Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот rhaegar » 30 юни 2025 08:19

Drunken_Master написа:Аз не вдявам, кво общо имат засяти дръвчета с факта, че е измамник!? Той и Марешки обещаваше по-евтини лекарства, ама кел файдЪ (на чист български)!?

Не че държа да защитавам точно Марешки, ама понеже съм бил вътре в тоя филм ще кажа, че докато беше в парламента неговите аптеки бяха категорично най-евтините. Доколкото помня и бензиностанциите също. Сега, че се правеше на шут с искане да приемат някакви невъзможни закони за безплатни лекарства на пенсионери и деца-от които най-много се изкарва-е ясно, ама поне ниски цени държеше.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 30 юни 2025 10:43

Като допълнение, познавам го човека лично. Общо взето го интересува да има пара за купони и жени. Че има някоя друга схема при Марешки, има, но нито ходи да рекетира и заплашва други хора, нито им краде бизнесите, нито пък си е създал секта, да го боготвори.

Имам и роднина аптекарка при него, като цяло е коректен работодател.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 30 юни 2025 11:08

Thsmith написа:Задавате му въпроси "от къде са парите". Нещо, което той няма как да знае, а и не е длъжен. Принципно никой не е длъжен да дава обяснения как е извършил дадена сделка на обществото.
На нас не ни пука откъде конкретно са му парите, питаме го общо-взето, как гласуваш за един човек, който е със съмнителен бизнес... Отговор естествено няма, няма и да има. И то от човек, който... направо ни надува главите тук за "Величие" и как се борили с мафията...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 30 юни 2025 11:16

Soulen написа:

Не мисля че заплатите на фармацевтите и останалия персонал ги определя той лично, по-скоро дава бюджет на разните регионални мениджъри и те се оправят. На повечето фармацевти е въпрос на договорка, поне при нас не е имало стандарт на заплатите. Тези на оператори и касиери бяха по-скоро ниски, но пак ще кажа-надали лично той е казал какви пари да се дават. Но-и това е много важно-датата за заплата беше 25-то число. Никога, ама абсолютно никога не е имало закъснение на парите. Ако се пада уикенд, ще се преведат по-рано, но не и в понеделник. Ако се пада празник (Коледа ясно, но Великден и т.н)-винаги ще са по-рано. Ако си показал че си съвестен и имаш нужда от някой бонус лев-не знам на някой да е отказано да вземе 1-2к например и да ги върне за няколко месеца, без лихви и филмарщини.
Както във всяка фирма е имало и проблеми, но като работник мога да кажа че съм по-скоро доволен от времето си там.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 30 юни 2025 11:27

rhaegar написа:
Soulen написа:

Не мисля че заплатите на фармацевтите и останалия персонал ги определя той лично, по-скоро дава бюджет на разните регионални мениджъри и те се оправят. На повечето фармацевти е въпрос на договорка, поне при нас не е имало стандарт на заплатите. Тези на оператори и касиери бяха по-скоро ниски, но пак ще кажа-надали лично той е казал какви пари да се дават. Но-и това е много важно-датата за заплата беше 25-то число. Никога, ама абсолютно никога не е имало закъснение на парите. Ако се пада уикенд, ще се преведат по-рано, но не и в понеделник. Ако се пада празник (Коледа ясно, но Великден и т.н)-винаги ще са по-рано. Ако си показал че си съвестен и имаш нужда от някой бонус лев-не знам на някой да е отказано да вземе 1-2к например и да ги върне за няколко месеца, без лихви и филмарщини.
Както във всяка фирма е имало и проблеми, но като работник мога да кажа че съм по-скоро доволен от времето си там.

Аз това говоря де, че не е имало бавене на заплати или някакви нерегламентирани щуротии. Затова и нямам кой знае колко против подобни бизнесмени, които си въртят някакви схеми, с които ощетяват държавата на дребно, но не гледат да унищожават конкуренцията силово или пък да си експлоатират служителите.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 30 юни 2025 13:06

Ивелин Михайлов е на 47г Една възраст където ако си умен и предприемчив вече ще си натрупал солидни капитали.
То хора бачкащи на полето във Франция от 15 години вече имат спестени по над половин милион лева.
Мой голям приятел е на 44г и има над два милиона, а бизнеса му е далече от партии, политики, мутри и т.н.

