THE G.A.M.E написа:Какво значи "дупка" ?metodito написа:Марин в цялата си кариера до момента е бил използван като резерва основно. Статистиката от последните три сезона - играл/ титуляр - този - 21/14, предния 31/24, по-предния - 34/8 и преди това, 29/16. Ако не бяха продали Уелтън, нямаше да покаже на много, че може да му се има доверие. За колко? 25-30 мача вкара седем гола и направи не знам колко асистенции. Но от дясно е дупка.
Най-хубавите му изпълнения са именно като дясно крило, макар да е левичар.
Самият Марин явно е модерно-мислещ футболист и е споделял, че от дясно, като "обърнато крило", му е най-добре.
Футболът днес е такъв, че левичар или десничар, играещи съответно от ляво и дясно ( удобни за крака им ) ... Биват твърде лесно блокирани и затваряни.
Просто бек-а покрива външната част, от която обикновено следва центриране/подаване и са ДО ТАМ.
За това и хората са измислили позицията "обърнато" крило/халф, щото, влизайки навътре, можеш хем да центрираш, хем пък и да стреляш.
Сега... Чудесно осъзнавам, че Марин не е Робен, ама след като повече му допада да е в дясно... От него зависи да развие това, което му харесва.
Ами, аз не съм видял рейдовете, които прави от ляво, да ги прави от дясно. Но и не знам какви задачи му е дал Хулио. Защото това, че е отдясно, не значи, че е крило. Примерно с Лудогорец свърши много работа в защита и заедно с Алдаир деактивираха десния им фланг. Значи, сегашната му позиция и роля със сигурност ще изиграе роля в развитието му. И това е добре за него, добре е и за "Левски". В дългосрочен план. В краткосрочен план, не ми е ок от дясно. Ако се намерят още трима-четирима маринпетковци от школата, супер. Такива трябва да излизат. Има самочувствие, баланс, техника. Може да се поработи по скоростта му и тактически.
И друго. От ляво не могат да му вземат топката. От дясно му я крадат.