История на света

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Re: История на света

Мнениеот Drunken_Master » 01 юли 2025 19:33

THE G.A.M.E написа:"една дузина източници", където ( включително и "Храбрия" ) ... Никой не визира "славяните" като народност.
Айде бе? Не думай...
"Прочее преди славяните нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и резки. Когато се кръстиха, бяха принудени (да пишат) славянската реч с римски и с гръцки букви без устроение. Но как може да се пише добре с гръцки букви: БОГЪ или ЖИВОТЪ, или ДЗѢЛО, или ЧАꙖНЬѤ, илиШИРОТА, илиꙖДЪ… и други тям подобни.
Тук определено не се визира племе... Изображение
THE G.A.M.E написа:Това потвърди и самият Божидар Димитров.
Божидар Димитров не знам, да е експерт по темата за Средновековието, че да ми го даваш за източник. Другия пък беше икономист по образование. Общо-взето, всеки който ти защитава малоумната теза ми го пляскаш тук, естествено идеята е да ти се натъкми безумната теза. Пробвай с някой друг, при мен номера не минава.
THE G.A.M.E написа:Що - самите "славяни", не се само-определят като такива, до към 15-ти век ??
Извинявай, колко пъти смяташ да задаваш тоя тъп въпрос? Колко пъти да ти отговарям на него? Ти бавноразвиващ ли си?
THE G.A.M.E написа:Може да си въртиш латерната, но нема доказателства за това, че средновековните хронисти ползват определения, като "славяни", слОвени, сКлавини, славОни и т.н. като за отделни и специфични народи.
За теб няма, аз говоря за хора, които имат нещо в главата си.
THE G.A.M.E написа:Добре, ако дам данните и използваните от клипчетата източници, по-доволен ли ще си ? :lol:
Не, просто искам още малко да ти се похиля на глупостите. Това е идеята. Просто ти се подигравам. По същата причина човъркам и Помияра, абсолютно винаги се връзва...
THE G.A.M.E написа:Целта ми не е да споря "за спорта", а да покажа нещо, с което не си запознат.
А ти определено не си запознат с Българската История.
Определено, да. Определено ти си по-запознат от мен... Изображение
THE G.A.M.E написа:Ми, тая нема кЪ да стане, гарантирам ти !!
Кви гаранции даваш, ти ми постваш клипове, в които се твърди, че българите доставяли водопроводни тръби за Римската империя и това ми го даваш като източник. Ти къв капацитет си изобщо? Ти си най-обикновен палячо...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 01 юли 2025 20:27

THE G.A.M.E написа:https://www.youtube.com/watch?v=utWVTtTVCt0

https://www.youtube.com/watch?v=9LsVrf6TsIA

Ай чаЛ.

Точно тези не ги представяй за последна инстанция, особено втория. Може да се поинтересуваш какво стана с тази негова широкорекламирана книжка - при обсъжданията в един от научните институти я размазаха и опитът му да стане професор, без да е ставал доцент, не успя. Той и доцент не стана, поне засега. Такива като него могат да бъдат добри пропангандатори, има дар слово, но за научни работници не стават. Що се отнася до първия клип - Първо няма изработена методология за тези разработки, която да е всеобхватна и призната от международни институции, второ в изследванията им има много празнини от къде, как и в какво количество набират материала за изследването, т.е. основата на разработката, всичко това води до едни мисли....
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 02 юли 2025 19:51

Drunken_Master написа:Кви гаранции даваш, ти ми постваш клипове, в които се твърди, че българите доставяли водопроводни тръби за Римската империя и това ми го даваш като източник. Ти къв капацитет си изобщо? Ти си най-обикновен палячо...
Drunken_Master написа:Божидар Димитров не знам, да е експерт по темата за Средновековието, че да ми го даваш за източник. Другия пък беше икономист по образование. Общо-взето, всеки който ти защитава малоумната теза ми го пляскаш тук, естествено идеята е да ти се натъкми безумната теза. Пробвай с някой друг, при мен номера не минава.
Каква е "малоумната ми теза", чеки, че ми стана интересно ? :lol:
Б. Димитров не бил добръ историк... Ми, кои са - кремълските лайна ?
Що не е добър, щото не лапа като теб и твоите гурута, на пробита империя, с мания за величие ??
То, цял свят като чуе за "руски историци" и си запушва ушите, че от там само бълвочи и гуйна ...
Пардон, не "целият свят", но поне тези, дето имат минимум 2 гр. мозък ...Гаранциите отдавна ги дадох и се случва точно това, от което пищите всички кремълски кОври. :lol:
Нема "славянско участие" във формирането на България, няма и "слАвянски букви", нито култура, нито нищо.
Всичко се превръща в БЪЛГАРСКО, каквото е във всъщност.
Тоест, бавно, но славно България къса със сибирстанската сган. :lol:
Отричаш ли го ? :? :roll: :mrgreen:

