AntonToni написа:damyanov1963 написа:AntonToni написа:damyanov1963 написа:А Славия бяха към трудови войски. Някой да познава славист трудовак, който да е копал с кирката и лопатата :)
Или айде Шаламанов, Чаво Цветков, или Андрей Желязков да са били технически ръководители на някой строеж с трудоваци?
И що трябва да са копали, или да е работил в районно ,или да е карал танк?
Стига да получаваш заплата от ведомството,апартаментче,кола,достъп до всички вървежни кръчми,протекции от службите и други подобни.
А и по това време най-скъпият автомобил в България -Ситроен го караше Иван Колев. Но за ваще ведомствени военни нищо не споменаваш, само за Гунди, щото беше най-популярния в България.
Кой го е виждал Гунди по кръчми, я по добре покажи снимката на завод Динамо на Мусала със снимката на Сталин, която ви се вижда, като отбора на Левски с бюста на Сталин.
Че някой да е отричал за Колев?
Ви правите светец един,комсомолски секретар,комунист,милиционер и агент!
Най-популярен или най-лансиран от ДС,като най-послушен и удобен.
Имате друг Георги,по-добър от Гошо милиционера,ама не е цепил басма на комунистите и затова са гледали много,много да не се говори за него.
Сещаш се за кого говоря нали?
Ако Гундито,не беше починал,най-вероятно,стадионът ви щеше пак да се казва Георги,но СОКОЛОВ!
Виж момче младо, с другия Гошо имах честта да се запозная лично. Това е един комплексиран от Гунди футболист, който пиеше с кварталните пияници, докато Гунди беше Боготворен от цяла България. не случайно за погребението му написаха съболезнователни телеграми Боби Чарлтън, Еузебио, Джани Ривера, Флориан Алберт...Съжалявам, че му ровим костите, но пак ще разкажа как се запознах със Соколето. Беше в кварталната кръчма на последната спирка на единицата в квартал Иван Вазов. Видях, че има една свободна маса но без столове, а на съседната имаше една компания, която беше събрала столовете, но имаше един свободен. Попитах дали може да го взема, а те ме поканиха да седна при тях. От дума на дума разбрах, че единия е Георги Соколов. И аз се включих в разговора и го попитах какво ще каже за Гибона и Сираков - Мани ги тия, станаха милионери! След това му казах - Бате Жоре чул съм, че си бил по добър от Гунди
- Писна ми да слушам тия глупости, Гунди си беше Гунди, аз съм си Жоро Соколов!
Тогава един от компанията, който седеше до мен ме попита - Знаеш ли, че Соколето не е Левскар, аз му казах - Стига глупости бе, а той ми предложи да се хванем на бас, аз се съгласих, а Соколето ми каза - Момче, не се хващай, ще загубиш, аз - Как бе Бате Жоре, толкова мачове и голове имаш за Левски, той - И Джани Ривера беше от Интер, но играеше в Милан!
След това смениха темата, аз станах, стиснах си ръката със Соколето, казах му че се радвам, че се запознахме и си тръгнах.След няколко месеца прочетох, че е починал. А дали е бил по-добър от Гунди, статистиката ще покаже на мачовете с Бенфика, Милан, Португалия, Англия, Белгия Италия, Полша и т н..