Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Re: Магията ЦСКА! (Всекидневна)

Мнениеот MASTER_COOL » 28 май 2025 11:05

Ти на кой отбор си фен Мастъре ? :P ;)
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 май 2025 11:06

Кво значение има всичко това? Пак ли нелепи опити за извинения?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 28 май 2025 11:06

MASTER_COOL написа:
Red_Neck написа:Друго си е да си бродирал с Локо Горна, Верея, Берое и Спартак и да се разписваш на символичните 30К евро месечно, .... без да си взимал купа.

Започвам да се чудя на кой точно заплатата не му е по мярка ....

Почти винаги съм съгласен с мненията ти. Но това сравнение не е ОК. Томаш досега беше треньор на отбори с нисък потенциал и не е толкова лесно да спечелиш купи. Въпрос и на късмет е. Както и да е - нека го махнат та да сте доволни най-накрая. :)
Дано са отминали времената , когато не знаехме как да изнесем топката и най-редовно се връщаше на вратаря да се рита на посоки и да се разчита някои да я свали към към свободен играч и ако той успее да измисли нещо ОК, но отборна игра и разигравания - ЙОК
Само заради това, че Томаш научи тия неможачи да направят 10 поредни паса без грешка - заслужава уважение.
Абе ще го оцените след време - подписвам се над тези думи !

Сравнението ми беше провокирано от няколкото подмятания относно размера на евентуалната заплата на евентуалния нов треньор, .... все едно ние ще я плащаме.
В тази връзка, ако сме ОК треньор като Томаш (с неговата си визитка) да получава по 30К, защо трябва да ни учудва, че се спрягат суми от порядъкана 100К за бивш старши треньор на Спортинг, Олимпиакос, Португали, Южна Корея и т.н.?

Мисля, че фундаментално не си разбрал позицията ми. Аз от доста време приемам професионалните ФК-та като търговски дружества и имам почти ежедневни сблъсъци с колеги в секцията на Ливърпул. Структурата на всяко едно търговско дружество е много проста. Най-отгоре имаш инвеститор, който е собственик на капитала. Негова е визията и той определя целта на въпросния актив, като същевременно задава посоката и определя параметрите. Дали ще го ползва за обогатяване, придобиване на други по-ценни активи, реклама, перачница, тото и дали изобщо ще търси спортни успехи, само той си знае. Ако на нас не ни харесва посоката, "сваляме доверие" и спираме да ходим на стадиона.
Обикновено инвеститорите са заети хора и поради тази причина си наемат специалисти които да контролират процесите, но и които са отговорни най-вече ПРЕД ТЯХ. Конкретно за ЦСКА, имаме си изпълнителен директор (практически управител), който контролира управлението на търговското дружество и финансовите потоци и си имаме СТД, който контролира спортните процеси.
За да има очи инвеститорът или управителят да изискват от Пауло Жорже Дос Сантос Нога, би било логично да му позволят да работи с одобрен/назначен от него екип от скаути и треньори. После вече инвеститора решава колко време се дава за постигане на целите, като е желателно инвеститорите да не се месят директно в спортните процеси.

Сега, .... кажи ми ти наясно ли си на 100% какви са поставените пред клуба цели? Аз си признавам, че не съм.
Съзнавам (и се надявам) обаче, че предвид профила на Пауло Жорже Дос Сантос Нога, той (да) е скъпа и дългосрочна инвестиция. Дадени са му правомощия (съответно има и отговорности) и ако той решава, че Томаш, Томанов и Здравков не стават, няма никакво значение дали отборът е спечелил купа или победил в бараж.
В тази връзка, аз бих искал да видя на СТД с визитка да се даде достатъчно време (3 години минимум), па ако ще да сменя треньорите през 6 месеца, защото според мен спортната посока на развитие в един ФК се задава не от треньора, а от СТД.

ПП: .... и от мен да знаеш, няма старши треньор в света, който да учи завършени професионални футболисти да правят поредни пасове без грешка. Това се учи в академии и школи. ;))
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 28 май 2025 11:08

Drunken_Master написа:Кво значение има всичко това? Пак ли нелепи опити за извинения?

