Фактите са, че югобоклуците не ги бомбиха по-рано а ги оставиха да вършат свинщини на бившата територия на Югославия.
В следствие на това, сега не могат да се дишат бившите народи.
Единствената диващина след ВСВ(както и тази на руските прасета) в Европа.
Войната в Украйна
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Войната в Украйна
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан
това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...
-
Спести ми евтината американска пропаганда и лъжи, знам ги отлично. Всеки, когото напада САЩ, е лош и гаден, а САЩ го напада за да донесе на човечеството благоденствие и демокрация ...... знам отлично целия спектър на американската пропаганда.
А войните в Югославия са много дълбока тема и въобще нещата не са черно-бели, както ти ги представят западните "свободни и независими медии" .....
А войните в Югославия са много дълбока тема и въобще нещата не са черно-бели, както ти ги представят западните "свободни и независими медии" .....
не че нещо, ама наистина си заслужавате прозвището "копейки" - т.е. дори пари не ви трябват, за да простеете на воля :mrgreen: Направо съм "впечатлен" от нивото - ако наистина беше чааааак толкова зле ситуацията с украинчетата и "брането им", то защо не виждаме масови предавания в руски плен? Нали уж им е мил животът? Или, както се казваше в един лаф: то пък един живот в Русия :shock:
Отделно, къде са големите обкръжавания - нещо досега няма нито едно, а дори путлерчо измяка поне веднъж, че имало украински войски в оперативно обкръжение - е, къде са? да не стане като със севернокорейците - то нали има много, ама те се крият, обаче ги избиваме на купове :geek:
П.С А това с лафчетата за "солдатите" ми е топ - на български се казват войници, а не солдати или солджъри!
Отделно, къде са големите обкръжавания - нещо досега няма нито едно, а дори путлерчо измяка поне веднъж, че имало украински войски в оперативно обкръжение - е, къде са? да не стане като със севернокорейците - то нали има много, ама те се крият, обаче ги избиваме на купове :geek:
П.С А това с лафчетата за "солдатите" ми е топ - на български се казват войници, а не солдати или солджъри!
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
tmanolov написа:не че нещо, ама наистина си заслужавате прозвището "копейки" - т.е. дори пари не ви трябват, за да простеете на воля :mrgreen: Направо съм "впечатлен" от нивото - ако наистина беше чааааак толкова зле ситуацията с украинчетата и "брането им", то защо не виждаме масови предавания в руски плен? Нали уж им е мил животът? Или, както се казваше в един лаф: то пък един живот в Русия :shock:
В някакво видео в Телеграм един от руските командири вика "вече имам повече в плен украинци, отколкото разполагам с мои войници ;ддд", ама не гарантирам колко е вярно или не :lol: .
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]
- Drunken_Master
- Контакти:
bubka написа:В някакво видео в Телеграм един от руските командири вика "вече имам повече в плен украинци, отколкото разполагам с мои войници ;ддд", ама не гарантирам колко е вярно или не :lol: .
Аз не съм наясно, какво ще рече "големи" обкръжения!? Нека някой да ми обясни... Щом до момента нямало такива. Това за пленниците, също е мега тъпотия. Редовно има обмен на военнопленници от двете страни.
Иначе, ето и новина от преди два дни...
Десет хиляди украински войници са изложени на риск от обкръжение, след като Русия проби фронтовата линия и напредна по ключова линия за снабдяване от две посоки, пише The Telegraph.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Пленени украинци има много, постоянно излизат видеа и снимки с такива. Със сигурност са десетки хиляди.
Големи обкръжения няма просто защото войната се води с темпото на костенурка и няма как да се постигне такава изненада, че големи групи хора да попаднат в обкръжение. Другият фактор е дроновете. Всичко се наблюдава, няма как да има големи изненадващи за врага операции, така че да го хванеш неподготвен.
