Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ReBorn1982

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот ReBorn1982 » 06 апр 2025 12:40

Това, което прави Тръмп (с някои грешки, разбира се), е нужно - трябва да се сложи край на политиката на безкрайно печатане на пари, водещо до космически дълг и перманентна инфлация (политиката на комунистите), и да се стимулира местната икономика.

И, да, това е непопулярна и болезнена в началото политика, но няма друго лечение. Махаш ""зелените"" простотии, ограничаваш вноса и стимулираш местното производство. Също така орязваш колосалните държавни харчове за простотии като ЛГБТИ, незаконни навлеци, търтеи на държавна копанка и т.н.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 апр 2025 12:53

Аз между другото съм привърженик на нулевите мита и минимални данъци, свободен пазар/конкуренция. Това определено не ми допада особено, но другите опити за икономически промени и моторната резачка ги компенсират за сега : ) Чисто символично, но...
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Bog_Puyol

Мнениеот Bog_Puyol » 06 апр 2025 13:49

Тръмпоний няма да изкара мандата си. Тотално се е сбъркал и живее в своя паралелна Вселена . Като го гледам е напът да изпокара САЩ с целия свят, което си е постижение...на туй се вика изолационизъм - Изолирай САЩ от света, хахаха...В първия мандат сякаш беше друг човек. Сега ще обяви икономическа война на Китай, и ще подкокороса Израел да удари Иран и съюзниците им с ядрено оръжие. Вече и сред републиканците има брожения заради неадекватното му и опасно поведение, и няма да се учудя те самите да го свалят. Знаем традициите в САЩ как си заминават президенти, когато кривнат в грешна посока. Дълбоката държава ще направи нужното... :mrgreen:
Рашка капут, Буданов салют ! Изображение

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 06 апр 2025 17:55

Thsmith написа:Аз между другото съм привърженик на нулевите мита и минимални данъци, свободен пазар/конкуренция.

Да де, ама друг начин да съживиш американската индустрия и икономика (която отдавна вече се крепи само на печатането на долари) няма. Комунистите съсипаха всичко с левите си простотии като се върнеш чак назад до първия американски президент-комунист - Джей Еф Кей ....

Да, действията на Тръмп в краткосрочен план ще доведат до голяма инфлация и рецесия сигурно, но безболезнено лечение няма. Алтернативата е продължаване на отслабване на американската индустрия, големи дефицити, покривани с неуморно печатане на пари ..... и докъде ще доведе това ??! ..... всички знаем.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 апр 2025 23:55

Не отчиташ една голяма разлика от "преди" и "сега". Населението на "белите" държави няма желание да работи работа изискваща физическо усилие и лишения. Тя се прехвърля към по бедните държави. Ти хубаво правиш производство някъде, но трябва и някой да работи там. И по възможност, да не трябва да му плащаш 10 пъти повече и нагоре от това, което изразходваш за някоя жмичка.
А печатането го спираш като спреш да раздаваш пари на всеки паразит за нула полезно действие. И хоп, бюджета на 1/2 вина изчистен, свободни пари за намаляване на данъци и тн.

---
Ако си спомняш, същия спор водихме и около продукцията от украйна, която влизаше тук и искането за мита. И тогава бях против и смятах, че исканията трябва да са за по малко регулации, а не да натовариш цената на другия понеже и твоята е натоварена с глупости.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 07 апр 2025 09:51

В "белите" държави е пълно с (не бели) утайки (незаконни навлеци), вместо да ги дундуркаш, ги впрягаш да си изкарват прехраната и ще има кой да работи. Ако не искат, шут в гъза и да си се прибират в кочините.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 07 апр 2025 10:40

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:Аз между другото съм привърженик на нулевите мита и минимални данъци, свободен пазар/конкуренция.

Да де, ама друг начин да съживиш американската индустрия и икономика (която отдавна вече се крепи само на печатането на долари) няма. Комунистите съсипаха всичко с левите си простотии като се върнеш чак назад до първия американски президент-комунист - Джей Еф Кей ....

Аз също не мисля, че това с митата ще проработи. Времената на протекционизма в икономиката отдавна приключиха, макар навремето да са давали добър резултат, но това е било много отдавна, буквално чак 19-ти век или началото а 20-ти. Такива неща могат да имат ефект, но само частично, в отделни сектори, но не и като глобална политика. Което не е добре, защото следващият мандат пак ще се върнат демократите и ще се започне с извращенията - лгбт-та, джендърски простотии, нпо-та, зелени сделки и т.н. Единственият начин да се прекъснат тези пагубни политики е републиканците да изкарат поне два поредни мандата, иначе просто няма да стане.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 07 апр 2025 10:49

bubka написа:
ReBorn1982 написа:

Аз също не мисля, че това с митата ще проработи. Времената на протекционизма в икономиката отдавна приключиха, макар навремето да са давали добър резултат, но това е било много отдавна, буквално чак 19-ти век или началото а 20-ти. Такива неща могат да имат ефект, но само частично, в отделни сектори, но не и като глобална политика. Което не е добре, защото следващият мандат пак ще се върнат демократите и ще се започне с извращенията - лгбт-та, джендърски простотии, нпо-та, зелени сделки и т.н. Единственият начин да се прекъснат тези пагубни политики е републиканците да изкарат поне два поредни мандата, иначе просто няма да стане.

Аз исках Тръмп да спечели, но политиката му с митата и това, че се изпокара със съюзниците си, е пагубно за света. Хубаво, махни лгбт-та, DEI, изрежи търтеите на държавна хранилка и закрий НПО-тата, но това да заплашваш Канада, Мексико и ЕС е пълна тъпотия. Дано нещата се оправят и някой го вразуми или направо да го гръмне и да поема Ванс.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 07 апр 2025 10:57

Soulen написа:
bubka написа:
ReBorn1982 написа:

Аз исках Тръмп да спечели, но политиката му с митата и това, че се изпокара със съюзниците си, е пагубно за света. Хубаво, махни лгбт-та, DEI, изрежи търтеите на държавна хранилка и закрий НПО-тата, но това да заплашваш Канада, Мексико и ЕС е пълна тъпотия. Дано нещата се оправят и някой го вразуми или направо да го гръмне и да поема Ванс.

Доколкото съм чувал т.нар NAFTA agreement е поставяло САЩ в по-неизгодна позиция, тъй като са идвали евтини стоки от Мексико, а американските продукти в Канада са продавани на по-високи цени от местните и като цяло са били неконкурентноспособни. Те затова при предишния мандат на Тръмп го преразгледаха, но сега явно иска да затегне нещата повече.

Но като цяло САЩ са крайно консуматорска нация. Те са много по-зависими от свободната търговия и вноса, отколкото другите държави и местното производство няма да се справи. Това не е Русия, която е свикнала на малко Изображение.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 07 апр 2025 15:20

Тръмп е пълен смешник, а поведението му е много далеч от поведение на президент на най-влиятелната държава и поне веднъж седмично става за смях.
Ванс е просто като негова болонка и едва ли може да има кой знае какви очаквания към него. Аз поне нямам.
Наистина недоумявам как е възможно САЩ да имат за президенти клоуни като Тръмп и Байдън. То като се сетя и Буш младши беше един .....
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Върни се в “Свободна зона”