Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

etternal
Контакти:

Re: Левски: Трансфери, лятна подготовка и контроли

Мнениеот etternal » 13 юли 2025 11:24

Сегундо Пачаме от Берое има почти 60 мача в Ефбет лига, като вече е свободен агент. Изключително сърцат футболист. Гонеше топката до последно. Има някои дефицити в играта, но те се изчистват. Карлос Алгара също е много добър, но той е по-скоро плеймейкър, въпреки, че са го пуснали и дефанзивен. Почти 50 мача има в Ефбет лига. Алгара е с действащ договор обаче и Банато ще му иска парички.

Вълчан

Мнениеот Вълчан » 13 юли 2025 21:44

Точно тези могат да се впишат идеално. Но ръководството търси хора не вдишали Български въздух още.

scooool
Контакти:

Мнениеот scooool » 13 юли 2025 21:52

Ако е вярно, че обират парсата или каймака от трансферите не е ли по-логично да искат да имат по-голяма успеваемост и от там да скътат някой лев-евро отгоре?

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 13 юли 2025 22:40

Със Сегундо Пачаме и Банато ще станем топ отбор. :)

etternal
Контакти:

Мнениеот etternal » 14 юли 2025 22:36

Е за топ отбор не знам, но по принцип в Ефбет лига имане лоши футболисти, не знам защо непременно трябва да се купува от външните пазари. Тези ги споменах защото имам наблюдения върху Берое, иначе има и други с доста мачове в Ефбет лига по останалите отбори, при това не лоши футболисти. Румънеца от Крумовград, четири пъти шампион на Румъния го взеха вече.

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 14 юли 2025 22:38

ananas написа:Иванов е играл почти само като крило в мъжкия футбол, при юношите наистина беше нападетел, ама там позициите не са толкова важни, а и той май започна с мъжете на 17г. Той няма данни за нападател, особено в схема с 1 такъв. Това не е като Галчев, който винаги е бил по-подходящ за крило/външен халф, но го мъчехме като бек при мъжете.
honda написа:Асистенциите му са по-малко от тези на Бала, отделно ако сметнем и не преките асистенции разликата става още по сериозна в полза на Бала. Сериозно ли си мислиш ,че можем да се надцакваме с Лудогорец?
За Г.Миланов - за 2 сезона в Румъния има 2 гола ( и двата от точно изпълнени дузпи) и 6 асистенции .

И на мен ми се иска Левски да играе с българи, но кои са тези българи?
Колко българи халфове може да изброиш?

Стаси има 31 асистенции в кариерата срещу 21 общо за Бала и Лима, а те са по-стари. Бала наистина имаше повече през миналия сезон( 9 срещу 6), заради корнерите на Генчев. От игра май са му по- малко. Това беше 1-ви добър сезон в кариерата на Бала и преди никога не е имал повече от 1-2 аст. в сезон, ти сигурен ли си, че ще го повтори? Не съществуват непреки асистенции, а и да съществуваха пак става въпрос основно за корнери, които и други като Марин, Джемили и Лима изпълняват добре.
Георги Миланов и в момента е по-добър от повечето чужденци в Левски, не се прави на интересен.

