Thsmith написа:Аз гласувам само за някой, който би защитавал интересите ми и това, което разбирам за правилно.
Ами, Смити, твоята "американска мечта" се е случила вече в Българтия, която е станала прилично европейска страна с всичките ѝ кусури. Стоиш стабилно и не може разместване в парламента да те удари. Но ако това стане, както е и ставало, ще доприпкаш пръв до урните. Имам колега с високо ниво в структурата на предприятието, който гласува много рядко, ако е свободен и по-често на местните избори, защото познава хората на терен и контактува с тях. Централните дела не могат да го бутнат. Такива хора не гласуват. Преди последните избори бяхме на маса с неговото семейство и негови приятели - бизнесмен, доктор доказан, и двама инженери (единият в частно предприятие, другият на свободна практика вече). Жените им не ги знам какво бачкат. Та се оказа, че им е писнало да гласуват за старите партии и щели да пробват за новите. и това са образовани мъже, а не хлапаци от улицата. На въпроса ми защо са избрали маргинални временни партийки. Отговорът им бе единодушен и смразяващ - за кеф и да им е бъдело трудно на големите стари партии да управляват и да съставят управление. Поне половината от тях едно време са гласували за червените. В ниските слоеве на обществото картината с негласуващите няма да е по-различна.