История на света
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: История на света
Аз искам да видя хронист, който да е написал нещо за нас преди раждането на Спасителят. На тия надписи може да се надлъгваме до утре. Чакай да видим и кво ще отговори за Баян, че ми стана много смешно. Поредната тъпотия, дето поства... И всеки ден е с различно мнение. 

THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Толко си тъп, че даже немаш грам идея, кой е "спасителят", кога е роден и защо 25-ти декември + годината, звучат крайно несериозно.Drunken_Master написа:Аз искам да видя хронист, който да е написал нещо за нас преди раждането на Спасителят. На тия надписи може да се надлъгваме до утре. Чакай да видим и кво ще отговори за Баян, че ми стана много смешно. Поредната тъпотия, дето поства... И всеки ден е с различно мнение.
Казах ти, гледай си ВСВ и блядовете, там имаш некви познания, останалото ти е тъмна Идния.
- Drunken_Master
- Контакти:
ОК, кажи за Баян, че ми стана интересно? Как го твърди това за прабългарите като е бил дал фира по това време...?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Що, до преди Аспарух не е имАло българска инвазия отсам Дунав ?Drunken_Master написа:ОК, кажи за Баян, че ми стана интересно? Как го твърди това за прабългарите като е бил дал фира по това време...?
Която е и причината, според Б. Димитров, за повторна такава на Аспарух.
НалЕ имАло "море от славянЕ", точно преди Аспарух ?
Що не ги виждаме при навлизането на Котрига'ар и Утига'ар ??
Виждаме тежки стълкновения между българи и римляни, между римляни и готи, и между готи и българи.
Всички споменати словосъчетания на "славяни", следват един модел - идват, и си отиват.
Едно сведение, де билЕ си направили "славяните" селища, ма при идването на българи и готи, дека са тея ?
Аз за т'ва казвам, че историческите сведения, не са за обременени и ограничени мозъци.
То тря'а да събереш 2+2, ама явно е трудно ...
- Drunken_Master
- Контакти:
Извинявай, бързоразвиващият се... Кво общо има инвазията на прабългарите преди началото на 7-ми век с твърдението ти, че нямало славяни? В смисъл... как навърза едното с другото? Цялата работа е, че постна тая мега тъпотия, понеже грам нямаше понятие, че Баян е умрял в началото на 7-ми век, т.е. неговото твърдение има точно толкова стойност, колкото безумните глупости, които пишеш всекидневно...

- Drunken_Master
- Контакти:
Между другото, що ми изчезна коментара за учениците на Кирил и Методий? Те са прогонени от Великоморавия, просто защото Византия вече няма интерес от тяхната мисия, тяхното влияние там вече е доста по-отслабено. Т.е. те пристигат на българска територия, поради плод на чиста случайност, просто те са прогонени от Великоморавия, Византия също очевидно не проявява интерес към тяхното връщане и те се озовават тук. Минава време, просто политиката на империята се променя.
И аз пак не разбирам, кво общо имат те с факта, че УЖ нямало славяни тук!?
И аз пак не разбирам, кво общо имат те с факта, че УЖ нямало славяни тук!?