Има, има огромно значение ;)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 май 2025 11:11

От 2016-та не гледам български футбол, обяснявал съм защо.
От чуждестранните - фен съм на Ювентус, но в момента са толкова слаби, че много рядко си ги пускам.

Напоследък нямам време за спорт, но иначе гледам НБА, снукър, ММА... Отдал съм се на четенето на исторически книжки в свободното си време.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 28 май 2025 11:14

Red Neck

Прекрасно мнение. Не оспорвам нищо и приветствам всичко с интерес, което пишеш тук.
Разбирам прекрасно, че инвеститора "поръчва" музиката.
Единственото, което ме прави против подобни назначения тип Бенто е, че ние все още не сме на това ниво.
Под ниво разбирай - база, стадион и актив футболисти.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 28 май 2025 11:15

Drunken_Master написа:От 2016-та не гледам български футбол, обяснявал съм защо.
От чуждестранните - фен съм на Ювентус, но в момента са толкова слаби, че много рядко си ги пускам.

Напоследък нямам време за спорт, но иначе гледам НБА, снукър, ММА... Отдал съм се на четенето на исторически книжки в свободното си време.

Моите уважения в такъв случай.
Позволи ми обаче да си имам мнение и Аз ;)

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 28 май 2025 11:17

То всички имаме мнение, въпроса е, че си прекалено пристрастен и това ти замъглява трезвата преценка. Факт е, че Томаш не се справя и факт е и че доста хора твърдят същото, включително и легенди като Стойчо, като Ицо (оня ден го намекна) и т.н.
Изображение

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 28 май 2025 11:21

Стойчо ще го оставя настрана, тъй като там има и други подбуди ;)
Виж това, което каза Ицо малко ме шокира.
Но на мен ми се струва, че неговия гняв беше насочен повече към Златков.
И не на последно място: Футбола за мен е кеф, признавам си че ми харесва стила на игра при Томаш !
Просто ми харесва !
Когато бяхме на дузпа от титлата, признавам си НАСИЛА гледах футбола на Илич ! Просто беше отврат !
И малко по-късно Сепси го затвърди !
Ще цитирам моя "любимец" : " Когато лъжеш футбола, рано или късно ще си го получиш ! "
Всеки с мнението си

Ще се върна отново на злополучният финал :
Томаш прегоря и каза нещо, което беше из ОСНОВИ грешно !
" Не ме интересува футбола в този мач, трябва да победим"
Имам чувството, че това се предаде и на отбора !
Друг момент е, че НИЕ ходим по толкова хора само в РЕШАВАЩ мач и е нормално да им дойде в повече напрежението.
Просто нямат навика да играят пред претъпкани трибуни. Не ги оправдавам, но това е ФАКТ !

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 28 май 2025 11:41

MASTER_COOL написа:Red Neck

Прекрасно мнение. Не оспорвам нищо и приветствам всичко с интерес, което пишеш тук.
Разбирам прекрасно, че инвеститора "поръчва" музиката.
Единственото, което ме прави против подобни назначения тип Бенто е, че ние все още не сме на това ниво.
Под ниво разбирай - база, стадион и актив футболисти.

Че то цялата среда, в което оперира клубът ни, е на "ниво" полупрофесионално!
Замисли се - шефът с 8 клас, академии и школи превърнати в касички за такси, инфраструктура плачевна, интерес нулев .....
От 16 отбора в А група, реално в 3-4 няма финансови проблеми и функционират нормално. Последните 45 дни са се изиграли 5 истински мача и за капак всяка следваща година изоставаме повече и повече и т.нар. "средноевропейско ниво" е абсолютен мираж за иначе "професионалните" ни клубове. В същото време се плащат по-високи заплати от Ередивизи.
Признавам си, че изпитвам истински страх от подбудите на букитата да наливат подобни суми в тази среда.
Това тяхното ми прилича на строеж на луксозен нужник, насред оср@на поляна. Дано съмненията ми се окажат напразни, но имам адски лошо предчувствие, че това показно "разпищолване" няма да свърши никак добре.
Ще поживеем, ще видим.
Живи и здрави.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “ЦСКА”