Купа България/(1/2 финали) / ЦСКА - Черно Море / 22.04.2025/19:00ч

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Gotzev.88
Контакти:

Re: Купа България/(1/2 финали) / ЦСКА - Черно Море / 22.04.2025/19:00ч

Мнениеот Gotzev.88 » 21 апр 2025 16:49

Барселона на Гуардиола имаше един план и играеше винаги по един и същ начин. Всички го бяха "разкрили", дори селата с един телевизор в Африка знаеха как ще играе Барселона. И въпреки това не падаха често, нали? Това, обаче, не значи, че нямаха вариативност, треньорска намеса по време на мача, когато нещата не се получават и че 90+ минути са правили едно и също нещо, когато още на 10тата е ясно, че това няма да сработи. Това е изключително малоумно изказване. Да, ако имаш Меси и/или Роналдиньо сигурно е различно, обаче и Томаш не играе срещу Реал, а срещу Крумовград... Очаквам и отборите, които по принцип не играят затворено да започнат да го правят срещу нас, тъй като това работи супер. Другото необяснимо нещо е, че Томаш все още не вижда дори малък проблем в себе си. Аз чак такъв гьонсурат начело на ЦСКА не помня. Да си довърши сезона и да ходи в Барселона, чакат го, нямат търпение. Утре очаквам мачът да го решим с индивидуална класа. По-слаб ЧМ повече няма да срещнем.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 21 апр 2025 17:49

Не мисля, че загубата утре ще е най-лошият възможен вариант за ЦСКА.

Победа утре и след това загуба на финала с Лудогорец, както и неуспех в борбата за 5 място или загуба в евентуален бараж- ето това би бил най-лошият вариант.

Иначе аз за утре мисля, че ще бием.

Но за Томаш в дългосрочен план не съм оптимист.

Днес наистина много нелепо изказване от страна на Томаш. Аз ви казах, че почти всички критики след мача с Крумовград бяха свързани с това, че Томаш няма План Б как да играе със затворени отбори и то напълно основателно.

И днес вместо да каже поне, че трябва да се работи и в тази насока, да има по-голяма вариативност и да работят и над това със щаба му, вместо да замаже малко положението поне дори и да не признае изцяло вината, той каква глупост е издрънкал.

САФ, който ми беше любимият мениджър, на който съм чел книги и се задържа четвърт век в МЮ беше като хамелеон и буквално можеше да смени плана и стратегията по време на мач по 3-4 пъти. А тоя нашият тръгнал да обяснява, че можело само с План А. :?: :idea: :!:

Отделно колко пъти ще се използва това клише, че щом създаваме положения, значи всичко е наред .Кое е наред, когато в н-ти мач не ги реализираш? Ти може да създаваш, ама като няма кой да я вкара!!!

И за капак били тренирали с някои футболисти на Великден. Е как с някой тренираш, а други по същото време си хапват козунак и си пият винце.

Как да стане с тоя треньор???
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

CSKA69
Контакти:

Мнениеот CSKA69 » 21 апр 2025 19:24

"Освен това, макар това да не е пряка негова вина, той направи достатъчно много, за да навреди на футбола. Всички прекараха десет години в опити да го копират. Това унищожи италианския футбол, който загуби своите основи. Аз казвах: "спрете, вие нямате играчите, които има Гуардиола". Дори се роди схващането, че това е единственият начин, по който да играеш добре. Това се превърна в катастрофа и отказа много хора от футбола. Вече всички гледат само избрани моменти от мачовете, защото кой иска да гледа 90 минути хоризонтални пасове, когато няма никаква битка и никакво бягане по терена?", добави още Капело, който бе селекционер и на националния отбор на Англия.

Защо цитирам това мнение на Капело за Гуардиола :?: Защото важи с пълна степен за Александър Томаш! Ако си мисли, че е хванал Господ за шлифера просто защото е решил да копира идеите на един от най-добрите треньори в историята, доста сериозно се е объркал :roll: Нито има играчите, нито има познанията и възможностите да осъществи идеите си.. Обречен на провал поначало :arrow: :idea:
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 апр 2025 19:33

Томаш е може би най-мразеният треньор в България в момента и от чужди и свои. Има самочувствие и характер и отговаря на някои журналисти с ирония и дори сарказъм. Негово право, но това драскачите ги побърква и докарва до истерия.
Именно напук на тях искам да успее, защото е един от малкото след Стойчо и Любо , който знае как да защитава себе си и ЦСКА от враговете.

