Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ReBorn1982 » 17 юни 2025 11:57

Soulen написа:Афганистан пък кога им е бил съюзник? Те влизат, за да овладеят столицата и инсталират пионка. След като става нерентабилно да са там, просто ги изоставят.

Имам предвид режима в Афганистан, който беше монтиран от САЩ и пазен от тях 20 години. Накрая САЩ казаха "изнасяме се, оправяйте се" и ония паднаха още преди да са се изнесли. Което си беше огромно предателство, щото тия служиха на САЩ толкова години, а накрая бяха хвърлени в лапите на брадатите сектанти.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 17 юни 2025 12:00

Мани майтапа, ама Иран май наистина ще покажат зъбки. Бомбили са щабквартирата на МОСАД, складове-младове... центъра на Тел Авив... А в "политкоректните" медии твърдяха, че израелското ПВО имало 95% успеваемост. То много бомби ще са метнали значи от другата страна... Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 17 юни 2025 12:05

Drunken_Master написа:Не аз като прочетох, че Израел имали велика армия, направо ми идеше да си изплюя кафето от смях. Тия една година се мъчеха в Газа, при положение, че избиха повече цивилни отколкото военни. Бахти болните хора... Изображение

Тях ги спасява това, че нямат директна граница с Иран и затова в момента имат преимущество.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 юни 2025 12:07

Drunken_Master написа:Не аз като прочетох, че Израел имали велика армия, направо ми идеше да си изплюя кафето от смях. Тия една година се мъчеха в Газа, при положение, че избиха повече цивилни отколкото военни. Бахти болните хора... Изображение

Израел имат страхотно разузнаване и специални служби (макар че проспаха 7-и октомври 2023-а, което е същият колосален гаф като на Иран сега), много силни ВВС, но армията им е гола вода.

Ако не са Мосад/Шин Бет и ВВС, Израел отдавна нямаше да съществува. Та провалът в Газа не е никак изненадващ, това са 2 години вече.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 юни 2025 12:39

ReBorn1982 написа:
Soulen написа:Афганистан пък кога им е бил съюзник? Те влизат, за да овладеят столицата и инсталират пионка. След като става нерентабилно да са там, просто ги изоставят.

Имам предвид режима в Афганистан, който беше монтиран от САЩ и пазен от тях 20 години. Накрая САЩ казаха "изнасяме се, оправяйте се" и ония паднаха още преди да са се изнесли. Което си беше огромно предателство, щото тия служиха на САЩ толкова години, а накрая бяха хвърлени в лапите на брадатите сектанти.

Точно де, пионки. Какво означава предателство? Предаваш самия себе си ли?

Дори Украйна не е точно със статут на съюзник. Легално няма никъде черно на бяло написано да имат накакво споразумение с НАТО или САЩ. Единствения съюзник на САЩ са Израел.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 17 юни 2025 12:42

ReBorn1982 написа:
tmanolov написа:
bubka написа:
Принципно Русия и Израел са в добри отношения, въпреки цялото замесване на Русия с Иран. Израел например не се намесиха почти по никакъв начин във войната с Украйна.

Само даде едни Пейтриъти, и то не малко количество, според израелския посланик в Украйна, та не екато да не са дали нищо. Просто Русия е слаба и всички я гаврят. И с право

Нищо не са давали, Израел постепенно снема от въоръжение старите си Пейтриъти (те сега имат своя по-добра система), САЩ ги взе обратно и ги даде на Украйна. Истината е, че местният посланик в Украйна се е понатегнал малко, за да се хареса, та го изкарва все едно те са ги дали лично.

Истина е, че Израел и Русия имат от много години негласно споразумение и не се закачат един друг нищо че подкрепят различни интереси в региона. Затова и Израел е толкова сдържан по отношение на войната в Украйна и се държи напълно неутрално. По същия начин сега Русия е адски сдържана при войната на Израел срещу Иран.

Аха, звучи ми като "нито един патрон за Украйна" на стрина Курни :) Явно са дали и са нарушили споразумението (да, и аз съм забелязал, че имаха такива неща), а от Русия за пореден път няма нищо като реакция, т.е. олекват много, ама много. И то не от вчера, обаче това си е техен проблем, да се оправят
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 17 юни 2025 13:01

https://news.bg/int-politics/izraelski-tankove-ubiha-51-palestintsi-chakashti-kamioni-s-pomosht-v-gaza.html

Ето това е геноцид. Абсолютен геноцид. Не онова в Косово или Украйна.

Разбира се, Запада е напълно сляп и няма никакви проблеми с това Израел да трепе наред каквото му скимне.

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 17 юни 2025 13:43

Drunken_Master написа:Мани майтапа, ама Иран май наистина ще покажат зъбки. Бомбили са щабквартирата на МОСАД, складове-младове... центъра на Тел Авив... А в "политкоректните" медии твърдяха, че израелското ПВО имало 95% успеваемост. То много бомби ще са метнали значи от другата страна... Изображение

Мисля че не е точно щабквартирата,а на 1-2 км. И все пак показват като че ли повече зъби макар че днес пак са им избомбили поредния генерал. :lol: Аз не знам тея хора останаха ли с генерали. :lol:
П.П. Вчера четох, че и на Израел са ударили някой от техните ама само един.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 17 юни 2025 13:47

Брутална ефективност. Печелиш война срещу противник с 90 милиона население, а даваш някакви символични жертви. 10-15 човека сигурно са умрели в Израел. Даже и хиляда да станат, нищо не е пред това да унищожиш най-големия си враг в региона. Същевременно и цивилните жертви в Иран са минимално количество, общо взето като думнат жилището на някой генерал и заминават и съседите и семейството му.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 17 юни 2025 14:07

Soulen написа:Брутална ефективност. Печелиш война срещу противник с 90 милиона население, а даваш някакви символични жертви. 10-15 човека сигурно са умрели в Израел. Даже и хиляда да станат, нищо не е пред това да унищожиш най-големия си враг в региона. Същевременно и цивилните жертви в Иран са минимално количество, общо взето като думнат жилището на някой генерал и заминават и съседите и семейството му.

така е, много са ефективни - комбинация от пълна доминация в небето, достатъчно долари и отлична агентурна мрежа. Но не мисля, че с това, че са убили 10-15 генрала, ще спечелят войната - война се печели като тази в Газа, а именно само и единствено с етническо прочистване, което, само ще признаеш, е невъзможно с Иран. Апропо, другарят Путлер също мина на тази тактика, след явно се абасра с "прецизните" удари в началото и не успя да смени режима - вода и олио не се смесват :mrgreen:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Върни се в “Свободна зона”