Пък съм бил "палячо"... Палячо, ама става точно това, за което пиша от години. :lol: :lol: :lol:
Ей т'ва е да си от правилната страна на 'уя, а кремълофилите, ще сте вечно наебани ...
Ма, щом ви харесва ... :lol:
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
Der Schmarotzer
Контакти:

Мнениеот Der Schmarotzer » 02 юли 2025 21:36

THE G.A.M.E написа:
Drunken_Master написа:Кви гаранции даваш, ти ми постваш клипове, в които се твърди, че българите доставяли водопроводни тръби за Римската империя и това ми го даваш като източник. Ти къв капацитет си изобщо? Ти си най-обикновен палячо...
Drunken_Master написа:Божидар Димитров не знам, да е експерт по темата за Средновековието, че да ми го даваш за източник. Другия пък беше икономист по образование. Общо-взето, всеки който ти защитава малоумната теза ми го пляскаш тук, естествено идеята е да ти се натъкми безумната теза. Пробвай с някой друг, при мен номера не минава.
Каква е "малоумната ми теза", чеки, че ми стана интересно ? :lol:
Б. Димитров не бил добръ историк... Ми, кои са - кремълските лайна ?
Що не е добър, щото не лапа като теб и твоите гурута, на пробита империя, с мания за величие ??
То, цял свят като чуе за "руски историци" и си запушва ушите, че от там само бълвочи и гуйна ...
Пардон, не "целият свят", но поне тези, дето имат минимум 2 гр. мозък ...Гаранциите отдавна ги дадох и се случва точно това, от което пищите всички кремълски кОври. :lol:
Нема "славянско участие" във формирането на България, няма и "слАвянски букви", нито култура, нито нищо.
Всичко се превръща в БЪЛГАРСКО, каквото е във всъщност.
Тоест, бавно, но славно България къса със сибирстанската сган. :lol:

Пък съм бил "палячо"... Палячо, ама става точно това, за което пиша от години. :lol: :lol: :lol:
Ей т'ва е да си от правилната страна на 'уя, а кремълофилите, ще сте вечно наебани ...
Ма, щом ви харесва ... :lol:

И кои са ако не е тайна тези кремълски глашатаи сред историците?
Ние сме Левски, Левски (София)!!!

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 03 юли 2025 00:18

THE G.A.M.E написа:Каква е "малоумната ми теза", чеки, че ми стана интересно ? :lol:
Малоумната ти теза е свързана с това, че сме арийци, понеже държавата ни се казва БългАРИЯ. Това се нарича "малоумна теза"... Всъщност думата "БългарИЯ" няма нищо общо с никакви арийци, а означава "земята на българите", понеже "ия" означава "земя". Ти дори и това не знаеш...
THE G.A.M.E написа:Б. Димитров не бил добръ историк... Ми, кои са - кремълските лайна ?
Научи се, да четеш с разбиране. Тук не става дума, дали Божидар Димитров е бил "добър историк", а че той не е специалист по темата за произхода ни. По тая логика дай да чуем мнението и на разни османисти относно периода на социализма, примерно. Доколкото знам Димитров е специалист по темата за османският ни период, а не за ранното средновековие. Сега разбра ли?
THE G.A.M.E написа:Нема "славянско участие" във формирането на България, няма и "слАвянски букви", нито култура, нито нищо.
Пак да повторя, че за теб няма. Говорим за хора, които са прочели повече от нито една книга през живота си. Искаше ми източници за славяни - дадох ти. Ти твърдеше до преди няколко седмици, че имало източници и за българи преди раждането на Спасителят. Накрая взе да даваш назад... Кво има да коментираме повече?! Ти си тотално несъстоятелен... даже не умееш и да водиш някакъв спор, какъвто и да било.
THE G.A.M.E написа:Тоест, бавно, но славно България къса със сибирстанската сган. :lol:
Толкова бавно и славно къса със "сибирстанската сган", че още говорим на славянски език.
THE G.A.M.E написа:Пък съм бил "палячо"... Палячо, ама става точно това, за което пиша от години.
Абсолютен палячо. Да не употребявам и по-тежки епитети...
Der Schmarotzer написа:И кои са ако не е тайна тези кремълски глашатаи сред историците?
Само да вметна, че Божидар Димитров твърдеше и че Кирил и Методий били българи, казвали се Църхо и Страхота. А Играта се уповава освен на него и на оня, дето в YouTube обясняваше, че сме изнасяли водопроводни тръби за Римската империя. Мисля, че това е твърдение на Спароток...

