История на света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

THE G.A.M.E

Re: История на света

Мнениеот THE G.A.M.E » 05 юли 2025 22:43

Der Schmarotzer написа:Това се твърди от преди 1944 г. като някои казват, че старите българи са били само 1500 души, но тези авторчета със сигурност не са руски подлоги, а немски, познай защо и сред тях няма нито един уважаван български медиевист. Що се отнася до теорията за тюркския произход на старите българи ти кой си, че да се сравняваш с Веселин Бешевлиев, Петър Мутафчиев или Васил Гюзелев, или хунската теория - да се сравняваш с Васил Златарски? Можеш да ги съдиш от научна гледна точка само ако си на ниво подготовка и знания близо до тяхното, за твое съжаление ти не си и твоите думи не само нямат авторитет по отношение на техните писания, а те правят да изглеждаш като първолаче, което се напъва да решава интеграли.
Ти, и тЕя другите смешници, имате ли въобще нЕква идея, от археология и антропология ?
Знаеш ли, че въобще нема "пра-български" гроб, с останки под 1.75 см ?

Имаш лЕ въобще, нЕква идея, какъв е средният ръст на тюрките ??
Абе, къде са храмовете на "тангра", на сегашната ни, но и не само, но и на предходните ни територии ?
НалЕ си много отворен на тема "тюрки" ?
И кои "тюрки", са строели <Градове от камък> ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 06 юли 2025 00:13

Der Schmarotzer написа:
THE G.A.M.E написа:
Der Schmarotzer написа:Това се твърди от преди 1944 г. като някои казват, че старите българи са били само 1500 души, но тези авторчета със сигурност не са руски подлоги, а немски, познай защо и сред тях няма нито един уважаван български медиевист. Що се отнася до теорията за тюркския произход на старите българи ти кой си, че да се сравняваш с Веселин Бешевлиев, Петър Мутафчиев или Васил Гюзелев, или хунската теория - да се сравняваш с Васил Златарски? Можеш да ги съдиш от научна гледна точка само ако си на ниво подготовка и знания близо до тяхното, за твое съжаление ти не си и твоите думи не само нямат авторитет по отношение на техните писания, а те правят да изглеждаш като първолаче, което се напъва да решава интеграли.
Ти, и тЕя другите смешници, имате ли въобще нЕква идея, от археология и антропология ?
Знаеш ли, че въобще нема "пра-български" гроб, с останки под 1.75 см ?

Имаш лЕ въобще, нЕква идея, какъв е средният ръст на тюрките ??
Абе, къде са храмовете на "тангра", на сегашната ни, но и не само, но и на предходните ни територии ?
НалЕ си много отворен на тема "тюрки" ?
И кои "тюрки", са строели <Градове от камък> ?

"Смешници" както ги наричаш определено имат идея какво е архелологията, за разлика от теб: това което е написал Мутафчиев за археологията на България е не по-малко важно от това, което е написал за нейната история, а той е първият който се опитва да осмисли философията на българската история. Васил Златарски е един от основателите на историческата (включая и археологията) наука в България. Васил Гюзелев е по образование археолог, историк става впоследствие. Освен това да го наричаш смешник е меко казано лишено от логика. Васил Гюзелев е институция в българската и световната медиевистика. Медиевист от неговия калибър в България едва ли повече ще има. Това го казвам от дългогодишното си познанство с него, като мой преподавател, учител, колега и приятел, включително и ходенето заедно с него дълги години на домакинските мачовете на Левски. Веселин Бешевлиев е един от водещите български епиграфи, неговите изследвания по старобългарска епиграфика стават основа за голяма част от заложените канони в старата българска история. Що се отнася до мен -доста години съм се занимавал и с археология, като участник в археологически експедиции и прекрасно познавам всичките й особености, даже тези, за които няма написани учебници и ти едва ли си чувал. Така, че пътят на твоите мисли ясно показва, че това което съм написал по-горе за теб отговаря на истината - влизаш в ролята на жабата, която видяла да подковават вола и тя вдигнала крачето...
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 юли 2025 18:04

Der Schmarotzer написа:"Смешници" както ги наричаш определено имат идея какво е архелологията, за разлика от теб: това което е написал Мутафчиев за археологията на България е не по-малко важно от това, което е написал за нейната история, а той е първият който се опитва да осмисли философията на българската история. Васил Златарски е един от основателите на историческата (включая и археологията) наука в България. Васил Гюзелев е по образование археолог, историк става впоследствие. Освен това да го наричаш смешник е меко казано лишено от логика. Васил Гюзелев е институция в българската и световната медиевистика. Медиевист от неговия калибър в България едва ли повече ще има. Това го казвам от дългогодишното си познанство с него, като мой преподавател, учител, колега и приятел, включително и ходенето заедно с него дълги години на домакинските мачовете на Левски. Веселин Бешевлиев е един от водещите български епиграфи, неговите изследвания по старобългарска епиграфика стават основа за голяма част от заложените канони в старата българска история. Що се отнася до мен -доста години съм се занимавал и с археология, като участник в археологически експедиции и прекрасно познавам всичките й особености, даже тези, за които няма написани учебници и ти едва ли си чувал. Така, че пътят на твоите мисли ясно показва, че това което съм написал по-горе за теб отговаря на истината - влизаш в ролята на жабата, която видяла да подковават вола и тя вдигнала крачето...
Хубаво е, че познаваш някакви хора с академични титли и дипломи, но това не отговаря на въпроса - Тези същите, безгрешни ли са ?
В светлината на днешните технологии и проучвания вече със сигурност е ясно, че "пра-българите", не са били "тюрки".
Тази теза се оборва, както споменах, както от археологията ( в последствие и антропологичните данни ) ... Така и от съвременната генетика.
Смяташе се, че поне езикът е бил "тюркски", но в символите на "Розетата", а и в нЕкои надписи на "Мадара", и това увисва.
А че не са станали "славяни" по-някое време, е повече от налудничево.
Все ядно европейските колонизатори в "Америките", да са станали индианци ... :lol:

