Левски: Всичко около клуба

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

realno
Контакти:

Re: Левски: Всичко около клуба

Мнениеот realno » 05 юни 2025 10:27

rhaegar написа:Е то уж нали и тия пари, дето ще ги платят неспазващите правилото са щели да се разпределят между останалите.

Интересно ако всички си ги платят, БФС отива напред с едни 6 мелеона ли? :lol:

Те да бъдат добавка към стимула. Глобата е несигурна. Както може да 6 мил лв, така може да 0 лв.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 05 юни 2025 10:59

ElCochino написа:
icemanbg33 написа:
Eminem написа:Най-смешното е, че ако има хора, които са против това правило, те ще са първите, които ще плюят по бфс при загуба на нац. отбор.

Този пример го дадох преди няколко месеца на една госпожа дето работи в Септември от които дойде предложението:

Отиваш във фабрика в Германия където има 11 работници. Таман си стартирал работа и шефа ти казва "извинявай, има ново правило, трябва 4 от работниците ми да са немци, или ще ти плащам по-малко пари или се махай". Според теб това ще бъде ли легално със законите на ЕС?

Друг е въпроса, че насила хубост не става. Просто се слага още една бариера до шампионската титла. Една такса която поставя бедните в по-лоша позиция от колкото богатите чисто спортнотехнически.

Не съм наясно как някой може да си мисли, че това правило е адекватно.

Е, тоя шеф с 11 гастербайтери ли работи?
Иначе, комунизма не работи - един се ражда с пари, друг без стотинка в джоба. Но нас трудът ни е направил хора, та наготово не става.

Това за примера няма значение. Идеята ми беше, че в ЕС всички са с равни права, а вкарвайки такова правило ти поставяш една националност хора пред друга. Това е известно като директна дискриминация междудругото.

П.С ако трябва да ти отговоря специфично по въпроса - да, в много случаи работниците са масово имигранти, защото немците не искат да работят такава работа. В Англия (въпреки БРЕКЗИТ) е същата работа. Масово са румънци и поляци.

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 05 юни 2025 13:04

Не разбирам сравненията с работниците и воплите, че реформата е незаконосъобразна и нарушава правата на печките.
Всеки един ПФК има право да си избира "работниците", демек футболистите, без никой да му каже копче и без да има нищо противозаконно в това. По същата логика всеки един ПФК има право да си гони "работниците", когато реши, като условията за това, както и следствията, са упоменати в договора между клуб и футболист. И тука не виждам нищо противозаконно.
Не знам що се правят толкова повърхностни и грешни внушения, че видиш ли, новото правило нарушавало свободното придвижване и свободното право на труд на граждани на ЕС. Ничии права не са нарушени.
На практика, с правило или без, всеки ПФК може да си назначава и гони "работници" по всяко време и по всякакви критерии - расови, възрастови, по националност и т. н. без да се налага да се обяснява и без да погазва правила и закони, най-общо казано.
Предлагам да помислим малко и за собствената си, родна къщичка, вместо да залитаме по евроджендърастиите.
Да, покрай правилото Босман разбирам накъде биете, но дано аз да съм прав, щото в противен случай може директно да закриваме родния футбол, като започнем с националния отбор.
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

ElCochino
Контакти:

Мнениеот ElCochino » 05 юни 2025 13:48

Фактически това правило не ограничава никакви права, колкото би ограничило правата на другите да имаш поне някой джендър в екипа... Чакай, чакай...

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 05 юни 2025 13:49

Правилото за четирима българи не е дискриминация защото, всеки отбор, който не иска да го спазва, си плаща за неспазването му.
Да приемем, че правилото отиде на съд. То тогава правилото ще бъде формулирано по друг начин (спазвайки напълно законите) и пак ще влезе в сила.

realno
Контакти:

Мнениеот realno » 05 юни 2025 15:57

Имам усещането, че не клубовете ще плащат глоби на БФС, а БФС на клубовете.
Сектор Г:"Всъщност няма „сливане”,няма и „обединение”–има единствено преименуване на Литекс,.Ако за тези„привърженици” е толкова лесно да решат, че това е ЦСКА, то жалко за тях..носите..срам за истинските Армейци! Сбогом, няма да ни липсвате!"

icemanbg33
Контакти:

Мнениеот icemanbg33 » 05 юни 2025 16:40

noo написа:Правилото за четирима българи не е дискриминация защото, всеки отбор, който не иска да го спазва, си плаща за неспазването му.
Да приемем, че правилото отиде на съд. То тогава правилото ще бъде формулирано по друг начин (спазвайки напълно законите) и пак ще влезе в сила.

Окей, алтернативата на моята питанка тогава е: "Ако искаш да имаш българи във фабриката плащаш допълнителни данъци".

Пичове, ще ви издам тайна, че съм юрист и нещата които говорите просто нямат логика.

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 05 юни 2025 18:12

icemanbg33 написа:
noo написа:Правилото за четирима българи не е дискриминация защото, всеки отбор, който не иска да го спазва, си плаща за неспазването му.

Окей, алтернативата на моята питанка тогава е: "Ако искаш да имаш българи във фабриката плащаш допълнителни данъци".

Пичове, ще ви издам тайна, че съм юрист и нещата които говорите просто нямат логика.

Ти си юрист, аз съм счетоводител и затова ще ти поставя нещата по друг начин:
В една фабрика има 1000 работника. От тях 500 са членове на синдикат (кнсб, подкрепа и т.н.) Членовете на синдиката имат право на 30 дни отпуск (на основание КТД), останалите имат право на 20 дни отпуск. Нечленовете за да ползват 30 дни отпуск могат да се присъединят към КТД, но с присъединяването към КТД заплащат определена сума на синдиката.
Или отиваш в Германия да работиш. За да стане това трябва “Разрешение за работа – ЕС” на територията на Германия след осъществяването на пазарен тест.
Помисли малко и пак коментирай.

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 05 юни 2025 19:15

Дискриминация било....Ами да махаме и правилото до пет играчи извън ЕС и да напълним школата и първия отбор с африканчета. Да сложим и закон - по равно българи и чужденци във фирмите, да си затрием страната и да станем едни горди псевдотолерантни пед*ли!

Квотите за черни и лгбт не са ли дискриминационни?

drvasko98
Контакти:

Мнениеот drvasko98 » 06 юни 2025 07:03

Не знам как съществува Атлетик Билбао

Върни се в “Левски”