Няма значение дали можем да се надцакваме с Разград, когато няма желание. Ние не пожелахме Иванов, когато беше свободен и отиде в Арда, не го пожелахме истински и в периода му там, защото не ни се плаща за него. Същевременно взехме за около 1млн. лв. Фабиен, Бала и Търдин. За още 1 млн. взехме Алдаир, Икена и Камдем. Има ли смисъл да говорим за финансови възможности при такова прахосване?
В главите на НасиБо просто въобще не съществува мисъл за изграждане на българско и левскарско ядро, само за трансферни схеми и хазартни ходове. Ако българин ги погледне накриво, веднага е в черния списък(Краев, Генчев, Колев, Стефанов, Марин). Междувременно Фабиен и черният му антураж могат да изнудват и да се гаврят с Боримирката при преговорите и той го преглъща и завършва трансфера, Джемили може да се лигави повече от година и му се угажда всячески.
Ако Бала, Охене и Алдаир могат да са твърди титуляри, значи има много българи, които също стават за Левски, ама ти май имаш по-вискои критерии за тях? Можеш ли да си честен с мен и да ми кажеш какво мислеше за взимането на Панайотов, Костадинов от Берое, Краев от Хебър и Стефанов от пейката на Берое? Защото аз бях сигурен, че последните 3-ма стават поне за резерви.
Ето ти неизчерпателен списъск само с български свободни агенти от това лято, които стават за сегашния Левски(някои за титуляри,други за резерви):
-вратари: Шейтанов, Наумов, Луков, Кръстев
-защитници: А. Христов, В. Попов, А. Чернев, Н. Минков, Лясков, Стаматов, дори Генев вероятно става за резерва за 1 сезон
-халфове и крила: Миланов, Вутов, Б. Цонев, Р. Цонев, Карабельов, Христо Иванов, С. Ковачев, Р. Кирилов, К. Милошев, Карагерен, Юруков, М. Петков
-нападатели: Николов, А. Илиев, Г. Минчев, М. Илиевски, Д. Митков, С. Петков
Ние освободихме Стефанов, Колев, Чандъров, Стоянов. През зимата Серкан беше уреден за без пари, но отказахме.
Ако не спазваме правилото, това ще бъде едно от най-позорните ни изпълнения за века, наред с Вадуците, Хамруните, благодарностите за ББ и т.н.

Би ли посочил източника на информация за статистиката на Бала и Лима преди да дойдат в Левски?
Аз лично не см срещал такава информация за болшинството им мачове в по-ниските нива на футбола в Бразилия , за болшинството от тези мачове има информация само от протокола на мача - резултата, голмайсторите , смените . Асистенциите не се вписват в протокола. В мрежата има клипове от негови мачове и се вижда и ,че и в предишните си отбори е изпълнявал статичните положения. Най-вероятно асистенциите му са много повече от това, което си посочил . Но може и да не е така, очаквам да посочиш източника си на информация , съмнявам че си гледал всички мачове с негово участие. Освен головите пасове , се броят и пасовете преди головия пас . Статичните положения са едно от най-силните оръжия в съвременния футбол, умението да се изпълняват добре статични положения е огромен плюс - благодарение на това си умение М.Платини 3 пъти беше избиран за най-добрия футболист на Европа. У нас такива играчи бяха Начко Михайлов(лека му пръст) и Пл.Гетов . Ако и сега имаше такива играчи бих започват отбора с тях. Бала има участие в 30 от головите атаки на Левски през миналия сезон ,повече от който и д е друг футболист на Левски. Желанието на Генчев да бъде освободен буди само недоумение. Без Бала ,Генчев нямаше да остане треньор до декември. Между другото разликата във възрастта на Бала и Стаси е ... 3 месеца.
Много добре познавам качествата на Панайотов , Краев и Ил.Стефанов - те са наши юноши и мнението си за тях съм го написал преди да са изиграли и 1 минута в официален мач за първия отбор на Левски и се оказах прав. Когато дойде при нас Г.Костадинов беше вече национален състезател.
Наистина ли си мислиш ,че имаме някакъв шанс да привлечем В.Попов? - дори и тирейците не успяха . А.Христов на този етап не иска да се връща в България. Останалите защитници определено няма да ни свършат работа и меко казано не са по-добри от тези дето имаме.
За вратарите - единствено Луков се съгласи да дойде при нас и да бъде резерва. Иначе за мен Наумов ми е фаворит, макар че постъпи много некоректно веднъж . Но няма как да играят едновременно с Вуцов.
от халфовте дето си споменал -Р.Кирилов и М.Петков са при нас . От останалите единствено Боби Цонев според мен може да ни полезен и донякъде Св.Ковачев и Вутов .
От нападателите - и в момента имаме 2-ма тежки ЦН . Кой от споменатите от теб е по-добър и по-перспективен от Рупанов според теб? Само за протокола М.Илиевски не е българин .

