Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Путин наистина действа страхливо и одавна трябваше да е приключил войната. Срини Киев със земята на втората седмица и дотам. Но, тук съм съгласен, че войната се води сравнително цивилизовано с цел по- малко цивилни жертви.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
-
ReBorn1982
Днес трябваше да има Орешник върху Киев. И този път с бойни глави, не "празен", като миналия път. Но очевидно ръководството е мега страхливо.
Израел срина цяла Газа, всеки ден избива жени и деца, и няма никакъв проблем, защо Русия не действа малко по-смело срещу Украйна ??! То бива пазене на цивилните, ама те се оляха ....
Израел срина цяла Газа, всеки ден избива жени и деца, и няма никакъв проблем, защо Русия не действа малко по-смело срещу Украйна ??! То бива пазене на цивилните, ама те се оляха ....
-
ReBorn1982
tmanolov написа:Соулен, дроновете пренаписват играта, особено в морето, за сушата си трябва и малко "помощ" от платени измекяри, с каквито е пълно и двете държави.
Няма държава в света, която в момента да не е беззащитна срещу дроновете. Особено малките FPV са кошмар. Това е напълно ново оръжие срещу което никой няма решение.
Смеят се на Русия за бомбардировачите, но на фронта същите такива дронове ебaват майката на многомилионни танкове като Ейбрамс и Леопард, които се считаха за много надеждни и защитени .... т.е. тези танкове вече са напълно безполезни, без значение каква модификация са и с колко броня и технологии са натъпкани, Запада също ще трябва тотално да промени военната си стратегия и подготовка. Защото евтините дронове са напълно достъпни за целия свят.
ReBorn1982 написа:Днес трябваше да има Орешник върху Киев. И този път с бойни глави, не "празен", като миналия път. Но очевидно ръководството е мега страхливо.
Ще ги обвинят че действат несъразмерно и ще предизвикат 3св.
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България
Аз също смятам, че Урктие трябваше много по смело да действат. Имаше много поводи да ударят много по брутално, имат си и ядрени централи за да съберат нещо за изнудване ако малкия Хитлер се изрепчи. За момента тиха, но има време. Да продължават по същия начин още 10 тина години и ще съм доволен.
---
Израел извършва антитерористична операция и е в правото си да действа много, много по грубо!
---
Израел извършва антитерористична операция и е в правото си да действа много, много по грубо!
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
Sometimes democracy must be bathed in blood.
A.Pinochet[/center]
-
ReBorn1982
Правото си го определяш сам. Иначе те всички определят войните си като "анти терористични".
- Drunken_Master
- Контакти:
Между другото, искам да забележиш, "диктатора" Путин, дето избил сума ти опозионери в Русия как действа срещу своят противник във война. Нищо общо с тезата на умнокрасивите.ReBorn1982 написа:Но очевидно ръководството е мега страхливо.
Това с тоя Орешник беше някаква зверска тъпотия. Аз като излезе сводката от Военкора, че всичко било "сплашване", направо не можах, да повярвам. Тоя удар с тоя Орешник сигурно струва не знам си колко стотин милиона долара и ти думкаш противника си... без бойни глави!?ReBorn1982 написа:Днес трябваше да има Орешник върху Киев. И този път с бойни глави, не "празен", като миналия път.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
- Drunken_Master
- Контакти:
nghcvth написа:Путин наистина действа страхливо и одавна трябваше да е приключил войната. Срини Киев със земята на втората седмица и дотам. Но, тук съм съгласен, че войната се води сравнително цивилизовано с цел по- малко цивилни жертви.
Не действа страхливо, а разумно. Нека да разграничим едното от другото. Ако действа "смело", то това ще рече поне едни 100 000 - 200 000 цивилни да са избити. Много лесно ги пращате тия хора при Бандера?! Естествено, че Путин го прави чисто и просто с пропагандна цел - да се покаже, че на Русия им дреме за тия хора, че постоянно мисли за тях и т.н. Точно заради това са и тия наливания на пари в градове като Мариупол.
А от тези "руснаците станаха за смях в Украйна", направо рева... от смях. Руската армия трета година се бие с хора-договорняци срещу държава, подпомагана от Запада, която е под тотална мобилизация и която ежемесечно се допопълва с поне 30 000 (официални данни) души. Да, пак повтарям... напредват бавно, но напредват през цялото време. Няма как да се напредва явно по-бързо заради опасността от тия скапани дронове. Изключително евтини са, сглобявали ги в гаражи... Видяхме, че все им свършват ракетите, все санкциите ги смазвали... Нищо от това не излезе истина.
Украйна ударила 13 стратегически бомбардировача. Руснаците бомбят Украйна буквално всеки ден. В неделя са ударили полигон в Днепропетровск, в следствие на което главнокомандващият на сухопътните им войски си е подал оставката. Аз не омаловажавам това което ВСУ са направили, ама... това е война, по дяволите. Тия неща просто се случват.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
-
ReBorn1982
Drunken_Master написа:Това с тоя Орешник беше някаква зверска тъпотия. Аз като излезе сводката от Военкора, че всичко било "сплашване", направо не можах, да повярвам. Тоя удар с тоя Орешник сигурно струва не знам си колко стотин милиона долара и ти думкаш противника си... без бойни глави!?ReBorn1982 написа:Днес трябваше да има Орешник върху Киев. И този път с бойни глави, не "празен", като миналия път.
Не е само това. Защо спряха ударите по енергийната инфраструктура на Украйна, по едно време вървяха чудесно и укропитеците постоянно бяха с режим на електричествто .... досега можеше тотално да им е спрял тока .... и преносно, и буквално.
Наистина пипа адски меко.
Drunken_Master написа:Между другото, искам да забележиш, "диктатора" Путин, дето избил сума ти опозионери в Русия как действа срещу своят противник във война. Нищо общо с тезата на умнокрасивите.ReBorn1982 написа:Но очевидно ръководството е мега страхливо.Това с тоя Орешник беше някаква зверска тъпотия. Аз като излезе сводката от Военкора, че всичко било "сплашване", направо не можах, да повярвам. Тоя удар с тоя Орешник сигурно струва не знам си колко стотин милиона долара и ти думкаш противника си... без бойни глави!?ReBorn1982 написа:Днес трябваше да има Орешник върху Киев. И този път с бойни глави, не "празен", като миналия път.
Орешника има достатъчно кинетична енергия(скорост) да нанесе поражения и без бойна глава.Без бойна глава лети изключително бързо..10-12 Мах и е практически неуловим
Черно море-вицешампион на България за 2024г. и първи шампион на България