Големи обкръжения няма просто защото войната се води с темпото на костенурка и няма как да се постигне такава изненада, че големи групи хора да попаднат в обкръжение. Другият фактор е дроновете. Всичко се наблюдава, няма как да има големи изненадващи за врага операции, така че да го хванеш неподготвен.
ReBorn1982 написа:Пленени украинци има много, постоянно излизат видеа и снимки с такива. Със сигурност са десетки хиляди.
Ще прощаваш, ама малко пропаганда ми идва - ще има десетки хиляди (уау) пленени украинци и няма да бият пропагандно тъпана с тях и да ги показват под път и над път? Или да направят парад с тях на Красная площадь, като с унищожената техника? Затова казвам, че е малко като с митичните севернокорейци, дето ги имало, ама ги нямало, щото ги избивали със стотици всеки ден, та кимчето не смогвал да доставя нови и нови :shock:
Дроновете са факт, но това не попречи на контраофанзивата през 2022, както и на нахлуването в Курск (да, знам теорията, че нарочно ги били пуснали :shock: ) Ето и сега около Курахово или Велика Новосилка - затвориха ги от всички страни, страшни чували и накрая кво - нищо, пленници няма. Аз не следя телеграм канали от нито една страна, ама подобно нещо за десетки хиляди пленници, със сигурност нямаше да може да се покрие от никакви пленници. А се виждат и размените - 100 на 100, 200 на 200 и толкова. Сещам се само за едно пленяване - в Мариупол, Азовстал. И толкова.
Сега, ако се измъкнат и от Суджа, незнайно защо наричана Курск, ще е наистина резил - винаги най-важното е да разбиеш живата сила на противника, а това в случая все още не се случва. Иначе финалът е ясен, но времево нещата хич не отиват към скорошно приключване, дори и САЩ да спрат помощта -очеизвадно е, че си има достатъчно украинци, които по една или друга причина се бият, а не се предават на купове
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.
Drunken_Master написа:Тоя се оказа на един акъл с Дъ Гейм-а, Иван Умния и още една дузина форумни капацитети. Преди час-два ти написах в прав текст, че говориш пълни глупости, има чували, има и сума ти пленени. Абсолютно всеки месец има размяна на пленници. ВСЕКИ!
Тоя, за разлика от теб, борави с цифри, а не с два майора, три кадета и четири медведа. Направих бърз сърч - къде са десетките хиляди пленници?
According to Ukraine, as of mid-November 2023, 4,337 Ukrainians were being held by Russia as prisoners of war, including 3,574 soldiers and 763 civilians, while by this point 2,598 Ukrainians had been released, including 133 civilians. As of early June 2024, according to Russia, 6,465 Ukrainian soldiers were still being held prisoner in Russia and 1,348 Russian soldiers were prisoners in Ukraine, while by this point 3,210 Ukrainians had been confirmed released, including 143 civilians. By 5 February 2025, the number of prisoners released by Russia rose to 4,131, including 189 civilians. At least 800 Russian soldiers had also been confirmed to have been released by late February 2023. In August 2024, between 247 and 594 Russian soldiers had been captured during fighting in Kursk Oblast. As of the beginning of February 2025, 1,382 Russian servicemen that were previously thought missing were confirmed to be in Ukrainian captivity, while the overall number of Russian prisoners of war was thought to be much higher.
Непринуден написа:
- Drunken_Master
- Контакти:
Кой е "тоя", дето борави с цифри? Питам, щото един наш съфорумец цитира един друг, дето твърдеше, че до лятото на 2023-та загубите на ВСУ били към 35 000, та после се налагаше, да си трие коментара и да обяснява, че никога не го е твърдял. Един от тъпоъгълниците от форума... Един от многото.
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".

-
Като пиша за десетки хиляди, имам предвид сумарно от началото на войната. Имай предвид, че постоянно има размени на пленници, т.е. текучеството е постоянно и затова няма на куп такава фрапантна бройка, каквато би очаквал.