Признавам си, че поради факта, че е младолик си мислех, че Михайлов няма 30 години.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 30 юни 2025 17:52

delqnski47 написа:
ivan56 написа:
delqnski47 написа:
ivan56 написа:Тоя филм с регулиране на цените го играха в Унгария с Орбан. Резултата, инфлация до небесата и най-естественото липса на регулираната стока.
Много искам някой(като Делянски примерно) да обясни, как ще глобят някой за спекула.

Ами ако всички вдигнат едновременно цените в некризисен период (подчертавам много дебело) това не е нормално пазарно поведение и започва разследване дали има договорка между конкуренцията. После единия няма да си начисли глобите и ще спечели всичките клиенти за сметка на другия тарикат. Освен това глобите ги правиш тип БФС - да са жълти стотинки за големите клубове. Хем така, хем така. И когато алчния си начисли 10 стинки отгоре на продуктите над средната пазарна цена, ще загуби след тва много повече щот клиентите ще отидат при другия, който е поел жълтите стотинки глоба и ще си избие всичко. Разбра ли сега как? При пазарите спекуланта губи в 90% от ситуациите дългосрочно. Но въпреки това спекуланти пак има, защото тях ги движи алчността (пазарите се движат от алчност, страх и междинен вариант)
Заради това е и забранено да изкупиш цял сектор, например. Трябва да имаш конкуренция, това е. Това е свободния пазар и така се създава прогрес - да имаш конкуренция за да се развиваш (или да отпаднеш), а не да монополизираш.

Първо и най-важно е за кво ще го глоби.
Няма определение за спекула в България.
Толкова глупости скоро на едно място не бях чел.
Имаш ли са на идея, как една стока влиза в една голяма търговска верига(говорим предимно за храни, защото там се очаква спекула(каквато и да значи това) с цените.
Големите винаги мачкат малките, така е било и така ще бъде.
Тия "10 стинки" той ще си ги вземе от доставчика и ще намали неговата печалба, ако си мислиш, че "големия" ще плаща за глупостите на държавата си много далеч от истината

Да, да, точно така ще стане и в един слънчев ден доставчика ще спре да работи с него, защото свободния пазар регулиран от държавата да е такъв, а не да е монополизиран, ще му даде по добри условия някъде другаде.

Свободен пазар-регулиран от държавата :lol:
Продължаваш с глупостите на кг.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 30 юни 2025 17:55

Drunken_Master написа:
favaca8888 написа:Аз съм против да влезем сега,докато не се сложи ред.
На мен ми е чудно, Явор Дачков що е изплискал легена през последните дни...? Постове във Фейсбук от типа на "по-добре да не взимаме ние решенията", после ги изтрил... някакви ей такива. Да не би причината да е щото преди няколко месеца му спряха канала в YouTube и да е обърнал вече гъзицата. Щото, за какво каниш в канала си дебил като Атанас Пеканов? Нито аудиоторията му ще го гледа, нито пък е някакъв капацитет и някой да си каже "Е, има право, мамка му!"...

Защото Дачков е политическа корва, но дебелите си го харесвате. Естествено като пее във вашият хор.
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 30 юни 2025 18:10

Soulen написа:Като допълнение, познавам го човека лично. Общо взето го интересува да има пара за купони и жени. Че има някоя друга схема при Марешки, има, но нито ходи да рекетира и заплашва други хора, нито им краде бизнесите, нито пък си е създал секта, да го боготвори.

Пишем му още един плюс, че налепи големите шамари на Копейкин, като тоя му се правеше на голяма работа и Марешки излита в Космоса, спрямо тия прости схемаджии.
Drunken_Master написа:

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 юни 2025 18:27

rhaegar написа:
Drunken_Master написа:Аз не вдявам, кво общо имат засяти дръвчета с факта, че е измамник!? Той и Марешки обещаваше по-евтини лекарства, ама кел файдЪ (на чист български)!?

Не че държа да защитавам точно Марешки, ама понеже съм бил вътре в тоя филм ще кажа, че докато беше в парламента неговите аптеки бяха категорично най-евтините. Доколкото помня и бензиностанциите също. Сега, че се правеше на шут с искане да приемат някакви невъзможни закони за безплатни лекарства на пенсионери и деца-от които най-много се изкарва-е ясно, ама поне ниски цени държеше.

Да, помня опашките пред аптеките му. Дори май писах тук, че хорицата с малките доходи печелеха от него и аптеките и затова гласуваха за него. Но гербулякът и ББ го държаха с нещо , за да е резервен вариант при крехкото стаукво в парламента със шкембе-войводата с торбичка била. За кого ли гласуват сега неговите избиратели. Щото 3-4 гаменски партии се народиха.

Върни се в “Свободна зона”