История на света
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Drunken_Master
- Контакти:
Re: История на света
Правил си ми оная работа. Ти елементарни неща не знаеш, ай не ме занимавай. И 300 пъти въртиш едни и същи неща...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Какво значи "въртя едни и същи неща" ... ?
Ми то нема отговори бре !
Като нема отговори, се задават въпросите, и същите, ще си чекат отговорите !
То не става "ние сме решилЕ, да има славяни".
Кога ?
Що сърбите не се самонаричат "славяни" до към 15-ти век ?
Да не говорим, че "изконни славяни", именно като сърбите, поляците, чехите и т.н. въобще не вдяват и не използват "славянската писменост" !
Що бре ??
Да не говорим, че единствените "доказателства", относно евентуален "етноним" за "славяни", идва точно от нашите земи.
Ест, трябват известни транскрипции, но по сръбско, чешко, хърватско, полско и т.н. нема наименования сКлави, сКлавини, славИни, слОвени, сКлавОни и т.н.
Що ?
Преди да тръгнеш да категоризираш възможностите и познанията ми, погледни се какъв си исторически оръфляк !
Ми то нема отговори бре !
Като нема отговори, се задават въпросите, и същите, ще си чекат отговорите !
То не става "ние сме решилЕ, да има славяни".
Кога ?
Що сърбите не се самонаричат "славяни" до към 15-ти век ?
Да не говорим, че "изконни славяни", именно като сърбите, поляците, чехите и т.н. въобще не вдяват и не използват "славянската писменост" !
Що бре ??
Да не говорим, че единствените "доказателства", относно евентуален "етноним" за "славяни", идва точно от нашите земи.
Ест, трябват известни транскрипции, но по сръбско, чешко, хърватско, полско и т.н. нема наименования сКлави, сКлавини, славИни, слОвени, сКлавОни и т.н.
Що ?
Преди да тръгнеш да категоризираш възможностите и познанията ми, погледни се какъв си исторически оръфляк !
- Drunken_Master
- Контакти:
славяни
Виж сега... аз знам, че много те бърка по дупката факта, че си славянин, ама специално темата за славяните сме я предъвквали и предъвквали и абсолютно всеки път ти ставаш все по-смешен и по-жалък... Ти дори не си наясно едновремешните хронисти какво са писали, тръгнал да ми коментира произход на българите. Относно самонаричането, колкото пъти и да питаш, толкова пъти и ще ти давам за пример "За буквите" (О'Писменех) на Черноризец Храбър, където става пределно ясно, че населението тук е славянско. Ти ми говориш за някакви "роби". Ми, много странно... щото ако заместиш "славяни" с "роби" в текста, няма да има абсолютно никаква логика.THE G.A.M.E написа:Ми то нема отговори бре !
И като не използват славянската писменост, що реши, че не са "славяни"? Те монголите пък я използват, ама също не са? Това е свързано с католицизма. Освен това сърбите използват славянската писменост, не знам, що реши, че не я използват, ама бисерите ти като цяло край нямат.THE G.A.M.E написа:Да не говорим, че "изконни славяни", именно като сърбите, поляците, чехите и т.н. въобще не вдяват и не използват "славянската писменост" !
Виж сега... аз мисля, че над 300 пъти ти писах, че трябва доста така да се ограмотиш, преди да тръгнеш на някакъв исторически спор с мен. Източници за славяни на Балканите - бол. БОЛ! Само за гледащият клипове, в който се говори, че българите произвеждали водопроводни тръби за Римската империя, такива източници/извори няма.THE G.A.M.E написа:Ест, трябват известни транскрипции, но по сръбско, чешко, хърватско, полско и т.н. нема наименования сКлави, сКлавини, славИни, слОвени, сКлавОни и т.н.
Недей, че ще взема много да се засегна от теб.THE G.A.M.E написа:Преди да тръгнеш да категоризираш възможностите и познанията ми, погледни се какъв си исторически оръфляк !
