Мнениеот Gotzev.88 » 29 апр 2025 22:05
Диего Симеоне също често си изпуска нервите и си къса ризите, Гуардиола също сравнително, нервите са си изпускали и Венгер и Сър Алекс, а пък Моуриньо е пълен дебил като държание. Просто когато си успешен това е "емоционалност", а когато си на ниво Илиан Илиев е "простащина". Когато си Кр. Роналдо можеш да правиш стойки и да се гмуркаш за дузпи, но когато си на ниво Десподов, то ти си просто едно леке. Въпрос на възприятие.
Аз не съм от хората, които крещят "Народен съд" и "Лустрация", но имам чувството, че повече от половината футболни хора в България вече толкова са пропити с нашата действителност и са толкова безвъзвратно обременени от нея, че това да се изкачат дори до средноевропейско ниво просто не им е по силите, какъвто и талант да имат. Както няма(х)ме футболист в топ 5 първенство, така нямаме и треньор в топ 5 и това не е просто някакво съвпадение. Единственият в топ 10 е Стоилов, който може да се напасне в Турция и Казахстан, но не го виждам в Белгия или Холандия...
Но пък и това просто да вземеш рандъм неизвестен испанец за треньор, за Бога, не значи, че ще играеш испански футбол, що за глупост? :lol: Ние като бяхме събрали половин отбор португалци и бразилци какво играхме? :lol: Сръбската треньорска школа на практика също не е лоша, но тя не включва Крушчич и Люпко след 70тата му годишнина и третата ракия. "Амбициозен млад треньор от немската школа" също на практика не описва НЕМ и Стипич, макар на теория те да са такива. Националността е абсолютно без значение, важна е визитката, не знанията му на теория, а моженето на практика. Просто ни трябва някой, който да не се учи тепърва или някой тотално претръпнал и в пенсионна възраст (ала Делио Роси и Люпко).
Последна промяна от
Gotzev.88 на 29 апр 2025 22:12, променено общо 1 път.