И какво излиза ?
Че "пра-българите", действително са уникален по своята генетика, структура, донякъде език, и архитекурно-културни особености - Народ.
Уникални, не само за Азия, но и за Европа.
Аз бих добавил известна уникалност и в политическата система.
Където Кана, УЖ е нещо като "Бог" ( Император ) ... Но във всеки момент може да бъде свален от "Велико-Боилският" съвет, ако издаде "Лош Закон".

Според мен трябва да отпаднат всички стари теории за "Старите Българи".
И да погледнем с нови очи към това, което в действителност са били.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 юли 2025 18:27

Тоя е напълно изчаткал тип... Много мрази руснаците, очевидно. ИзображениеИзображениеИзображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 06 юли 2025 18:57

Drunken_Master написа:Тоя е напълно изчаткал тип... Много мрази руснаците, очевидно. ИзображениеИзображениеИзображение

Този е много по-зле и от Бобониколов. Особено сега като се зачетох малко повече в мненията на Der Schmarotzer и обширният и аргументиран начин, по който обяснява нещата и който си личи, че има много дълбоки познания по темата. От другата страна....един пълен шут..меко казано.
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 юли 2025 20:07

Aйде пак ще се опитам, да му помогна. Може да не го е видял предният път...
Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 юли 2025 21:14

Drunken_Master написа:Тоя е напълно изчаткал тип... Много мрази руснаците, очевидно.

Къде в предходното си мнение споменавам "руснаците" ?? :lol: :lol:
Единственото, което правя е, понеже Господин "Шмаротзер" се бара за "големото добрЮ-утро", относно историята на България... Искам и ИЗИСКВАМ, Народът МИ, да получи нужният РЕСПЕКТ и УВАЖЕНИЕ, което заслужава.
А не да бъде причисляван и унижаван, до н'Екви"тюрки" и "славяни".
Молбата ми е истинска и човешка, от гледна точка на това, че скоро, подобни анти-български мнения, ще бъдат санкционирани ! Не само виртуално ...
Казвам ти дъще-сещай се снахо... Парадигмата е такава, че скоро на това нема да се гледа с добро око.
И съответните власти, ще вземат съответните мерки.
bubkaш написа:този е много по-зле и от Бобониколов. Особено сега като се зачетох малко повече в мненията на Der Schmarotzer и обширният и аргументиран начин, по който обяснява нещата
Ми, аз не разбрах гледната точка на "Шматката"... Освен, че познавал нЕкви "историци", които случайно или не - обслужват чужди интереси.
Давай да видим, ти к'Фо разбра ... :lol:
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 06 юли 2025 21:45

THE G.A.M.E написа:Ми, аз не разбрах гледната точка.....

Нямаме особени очаквания към теб да разбереш нещо.
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 06 юли 2025 22:02

THE G.A.M.E написа:Къде в предходното си мнение споменавам "руснаците" ?? :lol: :lol:
Tи не ги споменаваш, ама точно това е и причината, да навираш малоумните си теории за древен произход и прочее. Щото иначе ще излезе, че сме славяни, респективно и етнически свързани с руснаците. Пак да повторя - човек, дето се има за патриот, не вярва на всякакви фантасмагории относно историческите факти на собствената си държава, която уж толкова много обича.
THE G.A.M.E написа:А не да бъде причисляван и унижаван, до н'Екви"тюрки" и "славяни".
Мхм. И ти какво направи, че "разнищи" и "обори" славянската теория? Конкретно? Щото до момента освен да се излагаш, друго не правиш...
THE G.A.M.E написа:И съответните власти, ще вземат съответните мерки.
Не думай? Комунистите ли ще се връщат на власт? Или царчето? Я обясни, че ми стана интересно...
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 06 юли 2025 23:15

Drunken_Master написа: Щото иначе ще излезе, че сме славяни, респективно и етнически свързани с руснаците.

Е, с онези хептен баш синеоките, русокоси с розови бузки не сме особено свързани :lol: , ама да се твърди и че българите дошли на голото поле тука без никакво местно население и запазили генетичната си линия непокътната и до ден днешен, си е малоумие. Нали това беше основната теза на Играта, доколкото изобщо съм му чел писанията :lol: .
[offtopic][/offtopic]

Върни се в “Свободна зона”