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Кой и кога е описвал "славяните", че нещо не се сещам ? :lol:Drunken_Master написа:Виж сега... аз знам, че много те бърка по дупката факта, че си славянин, ама специално темата за славяните сме я предъвквали и предъвквали и абсолютно всеки път ти ставаш все по-смешен и по-жалък... Ти дори не си наясно едновремешните хронисти какво са писали, тръгнал да ми коментира произход на българите. Относно самонаричането, колкото пъти и да питаш, толкова пъти и ще ти давам за пример "За буквите" (О'Писменех) на Черноризец Храбър, където става пределно ясно, че населението тук е славянско. Ти ми говориш за някакви "роби". Ми, много странно... щото ако заместиш "славяни" с "роби" в текста, няма да има абсолютно никаква логика.
Пада огромна битка и пропаганда между немската и руската публицистика, кои да са по-високи, руси и "синеоки", измежду арийците и "славяните". :roll: :lol: :lol: :lol:
Ми, нищо синеоко, скандинавско-бЕло и русо немам в себе си. :? :mrgreen:
За сметка на това имам правилен череп, за разлика от кухите квадратни "славянски" кратуни ... :lol:
Остава "душата" ми да е славянска, но с оглед на това, че ги смятам за нисша раса и боклуци ( както е според римляните и всички обитатели в онази епоха ) надали и в това отношения съм "славянин" ... :|
"За буквите" вече се обсъди, нито е ясно кой е авторът, нито епохата, нито транскрипцията е правилната.
Ще питаш - Що преводът да не е коректен ?
Щото никой-никога не е давал определение за "славяни".
Както писАх, това е късен термин, относно национална идентичност.
До преди това терминът идва от slav's, всички знаем какво ознава. Колкото и да ти се иска, да е друго, на Римляните не може да се заповядва. Има близко произношение във въпросното произведение, но и там е далеч от това, да се посочва даден народ.
Отделено имаме ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, че ако бехме "славяни", никога нямаше да имаме Държава.
И това е ДОКАЗАН ФАКТ !
Преди България, "славяните", никога не са имАли Държавност.
А както знаем, БЪЛГАРИТЕ, не сме "славяни".
И никога не сме ставали.
П.С.
Междудругото, що всички "славяни" ни мразят, не миЙ особено ясно ... :cry:
Да не е щото сме ги тъпкалЕ и мачкалЕ, където и когато ги хванем ?? :roll: :lol: :lol: :mrgreen:
- Drunken_Master
- Контакти:
Някога да съм твърдял, че славяните идват от Индия?THE G.A.M.E написа:Ми, нищо синеоко, скандинавско-бЕло и русо немам в себе си. :? :mrgreen:
Добре, де. Коя е правилната транскрипция? Конкретно...THE G.A.M.E написа:"За буквите" вече се обсъди, нито е ясно кой е авторът, нито епохата, нито транскрипцията е правилната.
Мхм. И за какво тогава говорят хронисти като Теофан, като Теофилакт, като Прокопий, като Никифор, като Йоан Ефески и още една дузина други, за които съвременните историци ги дават за доказателство за наличие на славяни на Балканите?THE G.A.M.E написа:Както писАх, това е късен термин, относно национална идентичност.
Термин "slav's"? А "вендите" как ги навързваме с робството?THE G.A.M.E написа:До преди това терминът идва от slav's, всички знаем какво ознава. Колкото и да ти се иска, да е друго, на Римляните не може да се заповядва. Има близко произношение във въпросното произведение, но и там е далеч от това, да се посочва даден народ.
Така е, да. То няма никакви славянски държави по света.THE G.A.M.E написа:Отделено имаме ДОКАЗАТЕЛСТВОТО, че ако бехме "славяни", никога нямаше да имаме Държава.
И това е ДОКАЗАН ФАКТ !
Преди България, "славяните", никога не са имАли Държавност.
А както знаем, БЪЛГАРИТЕ, не сме "славяни".
И никога не сме ставали.
