Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nghcvth

Re: Тема за политика - България

Мнениеот nghcvth » 11 юни 2025 12:38

THE G.A.M.E написа:Ми, аз кЪт' пиша, че най-логичното нещо ( дали е било най-умното, не споря ) ... В края на Балканската Война бе, да нападнем така-наречените ни "съюзници", нЕкои викат - сакън ! "ма, кЪ може, теС толко' готини наши "съюзници", да им забием нож в гърба ... :lol:

Да, толкова е било логично, че вместо да си затвърдим контрола над новите територии ги губим почти всичките, тръгвайки на война срещу 4 държави едновременно. Фердинанд трябва не да се почита, а да бъде обявен за национален престъпник.

Dust написа:
Eminem написа:Отговорът на Гърция всеки път е един и същ - прави се ремонт. Това си е гавра.

В интерес на истината от снимки на Google maps и street идеално се вижда, че точно това се прави. Защо се прави толкова бавно дали трябва да ги съдим като се погледнем ние у нас в България колко бързо строим пътища.

Като се погледенм у нас- при нас пътят при ГКПП Рудозем- Ксанти е построен. Гърците бавят нещата. А ние, отгоре на всичко, с цялото си лизачество и простотия побързахме да удължим договора за река Места, вместо да го използваме, за да ги притиснем да отворят ГКПП-то. А въпросният депутат е задавал въпрос в Парламента по темата от който последваха някакви мъгляви отговори.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 11 юни 2025 12:42

Пътят Рудозем - граница е построен преди много време, а не е строен сега. Има само малък участък, който е новопостроен.
То и у нас много неща трябваше да са построени, но умишлено се бавят по една или друга причина.
Защо маляките да не се мотаят умишлено?
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 11 юни 2025 13:46

https://www.youtube.com/watch?v=sc2FKb_HBqo
Това ми е малко конспиративно... ама наскоро четох феноменалната книга "Един български век 1923-2023" на Баева, Денков и Дуранкев и останах шокиран от факта, че българската държава по време на ВСВ е отделяла повече средства за немският войник, отколкото за българският. Над 80 лева била издръжката на швабския войник, а издръжката на нашия била между 30 и 50 лева дневно. Баси слугинажа, баси чудото...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 11 юни 2025 14:14

Drunken_Master написа:https://www.youtube.com/watch?v=sc2FKb_HBqo
Това ми е малко конспиративно... ама наскоро четох феноменалната книга "Един български век 1923-2023" на Баева, Денков и Дуранкев и останах шокиран от факта, че българската държава по време на ВСВ е отделяла повече средства за немският войник, отколкото за българският. Над 80 лева била издръжката на швабския войник, а издръжката на нашия била между 30 и 50 лева дневно. Баси слугинажа, баси чудото...

A Колко е била на сАвеЦкия - дали е имало слугинаж?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 11 юни 2025 15:01

Ми... Принципно за тоя период се говори като за връх на държавността. Не знам... Даже втората половина на 30-те били страшен икономически подем.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
slash1912
Контакти:

Мнениеот slash1912 » 11 юни 2025 18:14

Drunken_Master написа:Ми... Принципно за тоя период се говори като за връх на държавността. Не знам... Даже втората половина на 30-те били страшен икономически подем.

Поне немския войник не е крал и изнасилвал на воля.Да не говорим за "приятелската" съвеЦка принуда да се пратят българи на фронта,само за да не ни признаят после за съвоюваща страна...
[rimg]https://media.giphy.com/media/TGLJSYDmVQAqZsVPYN/giphy-downsized.gif[/rimg]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 11 юни 2025 20:53

Ако не бяхме пратили войници на фронта, можеше и да не си запазим териториалната цялост след войната. Не забравяй, че Гърция и Югославия предявяват големи претенции, подкрепяни от англо-американската измет, но единствено застъпничеството на Сталин ни спасява.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 12 юни 2025 13:36

slash1912 написа:
Drunken_Master написа:Ми... Принципно за тоя период се говори като за връх на държавността. Не знам... Даже втората половина на 30-те били страшен икономически подем.

Поне немския войник не е крал и изнасилвал на воля.Да не говорим за "приятелската" съвеЦка принуда да се пратят българи на фронта,само за да не ни признаят после за съвоюваща страна...

СССР не ни е признал за съвоюваща страна? Правилно ли прочитам?
Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 12 юни 2025 15:38

ReBorn1982 написа:Ако не бяхме пратили войници на фронта, можеше и да не си запазим териториалната цялост след войната. Не забравяй, че Гърция и Югославия предявяват големи претенции, подкрепяни от англо-американската измет, но единствено застъпничеството на Сталин ни спасява.

И е така, и не е точно така - да, Сталин изиграва сериозна роля за сегашните ни граници - факт. За сметка на това ни изгонват от Беломорието за 0 бройки, нищо че би било от огромна полза именно на Сталин да има излаз на Бяло море през нас като прокси. Само че Сталин, колкото и да звучи парадоксално, си спазва договорките с Англия - Гърция си е тяхна, ингилизка, и не се пипа - затова и се случва последното избиване на малкото останали българи в малякия, по време на Гражданската им война, когато нашите не са имали избор и са се били рамо до рамо с маляшките комунета, за да бъдат избити до крак, щото Сталин е забранил всякаква помощ за тях през България и Югославия. За сметка на това Англия въоръжава до дупка своите и....

Та на Сталин не му е пукало за нас, поне не повече от на царя-"освободител" или сегашните брюкселски зелки - нищо лично, имал си е човекът договорки и си ги е спазвал. Чел си за Бледската спогодба, нали? Мисля, че тя достатъчно ясно показва като колко ни е опазил териториалната цялост и доколко му е пукало за нас. Не само това, на България се налагат и тежки репарации след ВСВ (ок, не като след ПСВ, разбира се) - и докато Юго комунетата демонстративно се отказват от тях (под давлението на браЦкия сесесере, разбира се), то на маляките плащаме с водите на Струма, Места и Арда. Репарациите по Струма и Места приключиха 1996, но познай какво - любимите комунета на Блян Рибенов удължиха въпросната крайно неизгодна за нас "репарация' за още 35 години! Ще кажаеш, че са комунета и са продажници - факт, ама през 2024 изтече и репарацията и на Арда - да ти подскажа ли какво стана с нея от "демократите"?

Та едни и същи безродни комунисти са всички - радавайте се, че влизаме в ЕЗ и имаме едни 10 до макс 15 години за живот и кредити на корем, преди да фалираме като маляките. И гледайте да направите пари за тези години, които да са на сигурно място, че след това не се знае какво ще се случи. Тука е така...
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 12 юни 2025 16:21

Не, аз хич не твърдя, че Сталин го е направил от много грижа за нас, бОли го грузинския чеп за България ..... просто отбелязвам един факт. Много неудобен за евроатлантиците (които са ми слабост, признавам Изображение ) .....

Върни се в “Свободна зона”