Ние какво правим ?!
Не спираме да го упрекваме и плюем наравно с тях за техен кеф ! А трябва да е точно обратното, докато е при нас да бъде подкрепян до край !
[center]Важното е да излезеш с чест ![/center]

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 апр 2025 19:52

Обаче Томаш няма и късмет. Няма мач в който да е разполагал с всички налични футболисти. Цял сезон: контузени, наказани, контузени, наказани.....Аман вече.
За утре пропуска Купър, което за мен е проблем ( неговият опит може да е с решаващ принос в такъв мач)
До последно под въпрос ще са Бютучи и Фаетон....Просто да му писне на човек !

The_Miz
Контакти:

Мнениеот The_Miz » 21 апр 2025 20:27

MASTER_COOL написа:Томаш е може би най-мразеният треньор в България в момента и от чужди и свои. Има самочувствие и характер и отговаря на някои журналисти с ирония и дори сарказъм. Негово право, но това драскачите ги побърква и докарва до истерия.
Именно напук на тях искам да успее, защото е един от малкото след Стойчо и Любо , който знае как да защитава себе си и ЦСКА от враговете.

Ние какво правим ?!
Не спираме да го упрекваме и плюем наравно с тях за техен кеф ! А трябва да е точно обратното, докато е при нас да бъде подкрепян до край !

Аз пък мисля, че със своя инат отваря клуба към подигравки от всички противници. Също не мисля, че командва същия респект, който Стойчо и Любо командваха преди. Те все пак са легенди и като футболисти, и като треньори, докато Томаш е просто един бивш футболист, който не е спечелил нищо като треньор. Най-добрият начин да защитава ЦСКА е с победи, а за момента те са твърде редки. Стойчо, например, постоянно го гавреха говедата, ама като им направи няколко тройки и веднага кротнаха. После обидите, които получаваше бяха от злоба и от безсилие, защото нямат какво друго да направят срещу него. А на Томаш просто му се подиграват.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 21 апр 2025 20:58

Като стана дума за Гуардиола и Сити общото между тях и нас е единствено в стила на игра и това, че по-слабите отбори и срещу нас и срещу тях се затварят и дебнат на контри.

Но онзи ден не съм гледал мача с Евертън, но единият гол за Сити го е вкарал някакъв тинейджър, играеш предимно крило, но Гуардиола го е пуснал бек.

Аз помня един мач на Юнайтед пак така им се затваряха отборите, беше при САФ, пусна Гигс като ляв бек. Ползваше ги към края на кариерата му основно като вътрешен халф. Направо не можах да повярвам, но този ход му спечели мача.

Помня и един с Вила, когато нищо не вървеше, всички звезди се бяха надрали, и той от немай къде взе че пусна Кико Македа, който нищо не стана от него после, но в този мач вкара.

Не искам да го сравнявам с такива треньори, то няма и как, но на Томаш му липсват подобни изненадващи ходове, не говорим тук само за План Б.

Ми пробвай в някой такъв мач да пуснеш примерно Локило ляв бек като гледаш, че Пинто нищо не прави напред. Или Петко като бек. Върни Слави Шопов по назад като опорен халф срещу отбори, които така или иначе не те атакуват почти, пък пусни някой друг напред до Питас. Това с Борносузов не сполучи, но беше длъжен да го пробва и още по- рано даже.

Не може Делова и Вион в последните мачове да са ни най-конструктувните играчи. Може би трябваше да пробва схема с трима ЦЗ, от които Делова да се включва по-напред. Локило- халф бек, защо не и Фаетон.

Томаш просто в последните мачове запецна,, а още там някъде срещу Септември се видя, че трудно се получават нещата, особено без типичен ЦН с този стил и тази схема.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 21 апр 2025 21:52

Аз пожелавам успех на отбора утре срещу Морето, а по-късно и на финала.
Има си директори, които да решават кой и докога да е треньор.

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Мнениеот danko_sot » 21 апр 2025 22:30

Прав си. Има директори. Има и СД.

Като гледам меденият месец и за него приключи.

https://www.gol.bg/a/113-cska/420304-te ... i-za-tsska

Сигурно сте чули и изказването на Венци Дебелия онзи ден, че Нога е работил в ПСЖ и Спортинг, но на съвсем друга позиция и бил нещо като портиер на СД там.

На мен Нога ми изглежда много интелигентен и уравновесен мъж. Имам вяра и доверие в него, че може да се справи, но все пак е доста отскоро в отбора, а още утре може да му се наложи да вземе ключово решение за бъдещето на клуба.

Другият положителен фактор е, че Томанов и Златков са около него и също могат да му помогнат със съвети и информация.

Потребителски аватар
MASTER_COOL
Контакти:

Мнениеот MASTER_COOL » 21 апр 2025 22:34

Поредния "драскач" , който си е помислил че е голямата работа и разбирач

Върни се в “ЦСКА”