Кой пък те мрази теб специално? Обикновено хората ти използват огромният капацитет за забавление... Просто не предизвикваш никакви отрицателни чувства у никого.THE G.A.M.E написа:Междудругото, що всички "славяни" ни мразят, не миЙ особено ясно ... :cry:
Да не е щото сме ги тъпкалЕ и мачкалЕ, където и когато ги хванем ?? :roll: :lol: :lol: :mrgreen:

-
Българите имам на предвид, Андрешко, българите.Drunken_Master написа:Кой пък те мрази теб специално? Обикновено хората ти използват огромният капацитет за забавление... Просто не предизвикваш никакви отрицателни чувства у никого.
А че кравешката ферма, наречена русия, си има фенове, е вън от съмнение.
Drunken_Master написа:Някога да съм твърдял, че славяните идват от Индия?
Всички идват в Европа от "онея" земи, Андрешко. :lol:
Казах ти, да не влизаш в тежки-исторически спорове, с хора, с над 3 вагона книги зад гърба си.
Drunken_Master написа:Така е, да. То няма никакви славянски държави по света.
Всички се пръкват, след като България, първо се разправя с хазаро-тюркската измет, след това с братчедите от Авария, и последно с Рим.
До преди това, "славянски княжества--държавност" - нъцки. :lol:
Поне за т'ва тря'аше да са благодарни тея копелета ...
>Но Бог Вижда<
/ Кана'Сюбиги Омуртаг /
Drunken_Master написа:Добре, де. Коя е правилната транскрипция? Конкретно...
На малоумен ли сЪ пра'Йш ??
Какво пишат Римляните, как наричат тая пикоч ?
Говорят за разнородна паплач, за какво друго ?Drunken_Master написа:Мхм. И за какво тогава говорят хронисти като Теофан, като Теофилакт, като Прокопий, като Никифор, като Йоан Ефески и още една дузина други, за които съвременните историци ги дават за доказателство за наличие на славяни на Балканите?
За "цивилизация" ? ... :lol: :lol: :lol:
"Славянска Цивилизация"... Т'ва звучи, като аборигенска, такава.
- Drunken_Master
- Контакти:
Кви вагони с книги, ти през живота си не си прочел и една. Освен това, тук визирам, че ти идваш от Индия. Тънък намек за произхода ти, ама както обикновено пак не загря... Карай, не ти е първият случай.THE G.A.M.E написа:Казах ти, да не влизаш в тежки-исторически спорове, с хора, с над 3 вагона книги зад гърба си.
Мхм. И пращаме водопроводни тръби на Римската империя, нали? Между другото, кои са източниците, че имало българи и преди Христа? Така и не разбрах...? Щото го твърдиш, поне си защити тезата. В Библията да няма някакви наченки, че и Исус Христос е от българският род "Дуло"?THE G.A.M.E написа:Всички се пръкват, след като България, първо се разправя с хазаро-тюркската измет, след това с братчедите от Авария, и последно с Рим.
Тъй? А Черноризец Храбър какво визира в "За буквите"? Още колко време смяташ, да избягваш въпроса ми? Конкретно какво визира? Не са "славяни"? Какво са? Роби? Цигани? Сливналии? Арийци? Съфорумци от ГОНГ?THE G.A.M.E написа:Говорят за разнородна паплач, за какво друго ?

-
Drunken_Master написа:Мхм. И пращаме водопроводни тръби на Римската империя, нали? Между другото, кои са източниците, че имало българи и преди Христа? Така и не разбрах...? Щото го твърдиш, поне си защити тезата. В Библията да няма някакви наченки, че и Исус Христос е от българският род "Дуло"?
Веднъж ти пуснАх едно изследване на Петков от БТВ, беше още преди години, и до колкото си спомням, ти го отрече, че понеже Сорос бил платил ...
Айде пак.
https://www.youtube.com/watch?v=5hh_kOSuPOo
https://www.youtube.com/watch?v=dKZ1Gn8S31U
Е т'ва е, да се налага да се обясняваш като ученичка. :lol:Drunken_Master написа:Кви вагони с книги, ти през живота си не си прочел и една. Освен това, тук визирам, че ти идваш от Индия. Тънък намек за произхода ти, ама както обикновено пак не загря... Карай, не ти е първият случай.
