем с всички сили, било то и за милион евро заплата на година, този е добър, но ако ни искат до Х сума и се навие до Х заплата, и т.н. Златков не е този човек, Томанов, Нога, Александров също отговарят за други неща. В началото на септември обаче никой няма да поеме отговорност и да си каже - аз отговарях за селекцията или липсата на такава.

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 17 юли 2025 15:20

danko_sot написа:Това е динамична и гъвкава сфера.

Ако не се гледа пък, а се вземе директно играчът и се окаже грешка, после ще има въпроси: "Защо не е гледан".

Трябва повече Търпение, Вяра и по-малко мрънкане!

Огромното търпение е налице и е напълно заслужено заради собственика, който дава 100+ милиона лева за стадиона и го изгражда. Дава 25 милиона лева за школата. Дал е дотук рекордни за клуба суми за трансфери и заплати. Осигурил е и 10 милиона лева (сумата щеше да е и по-голяма при участие в ЕКТ) за селекция само за този трансферен прозорец, което пак е рекордно висок бюджет за ЦСКА.

Отделно е задал посока за развитие на клуба, каквато повечето фенове дори и не са мечтали, а и още им е трудно да проумеят, че ще скочим толкова високо и още мислят как да свиват бюджета за заплати.

На всичко казано по-горе е нужно само и единствено планиране. Кога, как и какво да се прави. За сметка на това виждаме реактивно поведение и дори то само по себе си е ужасно закъсняло.

На мен ми е ясно, че нещата ще се получат, но ме е яд на това, че се забавят при положение, че всички условия да не се бави нищо са налице.

По същия начин, по който се търси отговорност на треньорите при слабо представяне на футболистите на терена е редно да се потърси отговорност на хората, които отговарят за селекционния процес.

Трябва да се планира - на всеки пост да има набелязани поне 7-8 футболисти, които могат да вдигнат нивото и да са постижими като финансови параметри. Да се установи кои са най-належащите постове за подсилване спрямо бюджета в даден прозорец. Да се привлекат. Това се повтаря циклично.

Вместо това ние действаме хаотично в момента все едно хората отговорни за това са в клуба от днес. Ами към тях търпение нямам вече, да ме извиняват. Още повече, че треньорите опират пешкира накрая, което е нечестно спрямо тях.

Върни се в “ЦСКА”