ananas
Контакти:

Мнениеот ananas » 15 юли 2025 00:32

honda написа:Би ли посочил източника на информация за статистиката на Бала и Лима преди да дойдат в Левски?
... Най-вероятно асистенциите му са много повече от това, което си посочил ... Освен головите пасове , се броят и пасовете преди головия пас . Статичните положения са едно от най-силните оръжия в съвременния футбол...Бала има участие в 30 от головите атаки на Левски през миналия сезон ,повече от който и д е друг футболист на Левски. Желанието на Генчев да бъде освободен буди само недоумение. Без Бала ,Генчев нямаше да остане треньор до декември. Между другото разликата във възрастта на Бала и Стаси е ... 3 месеца.
Много добре познавам качествата на Панайотов , Краев и Ил.Стефанов - те са наши юноши и мнението си за тях съм го написал преди да са изиграли и 1 минута в официален мач за първия отбор на Левски и се оказах прав.
От останалите единствено Боби Цонев според мен може да ни полезен и донякъде Св.Ковачев и Вутов .
От нападателите - и в момента имаме 2-ма тежки ЦН . Кой от споменатите от теб е по-добър и по-перспективен от Рупанов според теб? Само за протокола М.Илиевски не е българин .

Информацията е от наличните сайтове за статистика. Много ясно,че там не фигурират всички селски мачове и за нивата под Серия Ц е по-оскъдна. Аз гледам какво пише, а не предполагам колко би могъл да има.
Официално се броят голове и асистенции. Вече в професиналните бази данни, за които се плаща абонамент, има най-различни неща, но няма откъде да изсмучеш статистика, която да ме остави супер впечатлен от Бала, все пак имам очи. Той има 2 асистенции от игра като едната е пас назад около центъра към Алдаир, който сам си проби и вкара на Локо Сф. Велик принос, велико "участие" в атаката! На Марин на същия стадион му отмениха редовен гол срещу Септември примерно, има и такива аномалии.
Статичните наистина са много важни, затова ме е яд на съсипването им от Хулио. А за биенето им Марин е на почти същото ниво като Бала, просто изпълнява по-рядко.
Бала "имал участие", Генчев "нямало да е треньор без него". Смехотворни твърдения, второто поне можеше да се докаже, но Раев не го допусна, защото знаеше вероятния отговор и побърза да го махне преди да завърши 2-ри и да станат още по-неудобни нещата.
Разликата във възрастта е 3 месеца и е в полза на Иванов, а с Лима е доста повече. Стаси е по-полезен от двамата взети заедно и щеше да е много по-евтин от тях, ако го бяхме взели навреме.

Какво ти е било мнението и колко си бил прав?

За останалите ти казах, че са само свободните това лято и всичките биха ни свършили работа, просто не всички са за титуляри. Някои са по-скъпи и нереалистични, други не са. Раев явно никого не може да убеди да дойде в Левски, а по-скоро няма желание.
Вутов има почти същата статистика в Спартак, каквато е на великия Бала в Левски, но пък не струваше 150-250 хил. еврака.
Сангаре трябваше да се шитне при първа оферта зимата и да се замени със свободен нападател през лятото.
Целият смисъл на чужденците е да са много по-добри от българите и да вдигат класата. Бала не е по-добър от Стаси, Русев, Вутов, Цонев, Кирилов. Иначе нямам против да го имаме в отбора, просто не за тяхна сметка.

Илиевски не бил българин. Браво, македонисте! Груев, Александров, Михайлов може би също не са! Важното е хартиения паспорт, а там пише, че Цунами играе хоро и пече баници, бъдещето е светло! Наздраве, Раев, удриииии!

Върни се в “Левски”