ПовЕрвай ми, чудесно разбирам полюциите ти. :lol:
Ма, ти хич не вдяваш какво ти пее радиото... Кое е НЕ ясно от това ...
THE G.A.M.E написа:Всички идват в Европа от "онея" земи
Еееее богУ, нЕк'Ъв "сливенски циганин", да знае за миграциите от Евразия и обратно, и пак и пак към Европа, тоест, да те мачка лошо на тема история... Наистина ти е тежко, брато. :lol:
Мене, ако нЕкъв славянски пикоч, ме надвие в каквото и да било, ще се самообеся, чесТнУ. :roll: :lol: :lol: :lol:
Т'ва 'ше е бахти срамЪ ...
Вкарай малко аналитична мисъл де.Drunken_Master написа:Тъй? А Черноризец Храбър какво визира в "За буквите"?
Предполагам, знаеш какво е анализ ?
Предполага се, че "Черноризеца", е добре запознат с римските хроники, и би било дебилно, да свързва своето племе, с роби-измет.
Тъй че, имам "Буквите на слОвените", не на слАвяните, щото такова понятие като "слАвянска народност", не е било известно на хронистите.
> В началото Бе СлОвото < ...
- Drunken_Master
- Контакти:
Къв Сорос? Кой ще плаща на тоя палячо? Човека очевидно не е с всичкият си, само баламите му вярват...THE G.A.M.E написа:Сорос бил платил ...
Разбираш ми оная работа, ти си един от най-бавните в тоя форум...THE G.A.M.E написа:ПовЕрвай ми, чудесно разбирам полюциите ти. :lol:
Мхм. Доколкото си спомням, при последните ни опити за "дискусия" твърдеше, че имало извори за българи преди раждането на Исус Христос, ама кои са точно, нямаше никакво понятие. После ми цитира изследваният на някакъв, дето даже не беше и историк. То такова "мачкане", че направо свят ми се завива...THE G.A.M.E написа:тоест, да те мачка лошо на тема история... Наистина ти е тежко, брато. :lol:
Т.е. "хората на словото" не могат, да четат?THE G.A.M.E написа:Тъй че, имам "Буквите на слОвените", не на слАвяните, щото такова понятие като "слАвянска народност", не е било известно на хронистите.
> В началото Бе СлОвото < ...

"Прочее преди "хората на словото" нямаха книги, но бидейки езичници, четяха и гадаеха с черти и букви..."

Голямо "мачкане", голямо нещо...
Между другото, кво стана с източниците за наличието на българи преди раждането на Бог?

-
Вярват му БЪЛГАРИТЕ, а кремълските кОври подсмърчате от страни, с лайняната "славянска теория", дето никой не признава.Drunken_Master написа:Човека очевидно не е с всичкият си, само баламите му вярват...
Казах ли ти аз още преди години, че Азбуката ще стане Българска и 24-ти Май вече нема да е "празник на славяните", под каквато и да в форма ? :lol:
Ей-така ще бъдете газени всички кремълски поклоници, докато почнете да храчите кръв.
Наистина си тъп на ГЪЗ и въобще не можеш да вденеш, че не са вземани никакви букви от нЕкви "словени", а са създадени, след което въпросните, "безсловесни", вече могат да четат и разбират СлОвото.Drunken_Master написа:Т.е. "хората на словото" не могат, да четат? Изображение Буквите на "хората на словото"?
Къде са източниците, където "славяните" заявяват гордо, че са "славяни" ?
Айде, чакам сръбски, руски, полски или чешки такива ?
Drunken_Master написа:Мхм. Доколкото си спомням, при последните ни опити за "дискусия" твърдеше, че имало извори за българи преди раждането на Исус Христос
Естествено, че има, но си куха гъдулка и немаш интелект, да ги осмислиш.
https://www.youtube.com/watch?v=5hh_kOSuPOo
https://www.youtube.com/watch?v=dKZ1Gn8S31U