damyanov1963 написа:Аз не знам на друг клуб освен Левски да му е отнемана шампионска титла и лишаване от участие в КЕШ, както и да са отнемани състезателните права на най-добрите му играчи.
Дамянов, малко е смешно... аз, бидейки 91-ви набор, да обяснявам на човек, който е кажи-речи на годините на баща ми (той е 61-ви), какво е ставало в ония години, при положение, че ти УЖ си бил свидетел. Не може да се прави генерален извод от частен случай. Аз ти говоря за тенденция, тенденцията е, че двата клуба са били галениците на системата. Да, вероятно ЦСКА е бил по-гален, ама не и да ми обяснявате, че Левски били репресирани. Репресиран клуб в ония години няма да спечели 14 титли. Вие ако сте били репресирани, какво да кажат Ботев на Чико, Локомотив София на Начко и Локомотив Пловдив на Зума?! Те сигурно направо са били смазвани от системата!? Ми, извинявай, ама вие имате най-много титли през този период, отколкото през всички останали!? 3 по царско време, 14 през соца и 9 през демокрацията!? И сте репресирани!? Глупости на търкалета.
Между другото, прави впечатление, че отново Шмаротцера гледа поне да бъде обективен като говори за периода от 70-те години насам, понеже Левски вече е под шапката на МВР през далечната 1969 г. Хубаво е все пак да си даваме сметка, какво се случва при обединението на Левски със Спартак и какви футболисти обличат синята фланелка - Типеца Стоянов (национал), Михаил Гьонин (национал), Милко Гайдарски (национал) и прочее.
Пак повтарям - аз ти говоря за тенденция, тенденцията е, че двата клуба са били галениците на оная власт. И за разлика от вас, аз никога няма да тръгна, да плещя простотии... че ЦСКА бил репресиран и тем-подобни измишльотини. Примерно... да си чул някъде, да вия на умряло, че през 1953 г. ЦСКА е обезглавен и губи титлата, понеже се взима решение от БФФ, да се вземат националите на клуба, за да ритат в сборен клуб на националните играчи (или нещо подобно), понеже се готвят за световните квалификации в Швейцария!? Това не е ли репресия от оная власт? С какво е по-различна от това, да ви вземат титлата след сбиването през 1985 г.? И понеже стана дума за сбиването... що реши, че само Левски е ударен от БКП тогава? Ми, Ицо ако не беше помилван... никога България нямаше да има "Златна топка", не знам, дали си даваш сметка... Нямаше да има и САЩ '94. С кой щяхме да бием в САЩ? С вашия идол Насо, дето си показа задните части ли? Да не би само вие да сте били преименувани? Манол Манолов не е ли също наказан? Борис Станков? Васил Тинчев? Или като не са от "нашите", та тогава не ги броим... Гледах Гибона в "КодСпорт", той тогава каза, че БКП искали да спрат Левски, понеже постоянно биели ЦСКА. Ми, много странно... Щото ЦСКА става шампион... още през сезон 1986-87. А тогава Левски са си в оптимален състав. Пардон... говорех за Витоша, не за Левски.