Донякъде е тъжно...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 юли 2025 18:59

Der Schmarotzer написа:И кои са ако не е тайна тези кремълски глашатаи сред историците?
Всеки, който неглижира "пра-българският" елемент в създаването на България, битът, културата, вярата и писмеността в същата.
Обикновено тези "специалисти" твърдят, че "прабългарите" били малка-тюрко-номадска група, която "милионите славяни" претопили.
Дарвин е в грешка !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 юли 2025 19:11

Drunken_Master написа:Малоумната ти теза е свързана с това, че сме арийци, понеже държавата ни се казва БългАРИЯ. Това се нарича "малоумна теза"... Всъщност думата "БългарИЯ" няма нищо общо с никакви арийци, а означава "земята на българите", понеже "ия" означава "земя". Ти дори и това не знаеш...
Ами то нема особено-много Държави в света, чиито име, на собственият им език, обозначава терминът Ария, като произход.
Прародината ни е Ариана, с какво лично ти свързваш тази историческа област ?
Ар означава ХОРА/ЧОВЕЦИ, Бал/Бол/Бъл ( междудругото, само ние можем да произнесем името си БЪлгария, при всички останали ( включително и така-наречените "славяни" ) ... Това е НЕвъзможно.
Та, Бал/Бол/Бъл, означава Големите-Високите-Великите.
Това го има дори в "Магурата", но... Вероятно сега разбираш. :lol: :lol: :lol:
Drunken_Master написа:Пак да повторя, че за теб няма. Говорим за хора, които са прочели повече от нито една книга през живота си. Искаше ми източници за славяни - дадох ти. Ти твърдеше до преди няколко седмици, че имало източници и за българи преди раждането на Спасителят. Накрая взе да даваш назад... Кво има да коментираме повече?! Ти си тотално несъстоятелен... даже не умееш и да водиш някакъв спор, какъвто и да било.

И аз мразя да се повтарям ...
Историята, НЕ Е точна наука.
Имаш някакви събития, описани от някакви хора, или пък артефакти от археологията, или пък друг тип научни данни ( примерно ДНК-ТЕСТОВЕ ) ... Всичко това, не ти дава никакви 100 %-ви отговори.
Дава ти само някакво поле за "изява", за размисъл, за тълкуване ...
От там, всяка нормална Държава и Нация, трябва да се стреми да тълкува ( облъчва ) населението си, с най-добрите "теории", както за Държавността, така и за самочувствието на Нацията си.
Нема нищо "славно" в това, да си "славянин".
Смятам, че около 90 % от средновековните хронисти са съгласни с това.
Дарвин е в грешка !

Image Image

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2025 19:16

THE G.A.M.E написа:Ами то нема особено-много Държави в света, чиито име, на собственият им език, обозначава терминът Ария, като произход.
Извинявай... В Германия също са арийци, що държавата им не завършва на "АРИЯ"? Кво ти е обяснението? Що се казва ГерманИЯ, а не ГермАРИЯ? Титане на историческата мисъл?
THE G.A.M.E написа:Всичко това, не ти дава никакви 100 %-ви отговори.
Правилно, да. Няма да вярваме на Теофан, Теофилакт, Никифор, Прокопий и прочее дето са го преживяли това, а ще вярваме на Дъ Гейма от форума на ГОНГ, който дори не знае елементарни факти от нашата история...
THE G.A.M.E написа:От там, всяка нормална Държава и Нация, трябва да се стреми да тълкува ( облъчва ) населението си, с най-добрите "теории", както за Държавността, така и за самочувствието на Нацията си.
Ааааааааааааааа... Яснооооо! Т.е. да правим като македонците?
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 04 юли 2025 19:25

Drunken_Master написа:Извинявай... В Германия също са арийци, що държавата им не завършва на "АРИЯ"? Кво ти е обяснението? Що се казва ГерманИЯ, а не ГермАРИЯ? Титане на историческата мисъл?

Еми Българ-ия, а не Бълг-ария, ние наричаме себе си българ-и, а не бълг-и, то принципно е очевидно и без да си голям историк :lol: .
[offtopic][/offtopic]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 04 юли 2025 19:27

Единия твърди, че сме били от някакво съзвездие и сме били първият народ (ЕМИНЕМ), а другият поства клип, в който ни се обяснява, че българите произвеждали водопроводни тръби за Римската империя... Много е спаднало нивото, очевадно...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”