- Der Schmarotzer
- Контакти:
bubka написа:THE G.A.M.E написа:Отсам Дунава бе, бляд.Drunken_Master написа:Къв 3-ти и 4-ти век? Нали уж имало данни за българите и преди раждането на Исус Христос? Това ти го писа, при това неведнъж. Пак да попитам - Кога ще спреш, да си мениш мнението през пет минути? Изображение
Както споменах, за останалото, от севрното при-черноморие, през Кавказ, до иран и северен Афганистан, е пълно с български наименования и топоними.
Ей ти го "Мадарският Конник"... В Афганистан. :lol:
НалЕ знаеш приказката за чукча ... :roll:
Не всички от тези наименования са български. Някои от тях сме ги заели при досега на старите български племена с други народности и цивилизации. Например за "мадар" се твърди, че оригиналният корен е персийски, т.е не ние сме го дали на тях, а те на нас. Иначе се намират сходни думи и в части от Северна Индия.
Ще се радвам някой от пишещите тук да обясни какво значи оригиналния персийски корен мадар и на какво е корен, на съществително, на глагол или на нещо друго. Защото в зависимост от изписването на м-д-р, всичко зависи какви гласни са прибавени и как е вокализирана думата с надредни и подредни знаци, може да се прочете и като мадер - майка. Ако е вокализирана и изписана медар - орбита, ако е изписана като модара - приветливост, любезност, учтивост. Ако е изписано като модерр - пикочогонен. За всичко това вижте персийско - българския речник под научната редакция на Иво Панов. Ако е от арабски: мастарът м-д-р означава вода и всичко свързано с водата виж произхода на името на Мадрид. Ако е от гръцки означава скали - това го има по целия ареал, където има гръцко влияние - Метеора в Гърция, Матера в Южна Италия, Мадара в България. На трите места основната характиристика са скалите. Според мен най-вероятно името е от гръцки произход, като разбира се думата може да е останала от тракопеласгийското население, което е на Балканите преди идването на гърците и последните само да са взаимствали както голяма част от топонимията, така и от езика.
Ние сме Левски, Левски (София)!!!
-
Кога е умрял хроникьора е без значение.Drunken_Master написа:.......................кво общо има инвазията на прабългарите преди началото на 7-ми век с твърдението ти, че нямало славяни? В смисъл... как навърза едното с другото? Цялата работа е, че постна тая мега тъпотия, понеже грам нямаше понятие, че Баян е умрял в началото на 7-ми век, т.е. неговото твърдение ..........................
Има ли подобно сведение ?
Има !
Точка.
Как бил съм "навързал" това, че "нямало славяни" по времето на Аспарух.
Ми, няма. Няма данни, няма сведения за такива.
Не-само по времето на Аспарух, но и половин век преди него и половин век след това, не се споменава за "славяни".
Виждаме някакви "славяни" по времето на Крум, ама освен на "славянските вождове", черпил с черепа на Никифор и "аварските съюзници". :lol:
тЕй че, колкото сме "славяни", толко' сме и "авари". :? :lol: :lol:
- Drunken_Master
- Контакти:
Аха, нямало значение кога е умрял хроникьора. ОК... 

-
Няма смисъл да се въртиш около едни и същи контри, щото просто са за заяждане, които просто заобикалят фактите.
А те са, че няма никакви читави данни за "море от славяни" по-времето на Аспарух.
Да, 50 г. назад, или 100, има нЕкви хора, дето нЕкви други хора ги наричат "славяни". Но те самите не се самонаричат така до към 15-16-ти век.
Споменаване на някакви "славяни" след Аспарух имаме при Крум, Персиан, Омуртаг, тоест, колко е това след Аспарух ?
Но отново, няма никакви данни за тяхната численост, хеле па това, да са превъзхождали "пра-българите" като бройка.
След Персиан отново става някакво затишие за "славяни", по нашите земи.
Или па за такива, да са помагали във война или битка.
Хеле през "Второто Царство", когато вече се предполага, че процесът на асимилиация на "шепата пра-българи, от морето славяни", би трябвало да е завършен и всички хронисти да пишат за въстаналите "славяни", които победили "Византия" и възстановили "Славянската си Държава"... Ми.... :lol:
В заключение ...
Археологията ни показва буквално хиляди артефакти на народи и цивилизации, обитавали за сравнително дълги периоди нашите земи, като траки, готи, римляни, хуни, българи, ма 100 тЕй нема хиляди артефакти за "милионите славяни" ?
Не е ли съмнително ?
А те са, че няма никакви читави данни за "море от славяни" по-времето на Аспарух.
Да, 50 г. назад, или 100, има нЕкви хора, дето нЕкви други хора ги наричат "славяни". Но те самите не се самонаричат така до към 15-16-ти век.
Споменаване на някакви "славяни" след Аспарух имаме при Крум, Персиан, Омуртаг, тоест, колко е това след Аспарух ?
Но отново, няма никакви данни за тяхната численост, хеле па това, да са превъзхождали "пра-българите" като бройка.
След Персиан отново става някакво затишие за "славяни", по нашите земи.
Или па за такива, да са помагали във война или битка.
Хеле през "Второто Царство", когато вече се предполага, че процесът на асимилиация на "шепата пра-българи, от морето славяни", би трябвало да е завършен и всички хронисти да пишат за въстаналите "славяни", които победили "Византия" и възстановили "Славянската си Държава"... Ми.... :lol:
В заключение ...
Археологията ни показва буквално хиляди артефакти на народи и цивилизации, обитавали за сравнително дълги периоди нашите земи, като траки, готи, римляни, хуни, българи, ма 100 тЕй нема хиляди артефакти за "милионите славяни" ?
Не е ли съмнително ?